Πώς υλοποιήθηκε το μεταγραφικό πλάνο και τα «βασιλικά» συμβόλαια

Από forzaonline.gr: Την προηγούμενη Τετάρτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστή τη συμφωνία με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2027, την οποία προανήγγειλε η FORZA το προπερασμένο Σάββατο...
Πηγή: forzaonline.gr
Πώς υλοποιήθηκε το μεταγραφικό πλάνο και τα «βασιλικά» συμβόλαια

Με προσωπικές του ενέργειες, ο Ιβάν Σαββίδης έκλεισε την υπόθεση του Σέρβου μεσοεπιθετικού, που θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και χωρίς πολλά – πολλά, τον "κλειδώνει" στην Τούμπα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Ο Αντρίγια θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ, και οι αποδοχές του (είναι κλιμακωτές) κατά μέσο όρο σ΄ αυτά τα τέσσερα χρόνια, θα φτάσουν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

ΤΑ "ΒΑΣΙΛΙΚΑ" ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Δεν είναι το μόνο "βασιλικό" συμβόλαιο στον φετινό ΠΑΟΚ...

Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Δικεφάλου, στο μισθολόγιο υπάρχουν οχτώ συμβόλαια, που προβλέπουν επταψήφιο ποσό για τους ποδοσφαιριστές!

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε φέτος να επενδύσει στην ποιότητα κι έτσι πρόσθεσε στη μηχανή του τον Μεϊτέ, που είναι κοντά στο 1,3 εκατ., τον Μάρκος Αντόνιο και τον Εκόνγκ, που είναι στο 1,1 εκατ., τους Οζντόεφ, Τάϊσον και Ντεσπόντοφ, που σπάνε το φράγμα του εκατομμυρίου και τον Σαματά, ο οποίος έχει πάγιες αποδοχές γύρω στις 800 χιλιάδες, αλλά έχει τόσο εύκολα μπόνους, που ανήκει κι αυτός στην κατηγορία του εκατομμυρίου!

Και φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί, αφού υπάρχουν κι ο Μπάμπα με τον Κετζιόρα, που είναι κοντά στον πήχη του εκατομμυρίου, χωρίς να τον ξεπερνούν.

Μια οχτάδα παιχτών του εκατομμυρίου και συνολικά μια δεκάδα με μεγάλα συμβόλαια...

Είναι κάτι που δεν έτυχε, αλλά προγραμματίστηκε...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης σε συνεργασία με τη διοίκηση πήραν την απόφαση να αλλάξουν ρότα και δεδομένης της δυσκολης συγκυρίας, να προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει το υλικό του, να εξασφαλίσει πόρους και να πάει σε επιλογές παικτών με ποιότητα και προσωπικότητα, που ζήτησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, για να φτιάξει καλύτερη ομάδα και να ανεβάσει τον πήχη, χωρίς να βρεθεί στο... μείον.

Ό,τι ειπώθηκε σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη του Ιουνίου έγινε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Στην Τούμπα μάλλον πανηγύρισαν με τις προτάσεις για Ίνγκασον και Ντόουγκλας Αουγκούστο, καθώς και για το... δώρο των Αράβων με την αγορά του Κάλεντ Νάρεϊ, με ποσό που κανείς δεν περίμενε.

Με τα χρήματα που εξασφάλισε, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κάλυψε τα κενά τους, αλλά πρόσθεσε και περισσότερη ποιότητα και ποσότητα στο ρόστερ του, με αποτέλεσμα να έχει, σε θεωρητική για την ώρα βάση, ένα αρκετά πιο δυνατό ρόστερ από την προηγούμενη σεζόν, που μπορεί να πετύχει περισσότερα πράγματα.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε φέτος να ξοδέψει τα διαθέσιμα χρήματα όχι σε αγορές, αλλά για τα συμβόλαια των παικτών κι έτσι βρίσκεται σήμερα με οχτώ... εκατομμυριούχους! Πέρσι είχε δαπανήσει 10 εκατομμύρια για αγορές, φέτος έφτασε σχεδόν στα μισά, εκ των οποίων τα 3,5 δόθηκαν για τον Ντεσπόντοφ και τα υπόλοιπα για Εκόνγκ και Οζντόεφ.

Μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανανεώσει την ομάδα του, να την ανεβάσει τουλάχιστο θεωρητικά επίπεδο, ανεβάζοντας το αγωνιστικό του μπάτζετ κατά ένα όχι ασήμαντο ποσοστό.

Με την τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να λειτουργήσει χωρίς να χρειαστεί άμεσα "ενέσεις" από τη Ρωσία, απ΄ όπου η ροή του χρήματος πλέον δεν είναι εύκολη, αλλά και να έχει πλέον και τον "αέρα" να κινηθεί ανάλογα και τον Ιανουάριο για τουλάχιστο μία τέτοιου επιπέδου επιλογή.

Έχοντας φτιάξει, τουλάχιστο στα χαρτιά, καλύτερη ομάδα απ΄ αυτές που είχε τα τελευταία χρόνια, ο λόγος πέφτει πλέον στον Λουτσέσκου, που στον εύλογο χρόνο που χρειάζεται ένας προπονητής, καλείται να την ανεβάσει επίπεδο και μέσα στο γήπεδο...

Διαβάστε ακόμη...