«Σεμινάριο προπονητικής με τον Ολυμπιακό, ο Ραζβάν είναι 100% ΠΑΟΚτσής»!

Από sdna.gr: Ο σπουδαίος Μιρτσέα Λουτσέσκου άνοιξε την καρδιά του στο SDNA, μιλώντας για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», το δέσιμο του Ραζβάν με τον «Δικέφαλο», το βάρος που πρέπει να πέσει στην Ευρώπη, αλλά και την απόφαση του να συνεχίσει στους πάγκους! «Σεμινάριο προπονητικής με τον Ολυμπιακό, ο Ραζβάν είναι 100% ΠΑΟΚτζής».
Πηγή: sdna.gr
«Σεμινάριο προπονητικής με τον Ολυμπιακό, ο Ραζβάν είναι 100% ΠΑΟΚτσής»!

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος προπονητής όλων των εποχών βάσει τίτλων (37) με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχει την πρωτοκαθεδρία. Παράλληλα είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία τεχνικός στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο μόνος που τέθηκε αντιμέτωπος τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής με τους Πελέ, Μαραντόνα και Μέσι!

Ο 78χρονος θρύλος της προπονητικής μίλησε αποκλειστικά στο SDNA, για τον γιο του Ραζβάν Λουτσέσκου, εκθείασε την δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, σχολίασε τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να εστιάσει στην Ευρώπη, αφού μέσω του Conference League έχει μια καλή ευκαιρία να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Παράλληλα, διέψευσε πως μετά την αποχώρηση του από τη Ντιναμό Κιέβου αποσύρθηκε από την προπονητική, σημειώνοντας πως σκοπεύει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει δια ζώσης τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός βρίσκεται σχεδόν για μισό αιώνα στους πάγκους, κατακτώντας δεκάδες τίτλους σε Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία και Ιταλία, αλλά το κυριότερο είναι πως συνέδεσε το όνομα του με την δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας στην Ουκρανία με την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Την ίδια στιγμή, δεν παραλείπει να παρακολουθεί ανελλιπώς τα ματς του ΠΑΟΚ ελέω Ραζβάν. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, αφού αρχικά διέψευσε μέσω του SDNA τα δημοσιεύματα που τον θέλουν μετά την αποχώρηση του από τη Ντιναμό Κιέβου να εγκαταλείπει την προπονητική, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ και στο... masterclass που παρέδωσε ο τεχνικός του «Δικεφάλου» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Μετά την ήττα από την Σαχτάρ υπήρχε απογοήτευση και εξήγησα στη διοίκηση πως δεν μπορώ να συνεχίσω στην Ντιναμό Κιέβου. Είχαμε μια πολύ νέα ομάδα και ενδεχομένως άσκησα μεγάλη πίεση σε αυτά τα παιδιά, ως εκ τούτου ήταν καλύτερα να αποχωρήσω.

Δεν υπάρχουν λεφτά αυτή τη στιγμή λόγω και του πολέμου, ενώ πρέπει να αγωνίζεσαι δίχως οπαδούς. Δεν είναι εύκολο στο να στηρίζεσαι μόνο σε παίκτες της ακαδημίας με ελάχιστους ξένους ποδοσφαιριστές. Έτσι πήρα αυτή την απόφαση. Το σημαντικό όμως αυτή τη στιγμή είναι το τι κάνει ο Ραζβάν.

Το διατύπωσες σωστά αυτό που έγινε στην έδρα του Ολυμπιακού. Ο Ραζβάν, ουσιαστικά παρέδωσε ένα ποδοσφαιρικό σεμινάριο. Κάποιες φορές το παιχνίδι μπορεί να μη σου βγει. Να χάσεις από ατυχία, από ένα λάθος, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ κέρδισε αυτό το ντέρμπι λόγω της πολύς καλής οργάνωσης που είχε. Η ομάδα ήταν σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες ήξεραν τι πρέπει να κάνουν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ήταν μια φανταστική εμφάνιση μια μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ».

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου σχολίασε το δέσιμο του προπονητή του ΠΑΟΚ με τον σύλλογο, αλλά και τις δυνατότητες της ομάδας.

«Τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν την ευκαιρία στον Ραζβάν να κοουτσάρει στο μέλλον έναν μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό σύλλογο. Νομίζω το αξίζει. Δεν έχω μιλήσει μαζί του γι' αυτό. Είναι η προσωπική μου άποψη, άλλωστε πρόσφατα δήλωσε πως είναι 100% ΠΑΟΚτζής. Όπως γνωρίζετε, η σύνδεση του με τον σύλλογο, την πόλη και η σχέση του με τους οπαδούς είναι φανταστική. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ νομίζω το χάρηκαν.

Είναι σημαντικό να βλέπεις τέτοια παιχνίδια, πως καταφέρνει από παιχνίδι σε παιχνίδι να φτάνεις στο σημείο να βάζεις τέσσερα γκολ. Βέβαια μετά το 4-0 οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλάρωσαν, αλλά βλέπετε πως αντιδρά ο ΠΑΟΚ από αγώνα σε αγώνα και τι δυνατότητες έχει. Δεν ήταν μια νίκη του προπονητή και των 11 παικτών, αλλά όλων όσοι ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας έχουν συμβολή. Και οι 20 παίκτες ανήκουν στο ίδιο επίπεδο και προσφέρουν».

Όπως σημειώνει αστειευόμενος ο πολυνίκης τεχνικός αν και έχει δουλέψει σε αρκετές χώρες, δεν ανέλαβε στην Ελλάδα κάποια ομάδα διότι στη χώρα μας βρίσκεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Έχω δουλέψει στην Ουκρανία, την Τουρκία, την Ιταλία. Θα μπορούσα να δουλέψω και στην Ελλάδα, αλλά εκεί βρίσκεται ο Ραζβάν».

Το SDNA ζήτησε ένα σχόλιο από τον άλλοτε προπονητή των Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ και Γαλατασαράι και για τις εμφανίσεις του Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεδιπλώνει το σπάνιο ταλέντο του.

«Σε ότι αφορά τους νέους παίκτες και τα ταλέντα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Καλύτερα να τους αφήνουμε να δείχνουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο. Ποτέ δεν μιλάω μεμονωμένα για αυτά τα παιδιά. Δουλεύω μαζί τους, ασχολούμαι μαζί τους όλη μέρα, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε».

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Ντιναμό Κιέβου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από την εικόνα που δείχνει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί βάρος στο Conference League.

«Δεν σου μιλάω ως πατέρας του Ραζβάν, αλλά ως προπονητής. Απολαμβάνω τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο ΠΑΟΚ. Νομίζω πως στην περυσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στα play-off. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο δύσκολο είναι να παίζεις στα πλέι-οφ 10 ντέρμπι.

Θεωρώ όμως πως εάν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, όλα θα πάνε καλά. Προσωπικά θα ήθελα από τον Ραζβάν να πάει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο μακριά στο Conference League. Ασφαλώς το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι δύο μεγάλοι στόχοι, όμως θα πρέπει να κάνουν κάτι καλό στην Ευρώπη.

Για μένα η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική. Στο πρωτάθλημα παίζεις κάθε χρόνο, το θέμα είναι η Ευρώπη. Όταν έχεις την ευκαιρία να προχωρήσεις δεν πρέπει να την αφήνεις ανεκμετάλλευτη».

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αποκάλυψε επίσης πως σκοπεύει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει δια ζώσης αγώνα του ΠΑΟΚ.

«Βλέπω πάντως πως αυτή την εποχή οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βιώνουν πολλά θετικά συναισθήματα. Θέλω να έρθω μάλιστα να παρακολουθήσω σε ένα ματς όλη αυτή την ατμόσφαιρα που επικρατεί φέτος.

Δεν είναι μόνο ο Ραζβάν, όλοι οι παίκτες, το προσωπικό του ΠΑΟΚ, η διοίκηση οι οπαδοί έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα, βοηθώντας την ομάδα να νικάει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της ζωής μας και δίνει χαρά στον κόσμο. Θα πρέπει να είναι απάντηση σε όλους τους πολέμους στον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη...