Μιχαηλίδης: Η δύσκολη στιγμή, η… ανηφόρα και η επιβράβευση!

Από paok24.com: Μιχαηλίδης: Παρών!
Πηγή: paok24.com
Μιχαηλίδης: Η δύσκολη στιγμή, η… ανηφόρα και η επιβράβευση!

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η φετινή είναι μία σεζόν επανεκκίνησης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, καθώς πέρασε ένα δύσκολο διάστημα 14 μηνών με τον τραυματισμό του αλλά και μετά με την επιστροφή του, η οποία σαφώς δεν εξελίχθηκε όπως θα την περίμενε.

Στο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Εκόνγκ και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς με την συνολική του παρουσία το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας έδειξε πως είναι και πάλι εδώ, έτοιμος να προσφέρει στην ομάδα με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Η άτυχη στιγμή...

Στις 13 Μαρτίου 2021 ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Superleague. Ο 22χρονος στόπερ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 15ο λεπτό του παιχνιδιού αποχωρώντας υποβασταζόμενος. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (14.03) ο στόπερ του Δικεφάλου υποβλήθηκε σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στο έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Από εκείνη την μέρα ξεκινούσε μία ανηφορική διαδρομή για τον νεαρό στόπερ προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους πιο δυνατός από ποτέ. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα παιδί με τεράστια ψυχικά αποθέματα που βρίσκει μέσα του την δύναμη να ξεπερνάει όποια δυσκολία του παρουσιάζεται στο διάβα του. Έτσι κι έκανε...

Την περσινή σεζόν κατέγραψε 10 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β πετυχαίνοντας μάλιστα και 2 τέρματα, ωστόσο δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την ανδρική ομάδα, με την οποία ξεκίνησε φέτος την προετοιμασία. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε στην διάρκεια της προετοιμασίας επί Ολλανδικού εδάφους έβγαζε σιγουριά στο παιχνίδι του, ήταν αρκετά σοβαρός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας σε γενικές γραμμές αξιοσημείωτη παρουσία τόσο στις προπονήσεις όσο και στους φιλικούς αγώνες.

Ο Λουτσέσκου και η δικαίωση!

«Η στιγμή που τραυματίστηκε, σταμάτησε εκείνη την εποχή την εξέλιξη του. Πρέπει να παλέψει για τη θέση του με την προσωπικότητα του. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Όποιος αξίζει να βρίσκεται στην ομάδα και είναι σε υψηλό επίπεδο, βρίσκεται.

Κανένας προπονητής στον κόσμο δε θα αφήσει έξω έναν ποδοσφαιριστή που έχει θέληση και την ετοιμότητα. Κανένας όμως δε βάζει έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι στο επίπεδο των υπόλοιπων. Ειδικά εγώ που τον έβαλα να παίζει βασικό πέρσι. Ο Μιχαηλίδης με αυτή την εμπειρία μπορεί να μάθει πράγματα, παρότι δεν είναι εύκολη και να εμφανιστεί βελτιωμένος» είχε απαντήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχετική ερώτηση για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό την περσινή σεζόν.

Όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός επιβεβαιώθηκαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αυτό με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, εκεί όπου δόθηκε στον Μιχαηλίδη φανέλα βασικού δίπλα στον Εκόνγκ, ως επιβράβευση της εικόνας που είχε όλο το διάστημα της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Ο «Μίχα» όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του δείχνει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά και πάλι αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...