Η εξήγηση της... αποκαρδιωτικής εικόνας του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ είναι προτελευταίος στη Volley League γυναικών, χάνει σχεδόν σε κάθε του εγχώριο ματς και τα προβλήματα που έχουν μαζευτεί είναι πολλά και για την ώρα δυσεπίλυτα.
Πηγή: sdna.gr
Η εξήγηση της... αποκαρδιωτικής εικόνας του ΠΑΟΚ

Την χειρότερη με διαφορά χρονιά του διανύει στην Volley League γυναικών ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, απέχοντας μόλις 2 από την τελευταία Λαμία. Και μετά από 8 αγωνιστικές, το δείγμα γραφής δεν είναι μικρό...

Η έκφραση «όλα στραβά και ανάποδα» μάλλον αντικατοπτρίζει στο απόλυτο την φετινή σεζόν του Δικεφάλου έως τώρα, καθώς η αλλαγή προπονητή ήρθε πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, με την διοίκηση του τμήματος να αποφασίζει την απομάκρυνση του Αταμάν Γκιουνεϊλιγκίλ, λόγω εξωαγωνιστικών ζητημάτων. Το πρόβλημα όμως, έγκειται στο γεγονός ότι παρά την πρόσληψη του Ντάρκο Ζάκοτς στην τεχνική ηγεσία, οι αθλήτριες ήταν επιλογές του Τούρκου σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας και ο Σέρβος ήταν... αναγκασμένος να δουλέψει με αυτές.

Το αν είναι ικανοποιημένος ή όχι, φαίνεται ξεκάθαρα για κάποιον που έχει παρακολουθήσει έστω και ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ φέτος, με τις αντιδράσεις του στον πάγκο να είναι χαρακτηριστικές και πολλές φορές να επιφέρουν και περαιτέρω νευρικότητα στις αθλήτριες, που είναι σαφές πως ήδη έχουν.

Περνώντας στο κομμάτι των ξένων αθλητριών, μιας και οι Ελληνίδες του Δικεφάλου είναι ότι πιο αξιόλογο έχει παρουσιάσει έως τώρα, η πορεία τους κρίνεται κάτι παραπάνω από ασταθής. Όσον αφορά τις ακραίες, μοιάζει κάτι αρκετά φυσιολογικό, καθώς Ουίλιαμς και Μιλάνοβα είναι 23 και 21 χρόνων αντίστοιχα με μικρή αγωνιστική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, με την απόδοσή τους να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς.

Ειδικά για την Βουλγάρα, η οποία έχει τρομερές μεταπτώσεις στο παιχνίδι της, ακόμη και όταν ξεκινάει καλά σε ένα από αυτά. Όσο για την Αμερικανίδα, η οποία έπαιξε και σε πολλά παιχνίδια διαγώνια, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αλλά το θέμα είναι πόσο, όταν η ομάδα είναι τελευταία.

Η Μέγκαν Βίγκαρς που επιλέχθηκε για την θέση της πάσας και ήρθε με μεγάλες προδιαγραφές από την Κύπρο, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στην αρχή της σεζόν το οποίο την έχει κρατήσει αρκετά πίσω και φαίνεται ξεκάθαρα από τις κινήσεις της μέσα στο παιχνίδι, οι οποίες είναι αργές, ειδικά για τη νευραλγική θέση του πασαδόρου. Μοιάζει ακόμη να μην βρίσκεται καλά με τις συμπαίκτριές της και θα αποτελέσει στοίχημα το αν θα το καταφέρει μέσα στη σεζόν.

Αναφορικά με την διαγώνιο του ΠΑΟΚ, Τσούμπα, η οποία ήρθε από τον Άρη μετά από μία καλή αγωνιστική περίοδο, ταλαιπωρείται και αυτή από τραυματισμό και παρά το δυναμικό της ξεκίνημα, τα προβλήματα βγήκαν στη συνέχεια με αποτέλεσμα να μην αγωνίζεται καν ή πολύ στα τελευταία ματς.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε πάρα πολλά θέματα τραυματισμών, τα οποία τον έχουν κρατήσει αρκετά πίσω. Όμως, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία, όταν η ομάδα δεν είναι όχι απλά σε τροχιά τετράδας, αλλά βρίσκεται κοντά στην θέση του ουραγού και χάνει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας.

Κάτι που προφανώς, δεν έγκειται μόνο στο κομμάτι των τραυματισμών και προβλημάτων, αλλά και στην ποιότητα του γκρουπ, με το κομμάτι της ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης να έχει κλωνιστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Το μόνο πάτημα του τμήματος αυτή την στιγμή είναι η ευρωπαϊκή πορεία, όπου υπάρχουν 5 σερί νίκες απέναντι σε Ολυμπιάδα Νεάπολης, Πρόστεχοφ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία και υποδέχεται στο Παλατάκι και με δύο σετ θα βρεθεί στους «8»» του Challenge Cup.

Είναι σαφές ότι ένα τμήμα που έχει ως «αιμοδότη» τον Κώστα Αμοιρίδη, με τεράστια προσφορά σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να επιστρέψει το βόλεϊ γυναικών του Δικεφάλου σε τροχιά επιτυχιών. Την φετινή σεζόν όμως, φαίνεται πως οι στόχοι θα είναι... άλλοι.

Διαβάστε ακόμη...