Λημνιός: «Θα ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Από forzaonline.gr: Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε σε podcast, με αναφορά και στη θητεία του στον ΠΑΟΚ και τη συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον Δικέφαλο.
Πηγή: forzaonline.gr
Λημνιός: «Θα ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Πιο ώριμος από ποτέ, ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ αφήνει πίσω όσα τον τον δοκίμασαν ψυχοσωματικά και ετοιμάζεται να τα δώσει όλα με μοναδικό στόχο ν' αποδείξει τόσο στον εαυτό του όπως και στους ανθρώπους του γερμανικού συλλόγου ότι είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για τους «τράγους».

Αναλυτικά όσα είπε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ»:

Για την κατάστασή του:

«To γόνατό μου είναι σε καλή κατάσταση, ο τραυματισμός ανήκει στο παρελθόν και σιγά σιγά ξεκινάμε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Κολωνία, θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Έχω βγάλει όλη την προετοιμασία και πήγα καλά χωρίς καμία ενόχληση στο πόδι. Έχουμε παίξει αρκετά φιλικά, έχουμε άλλα δύο στο Σαββατοκύριακο. Μίλησα με τον προπονητή και τη διοίκηση, είναι ευχαριστημένοι από μένα και θέλουν να με κρατήσουν. Εγώ έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο και θέλω να μείνω, είμαι σε τέτοια ηλικία που δεν με παίρνει να μην παίζω, θέλω να βρω ρυθμό».

Για την εμπειρία της Bundesliga:

«Όταν ήρθα, τα πράγματα δεν ήταν καλά γιατί η ομάδα έπαιζε την κατηγορία και είχε δυσκολίες. Εγώ είχα έρθει σε μία ξένη χώρα, δεν μιλούσα τη γλώσσα, τώρα αρχίζω να μιλάω λίγο κάνοντας μαθήματα στο να μπορώ να συνεννοούμαι καλύτερα με συμπαίκτες και προπονητές. Έχω ευχάριστες εμπειρίες αν εξαιρέσουμε το αγωνιστικό κομμάτι που δεν έχω παίξει πάρα πολύ καλά. Γενικά υπάρχει πολύ καλή οργάνωση με γεμάτα γήπεδα, ο κόσμος στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα. Σε βοηθάνε σε όποιο πρόβλημα έχεις, σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος».

Για το αν νιώθει πως δεν πήρε ευκαιρίες για να δείξει το ποιος πραγματικά είναι:

«Όταν ήρθα στην Κολωνία μπήκα κατευθείαν στην αποστολή, έκανα ντεμπούτο με την Αρμίνια εκτός έδρας, πήρα παιχνίδια και μετά πήγα στην Εθνική. Γυρίζοντας ξαφνικά δεν ήμουν στο πλάνο του προπονητή για τους δικούς του λόγους, τους οποίους σεβάστηκα. Μετά έκανα προετοιμασία με νέο προπονητή, πήγα στην Τβέντε κάνοντας καταπληκτική χρονιά. Τραυματίστηκα στην Εθνική και όταν γύρισα από την αποκατάστασή μου, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για ένα τρίμηνο βρίσκοντας σιγά σιγά τον παλιό μου εαυτό. Έχω δει βελτίωση στον εαυτό μου και αυτό το βλέπουν ο προπονητής και το σταφ. Είμαι σε καλή κατάσταση και θέλω ν' αποδείξω στον εαυτό μου, την ομάδα και τους συμπαίκτες μου ότι είμαι σημαντικό κομμάτι και όχι απλώς να συμπληρώνω».

Για το αν η φετινή χρονιά θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του:

«Έτσι όπως έχουν κυλήσει τα πράγματα μετά τον τραυματισμό μου, νομίζω ότι τη φετινή χρονιά πρέπει ν' αποδείξω στον προπονητή ότι είμαι εδώ για να μ' έχει στα πλάνα του. Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι θετικά, έχω παίξει στα φιλικά. Ξεκινάμε δυναμικά την επόμενη εβδομάδα με το παιχνίδι του κυπέλλου».

