Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ παραμένει «μάχιμος» στα 80 του!

Από sdna.gr:Το SDNA γράφει για τον Ρομπ Γιάκομπς, ο οποίος κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ πριν από 33 χρόνια. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν ξεχνά την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζει να ζει το ποδόσφαιρο με το ίδιο πάθος και στα 80 του!
Πηγή: sdna.gr
Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ παραμένει «μάχιμος» στα 80 του!

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 καθοδηγούνταν από τον Ρόμπ Γιάκομπς. Ο Ολλανδός τεχνικός ήρθε από την Φέγενορντ και άφησε καλές εντυπώσεις στη μία και μοναδική σεζόν του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

O ΠΑΟΚ επί εποχής Βουλινού με τον Γιάκομπς στον πάγκο κατάφερε με την ομάδα των Μαγκντί, Σκαρτάδου, των αδερφών Χασάν και του Μητσιμπόνα να τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

Ο Γιάκομπς, ο οποίος στη συνέχεια εργάστηκε και στην Παναχαϊκή (1993-94) έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 80 του χρόνια και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εξακολουθεί να παρακολουθεί με το ίδιο πάθος τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ δεν χάνει το χιούμορ του.

«Μερικές φορές τρομάζω, γιατί βλέποντας τον εαυτό μου, φαίνομαι νεότερος στο παρελθόν», λέει αστειευόμενος και συνεχίζει: «Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή για τα μάτια μου, επειδή το ένα μάτι είναι λίγο αδύναμο, ενώ έχω δύο τεχνητά γόνατα. Έβαλα τα παλιά γόνατα μου στο Marketplace, αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον».

O Γιάκομπς εξακολουθεί να οδηγεί, να εμφανίζεται σε πάνελ ποδοσφαιρικών εκπομπών, αλλά και να παρακολουθεί κάθε εβδομάδα διά ζώσης ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

«Η Εξέλσιορ μου έχει εξασφαλίσει δύο εισιτήρια κάθε φορά, στη Σπάρτα πάντα είμαι ευπρόσδεκτος σε ένα καμαράκι ανάμεσα στους δημοσιογράφους, ενώ έχω δύο εισιτήρια διαρκείας της Φέγενορντ εφ' όρου ζωής! Μπορώ επίσης να πάω στα ματς της Άλκμααρ ενώ και o πρόεδρος της Αίντχόφεν Μαρσέλ Μπραντς με καλεί να επισκεφθώ την ομάδα του».

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος ενημερώνεται σταθερά για τα ματς της ελληνικής ομάδας δεν κρύβει την εκτίμηση του για τον τεχνικό της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ.

«Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τον Άσνε Σλοτ. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού. Ακολουθεί στα βήματα των Γιόχαν Κρόιφ και Πεπ Γκουαρδιόλα. Όλοι οι παίκτες της Φέγενορντ αισθάνονται υπέροχα. Εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τον Άγιαξ. Βλέπετε την άμυνα τους; Εάν τα κάνεις αυτά σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα θα σε πετάξουν αμέσως έξω».

Όσο για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, ο Ρομπ Γιάκομπς δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ.

«Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι όμορφη και τρομακτική ταυτόχρονα. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο».

Διαβάστε ακόμη...