ΠΑΟΚ-Πέλκας: Η πρόταση αξίας και η επιλογή εξασφάλισης

Απο sdna.gr: Το SDNA ανοίγει τον φάκελο του Δημήτρη Πέλκα και ξετυλίγει το story της μεταγραφής του στην Μπασάκσεχιρ. Μία επιλογή με έντονο ασπρόμαυρο background.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ-Πέλκας: Η πρόταση αξίας και η επιλογή εξασφάλισης

Από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Φενέρ, ήταν προφανές και αναμενόμενο πως θα συνδεθεί με την προοπτική επιστροφής στον ΠΑΟΚ. Πόσω μάλλον όταν στον πάγκο του Δικεφάλου βρίσκεται ένας άνθρωπος που λογίζεται ως ποδοσφαιρικός «πατέρας» για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στον ΠΑΟΚ ζύγισαν όλα τα δεδομένα της περίπτωσής του και το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, έγιναν οι επαφές για το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών. Οι Θεσσαλονικείς όρισαν ένα συγκεκριμένο κασέ, στις 800.000 ευρώ (χωρίς τα μπόνους), προκειμένου να τον ντύσουν και πάλι στα ασπρόμαυρα.

Για την ιστορία, ο Δικέφαλος είχε βγει «ζημιωμένος» όταν τον παραχώρησε στην Φενέρ με ένα μικρό αντίτιμο δεδομένου πως δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς. Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το καλοκαίρι του 2018 πρόταση 6 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Τα χρήματα κρίθηκαν ικανοποιητικά, καλύπτοντας τα «θέλω» της ομάδας αλλά στα γραφεία της Μ.Ασίας την αρνήθηκαν. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εν τέλει έφυγε τον Οκτώβριο του 2020 με 1.8 εκατ. ευρώ, θέλοντας να τον βοηθήσουν έμπρακτα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Επιστρέφοντας -όμως- στο σήμερα και στα δεδομένα της υπόθεσης Πέλκα, ο ΠΑΟΚ έκρινε πως αυτό το ποσό είναι διατεθειμένος να δώσει στην παρούσα φάση και γι΄αυτό δεν έκανε καμία υποχώρηση προκειμένου να γεφυρώσει την απόσταση. Σωστό; Λάθος; Άξιζε ή όχι περισσότερα, η απόφαση του ΠΑΟΚ ήταν αυτή και δεν επανήλθε με νέα πρόταση, εκτιμώντας πως προσέγγισε με σεβασμό την πλευρά του.

Σε εκείνη τη φάση -λοιπόν- ο Πέλκας, περιμένοντας κάτι καλύτερο από τους ασπρόμαυρους, όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, «πέταξε» το γάντι στον ΠΑΟΚ, αναφέροντας σε συνέντευξή του: «το σημαντικότερο για εμένα είναι να πάω εκεί που με θέλουν και όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Εφόσον με ικανοποιήσει ο οποιοσδήποτε και με θέλει πολύ και θα λογίζομαι ως πολύ σημαντικό στέλεχος και θα έχω πολύ σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη ομάδα, θα το επιλέξω».

Προφανώς το «έμπρακτα» στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε ως παραπάνω χρήματα, μία επίκληση στο συναίσθημα για να ανέβει η προσφορά πάνω από το εκατομμύριο. Και όλα αυτά την ώρα που υπήρχε ανοιχτός δίαυλος με τις ομάδες της Τουρκίας. Γι΄αυτό μετά από εκείνη την τοποθέτηση, έκλεισε ουσιαστικά και η υπόθεση Πέλκα για τους ασπρόμαυρους, αρνούμενοι να μπουν σε λογική «πλειστηριασμού» δεδομένης της διαχείρισης αλλά της τροπής που έδειξε να παίρνει η υπόθεση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την κίνησή του και ο Πέλκας την επιλογή του. Και βάσει των χρημάτων που φέρεται ότι του δίνουν οι Τούρκοι (σ.σ. 1.3 εκατ. ευρώ) καλώς έπραξε, κινούμενος στη λογική να πάει σε μία ομάδα που του δίνει περισσότερα.

Σε μία υπόθεση εργασίας, η προσέγγιση από την πλευρά του Πέλκα θα μπορούσε να είναι διαφορετική από έναν παίκτη που νιώθει τον ΠΑΟΚ «ομάδα του» όπως και η διαχείριση, επικοινωνώντας ενδεχομένως απευθείας στον μεγαλομέτοχο τις σκέψεις και τα «θέλω» του. Και ακολουθώντας -όπως κάποτε- το παράδειγμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια που ήθελε, έδειξε και πέτυχε στην πράξη και στα νούμερα του συμβολαίου την επιστροφή του στον Δικέφαλο.

Διαβάστε ακόμη...