Οι… «αδύναμοι» της Basket League και τα μπάτζετ

Από forzaonline.gr: Ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος ξεκινάει, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί σήμερα στην πρεμιέρα τον Προμηθέα.
Πηγή: forzaonline.gr
Οι… «αδύναμοι» της Basket League και τα μπάτζετ

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει σχετικά με την δυναμικότητα των ομάδων της λίγκας. Και εξηγούμαστε: Πριν από έναν μήνα όλοι συμφωνούσαν στην διαπίστωση πως κάποιες ομάδες θα ξεκινούσαν από μειονεκτική θέση εξαιτίας του χαμηλού επίπεδου παικτών στα ρόστερ τους. Λέγαμε για παράδειγμα πως το Μαρούσι ή ο Απόλλωνας Πάτρας δεν μπορούν να τρομάξουν κανέναν. Κι όμως. Το Μαρούσι βγήκε στην αγορά και μοιράζει... χρήμα. Στον Αζάια Μπράσκο που έκλεισαν πριν από λίγες ημέρες έδωσαν 10.000 ευρώ το μήνα. Το ίδιο και στο άλλο γκαρντ, τον Αχμέτ Χιλ. Το μπάτζετ του Αμαρουσίου τελικά εκτινάχθηκε κοντά στις 500.000 ευρώ! Μας έκαναν εντύπωση και τα νούμερα που ακούσαμε για τον Απόλλωνα. 65.000 στον Σταρκς, 60.000 στον Μουράτο...

Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δυνατό όπως φαίνεται. Η ΑΕΚ μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ, κοντά στα 2 εκατομμύρια. Το Περιστέρι ακολουθεί με 1,3 εκ. ευρώ και μετά ο Προμηθέας με τον Άρη.

Στην κορυφή όλων ο Παναθηναϊκός που έφτασε στα 17 εκατομμύρια. Πάνω από 10 εκατομμύρια είναι το αντίστοιχο του Ολυμπιακού.

Τα λεφτά βέβαια όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν δεν παίζουν μπάσκετ, αν δεν υπάρχει πλάνο και στελέχη ικανά να εφαρμόσουν ένα μοντέλο ικανό να πετύχει στόχους. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε προσεχώς στα παρκέ.

Διαβάστε ακόμη...