Μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά

Από sdna.gr: Περισσότερο ίσως από το ιστορικό διπλό στην Φρανκφούρτη, ο Ιβάν Σαββίδης χάρηκε με τη χαρά του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ένα συναίσθημα που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για όσα έρχονται...
Πηγή: sdna.gr
Μοιρασμένη χαρά, διπλή χαρά

Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο. Ήταν μια μεγαλειώδης βραδιά για την οικογένεια του Δικεφάλου. Και κυρίως για εκείνους που ζουν και αναπνέουν για τον ΠΑΟΚ χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ στην Γερμανία λοιπόν... Και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη. Σε μία χώρα που «χτυπάει» η καρδιά του Δικεφάλου. Με χιλιάδες ομογενείς, ασπρόμαυρους συνδέσμους σε πόλεις και συνοικίες. Εξ αρχής όμως το στοίχημα φάνταζε δύσκολο. Σχεδόν ακατόρθωτο. Κάτι λιγότερο από 3.000 εισιτήρια ήταν πρακτικά αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες πρωτίστως των Ελλήνων του εξωτερικού και ακολούθως των εκδρομέων.

Αλλά το νούμερο αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ βρήκαν τον τρόπο. Περισσότεροι από 7.000 «τρύπωσαν» στο Deutsche Bank Park και ένωσαν τις φωνές και τα λαρύγγια τους, μετατρέποντας το γήπεδο σε μία μικρή... Τούμπα.

Σε μια βραδιά που έκανε ακόμη και τους Γερμανούς να δηλώσουν... ΠΑΟΚ, υποβάλλοντας τα σέβη τους στον κόσμο. Σε μια βραδιά που όλα κύλησαν αρμονικά, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ρεσιτάλ ομάδας και κόσμου.

Ακόμη και οι αστυνομικές αρχές της Φρανκφούρτης υποκλίθηκαν στους φίλους του Δικεφάλου που το έζησαν όλο, πολύ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το πάρτυ στο κέντρο της πόλης, από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι την απογευματινή πορεία προς το γήπεδο:

«Οι καλεσμένοι από την Ελλάδα έφτασαν με ισχυρή υποστήριξη. Από το μεσημέρι και μετά, περίπου 1.100 οπαδοί βρίσκονταν ειρηνικά στο κέντρο της Φρανκφούρτης. Το απόγευμα, άλλοι 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στο Νόι-Ίζενμπουργκ για κοινή σχεδόν δίωρη ειρηνική πορεία...».

Και μετά στο γήπεδο...

Τι βραδιά! Τι ομάδα! Τι κόσμος! Αυτό το βλέμμα που είχαν μεταξύ τους όλοι μετά το τέλος του αγώνα για το «τι ζήσαμε πάλι σήμερα». Γεμάτοι από ΠΑΟΚ. Γεμάτοι από συναίσθημα. Παρόντες στις βραδιές που γράφεται η ιστορία. Από εκείνους για εκείνους.

Και σε αυτό ακριβώς το συναίσθημα που πλημμύρισε τις ψυχές των χιλιάδων Ελλήνων στην Γερμανία, στάθηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Η πρωτιά και το «διπλό», η πρώτη ανταμοιβή. Η χαρά τους; Αξία ανεκτίμητη. Γιατί ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο του δεν νοείται...

Γι΄αυτό και η διαρκής επιμονή του Ιβάν Σαββίδη για ενότητα, συσπείρωση και απόλυτη αρμονία μεταξύ ομάδας και κόσμου. Δύο έννοιες αλληλένδετες στο μυαλό του. Η περηφάνια τους, περηφάνια του. Ενδεχομένως και η δύναμή του για άλλα, περισσότερα, που γεννούν και ισχυροποιούν αυτούς τους δεσμούς. Μια επιπλέον ώθηση για αποφάσεις και πρότζεκτ που προμηνύουν πως τα ακόμη καλύτερα έρχονται. Για αρχή το προπονητικό...

Πριν από πολλά χρόνια, σε μία αποστροφή του λόγου του, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, απευθυνόμενος στον κόσμο είχε πει χαρακτηριστικά: «θα σας χαρίσω τη χαρά, θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το αυτό!».

Και η χαρά του κόσμου έγινε αυτοσκοπός για εκείνον. Αλλά ενίοτε η Τούμπα μπορεί να μεταφέρεται ως την Φρανκφούρτη. Το συναίσθημα όμως, δεν αλλάζει...

Διαβάστε ακόμη...