Για τον τραυματισμό με την Εθνική στον Βόλο:

«Προερχόμουν από πολύ καλή χρονιά με την Τβέντε, τα πήγα πολύ καλά και στα παιχνίδια της Εθνικής, πάνω στην κακή την τύχη κανείς δεν περίμενε ότι θα τραυματιστώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Άκουσα ένα κρακ στο γόνατό μου, πόνο που δεν μπορώ να περιγράψω, ήμουν 99% σίγουρος ότι έπαθα κάτι σοβαρό στο γόνατο. Αυτή τη στιγμή είμαι καλά, νιώθω ότι είμαι ένας καινούργιος Δημήτρης».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα:

«Μου λείπει ως ένα σημείο, πίστευα ότι θα μου έλειπε περισσότερο. Μένω μόνος στην Ολλανδία, η οικογένειά μου ζει στον Βόλο. Έφυγα μικρός, στα 14 μου για την Αθήνα και τον Ατρόμητο, μου αρέσει η μοναξιά. Το έχω συνηθίσει και τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Σίγουρα μου λείπει ο ήλιος, να βγω, να δω πέντε ανθρώπους, να διασκεδάσω. Δεν έχω πρόβλημα όμως που εδώ είναι Αύγουστος και βρέχει. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και το κάνω από επιλογή».

Για το αν θα επέστρεφε στη χώρα μόνο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ:

«Με τον ΠΑΟΚ συνδέθηκα, και με το πρωτάθλημα και τα κύπελλα, και με τις κακές στιγμές. Όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Γενικά δεν θέλω να βάζω ταμπέλες αλλά ως πρώτη μου επιλογή θα επέστρεφα εκεί. Πήρα αγάπη από τον κόσμο. Αλλά για να επιστρέψω εκεί πρέπει να με θέλει και ο ΠΑΟΚ. Παρακολουθώ παιχνίδια, θέλω να πηγαίνει καλά η ομάδα, κρατάω επαφές με αρκετά άτομα από εκεί».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Πήγα στον ΠΑΟΚ όταν δεν ήταν ο Λουτσέσκου, ήταν ο κ. Ίβιτς. Όταν ήρθε ο κ. Στανόγιεβιτς δεν ήμουν στα πλάνα του, είχα κάνει κουβέντα για να πάω δανεικός. Ερχόμενος ο κ. Λουτσέσκου είπε ότι "τον Δημήτρη τον θέλω". Μαζί του έκανα το ντεμπούτο μου, μαζί του του σήκωσα το πρωτάθλημα και τα κύπελλα, έκανα 100 και πλέον συμμετοχές. Με ωρίμασε σαν ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, με στήριξε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή».

Για την Εθνική και το Euro 2024:

«Η Εθνική τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινε σε μεγάλες διοργανώσεις, είχε κακά αποτελέσματα και δεν τη στήριζε ο κόσμος. Με την άφιξη του κ. Φαν Σχιπ η ομάδα άρχιζε να παίζει καλύτερα κερδίζοντας ματς με όμορφο ποδόσφαιρο, ήρθε κόσμος στο γήπεδο και αυτό μας χαροποίησε. Με την άφιξη του κ. Πογιέτ ανεβήκαμε ένα κλικ, όσο περνά ο καιρός μας στηρίζει περισσότερο ο κόσμος. Το κίνητρο είναι τεράστιο, υπάρχει δίψα να δούμε καλές ομάδες, σε γήπεδα με χιλιάδες κόσμο, να κάνουμε περήφανους τους εαυτούς μας και την Ελλάδα. Έχουμε το υλικό, έμπειρους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, πιο νέα παιδιά που πλαισιώνουν και θα πλαισιώσουν την Εθνική στο μέλλον. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε βελτιωθεί δείχνοντας καλή εικόνα με ομάδες όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Ισπανία. Με τη Γαλλία είδαμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από ένα μεγαθήριο».

Διαβάστε ακόμη...