Γκουερίνο: «Έδειξε την ταυτότητά του ο ΠΑΟΚ – Θρασύς και μεγάλο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας»

Από sdna.gr: Ο Νέτο Γκουερίνο, ένας από τους κορυφαίους – «παρασημοφορημένους» - ξένους παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μιλάει στο SDNA για τον θρίαμβο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στο «Καραϊσκάκη», ενώ ξετυλίγει το...κουβάρι των αναμνήσεων από το δικό του γκολ και το πάρτι της «χρυσής» ομάδας του Δικεφάλου κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Ιανουάριο του 1976 μέσα στο Φάληρο.
Πηγή: sdna.gr
Γκουερίνο: «Έδειξε την ταυτότητά του ο ΠΑΟΚ – Θρασύς και μεγάλο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας»

Το πάρτι που έστησε ο ΠΑΟΚ με οικοδεσπότη τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (5/11) στο «Καραϊσκάκη» και τα τέσσερα – «ασπρόμαυρα» - γκολ (βγαλμένα από PlayStation) αναβίωσαν μνήμες από το μακρινό 1976.

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιανουαρίου 1976, όταν η «χρυσή» ομάδα του Δικεφάλου της δεκαετίας του ΄70, περνούσε σαν σίφουνας από το Φάληρο και υπό την τεχνική καθοδήγηση του σπουδαίου, Γκιούλα Λόραντ, σκόρπιζε στους τέσσερις ανέμους (0-4) τους Πειραιώτες.

Για την ιστορία, σκόρερ του ΠΑΟΚ πριν από 47 χρόνια στην μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ήταν οι Τερζανίδης (24΄), Κούδας (53΄- 60΄) και Γκουερίνο (75΄) με τους Θεσσαλονικείς να κόβουν πρώτοι το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος και να κατακτούν το πρωτάθλημα της σεζόν 1975-76.

Ο Νέτο Γκουερίνο, ένας από τους κορυφαίους – «παρασημοφορημένους» - ξένους παίκτες στην ιστορία του ΠΑΟΚ μίλησε στο SDNA για τον θρίαμβο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου στο «Καραϊσκάκη», ενώ συγχρόνως ξετύλιξε το...κουβάρι των αναμνήσεων από το πάρτι της δικής του ομάδας στο Φάληρο.

«Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός σε όλες τις γραμμές του και πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον έπαιξε στα ίσια μέσα στην έδρα του, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Πάντα στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος ο γηπεδούχους λόγω έδρας και ατμόσφαιρας έχει ένα πλεονέκτημα.

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει παρουσιάσει καλά δείγματα γραφής και προερχόταν από τις νίκες στα παιχνίδια με Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ...» τόνισε αρχικά ο Νέτο Γκουερίνο και πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε την πραγματική ταυτότητα του στο Καραϊσκάκη. Μετά το 2-0 ο Ολυμπιακός έχασε τα πατήματά του και ήταν θέμα χρόνου να δεχτεί κι άλλα γκολ, όπως και τελικώς συνέβη».

- Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έβγαλε άμεσα θεαματική αντίδραση, ενώ προερχόταν από ήττα (2-0) κι άσχημη εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Δεν θέλω να κρίνω τον προπονητή. Σίγουρα όταν διαθέτεις μια 20άδα αξιόλογων Ελλήνων και ξένων παικτών είναι δύσκολο να επιλέξεις ποιοι θα παίξουν.

Προσωπικά είμαι της άποψης πως ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Το ροτέισον κι οι συχνές αλλαγές παικτών στην ενδεκάδα έχουν γίνει μέρος του ποδοσφαίρου.

Τα δικά μας τα χρόνια όπου όλα ήταν διαφορετικά δεν υπήρχε το ροτέισον και η ξεκούραση των παικτών στο βαθμό που γίνεται σήμερα».

«Θρασύς ο Κωνσταντέλιας, διασκεδάζει το ποδόσφαιρο»

- Για τον Κωνσταντέλια και την παράσταση που έδωσε στο «Καραϊσκάκη»:

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο ταλέντο. Θρασύς ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζει ποιος είναι αντίπαλος. Διασκεδάζει το ποδόσφαιρο όπως απέδειξε και στην φάση του γκολ που μοίρασε στον Οζντόεφ.

Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να ολοκληρωθεί ως ποδοσφαιριστής. Όταν τον μαρκάρουν και πέφτουν πάνω του χωρίς να τον αφήνουν να πάρει την μπάλα στα πόδια του, δεν είναι πάντα τόσο ενεργός στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ασφαλώς βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο κι έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

«Άλλο Κούδας, άλλο Κωνσταντέλιας»
- Για τον κατά πόσον ο Κωνσταντέλιας μπορεί να εξελιχθεί σε νέο...Κούδα:

«Άλλο Κούδας, άλλο Κωνσταντέλιας.Πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες, με άλλο στυλ παιχνιδιού. Κατά την γνώμη μου, είναι πολύ δύσκολο κι ίσως αργήσει να βγει νέος...Κούδας στον ΠΑΟΚ.

Ο Κούδας ήταν μια κατηγορία μόνος του. Συνδύαζε το ταλέντο, με την αντοχή, και την φυσική δύναμη.

Ήταν λεπτός και έτσι παραμένει ακόμα και σήμερα. Τα κοστούμια που φορούσε ως παίκτης του ΠΑΟΚ ,μπορεί να τα φοράει και σήμερα».

«Η εντολή του Λόραντ στον Κούδα»
- Για τις αναμνήσεις του από τη μεγάλη νίκη (0-4) του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού μέσα στο «Καραϊσκάκη» τον Γενάρη του 1976:

«Θυμάμαι πως κερδίζαμε 1-0 με την λήξη του α΄ημιχρόνου κι όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ο Λόραντ έδωσε εντολή στον Κούδα να παραμείνει στο χώρο του κέντρου και να μην φεύγει καθόλου από εκεί.

Του ζήτησε όταν παίρνει την μπάλα να πραγματοποιεί κατά μέτωπο επιθέσεις, διακρίνοντας πως ο Ολυμπιακός είχε βαριά κορμιά στην άμυνα κι αυτό θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί ο Κούδας με την ταχύτητά του.

Έτσι κι έγινε. Στο β΄ημίχρονο ο Κούδας έβαλε δύο γκολ κι έκανε το 0-3, ενώ στο τέλος σκόραρα κι εγώ και διαμορφώθηκε το τελικό 0-4.

Στο φινάλε του ματς μας χειροκρότησε και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ήταν άλλες εποχές τότε».

Διαβάστε ακόμη...