Τα δίδυμα της άμυνας!

Από paok24.com: Αρκετές οι αλλαγές του Λουτσέσκου στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Πηγή: paok24.com
Τα δίδυμα της άμυνας!

Με τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει μέχρι τώρα στη σεζόν 21 επίσημα παιχνίδια, έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τα συν και τα πλην της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ένα στοιχείο που αξίζει να παρατηρήσει κανείς είναι οι πολλαπλές αλλαγές που πραγματοποιεί στα στόπερ ο Ρουμάνος τεχνικός είτε για λόγους ροτέισον είτε λόγω τραυματισμών, είτε γιατί ψάχνει ακόμη το βασικό αμυντικό δίδυμο. Σε 21 αναμετρήσεις έχει βάλει στην ενδεκάδα επτά διαφορετικά δίδυμα στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών (!) Στην αρχή της χρονιάς ξεκίνησε με Εκόνγκ και Μιχαηλίδη, δίδυμο που όμως άλλαξε γρήγορα, με τον Κουλιεράκη να παίρνει τη θέση του δεύτερου. Από εκεί και πέρα ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνήθως κάτι αλλάζει στα στόπερ, είτε λόγω ανάγκης, είτε λόγω τακτικής.

Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί μέχρι σήμερα, με το δίδυμο Εκόνγκ-Κουλιεράκη να είναι αυτό που πήρε τα περισσότερα παιχνίδια στη σεζόν, ωστόσο ορισμένα αβίαστα λάθη οδήγησαν σε αλλαγές, με αποκορύφωμα τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στην OPAP Arena ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τους Εκόνγκ και Νέσμπεργκ, σε μία κίνηση που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένη.

Λίγες ημέρες αργότερα ο ΠΑΟΚ έφυγε με σπουδαίο διπλό από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη ως κεντρικό δίδυμο.

Οι τραυματισμοί, τα συνεχόμενα παιχνίδια και προφανώς αγωνιστικοί λόγοι δεν έχουν βοηθήσει ακόμα τον Λουτσέσκου στο να αποφασίσει ποιο δίδυμο θα του επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Γι' αυτό άλλωστε δεν βλέπουμε κάποια σταθερή επιλογή στην άμυνα.

Αναλυτικά τα κεντρικά δίδυμα τω φετινών αγώνων:

ΠΑΟΚ-Mπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Εκόνγκ-Μιχαηλίδης

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Μιχαηλίδης

Χάιντουκ Σπλιτ-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Εκόνγκ-Μιχαηλίδης

Χαρτς-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Κηφισιά: Κεντζιόρα-Μιχαηλίδης

ΠΑΟΚ-Χαρτς: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Μιχαγηλίδης

ΠΑΟΚ-Άρης: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

Ελσίνκι-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ: Νέσμπεργκ-Κεντζιόρα

ΠΑΟΚ-Βόλος: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Κεντζιόρα-Νέσμπεργκ

Αμπερντίν-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Εκόνγκ-Νέσμπεργκ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Κεντζιόρα-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Αμπερντίν: Εκόνγκ-Κουλιεράκης

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Κεντζιόρα-Μιχαηλίδης

Διαβάστε ακόμη...