Η απίθανη ιστορία Σαμάτα-Πέλκα

Ο Αλί Σαμάτα είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, με τον Τανζανό επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο 2+1 ετών με τον Δικέφαλο, και να επιλέγει τη φανέλα με το νούμερο «33».
Πηγή: forzaonline.gr
Η απίθανη ιστορία Σαμάτα-Πέλκα

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων», o 3χρονος στράικερ μίλησε και για τη σχέση του με τον Δημήτρη Πέλκα, υπογραμμίζοντας ότι του είπε τα καλύτερα για το κλαμπ, όταν επικοινώνησε μαζί του για να πάρει πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση για το αν επικοινώνησε με κάποιον πριν λάβει την τελική του απόφαση, είπε:

«Ναι, με τον καλό μου φίλο, Δημήτρη Πέλκα. Μιλήσαμε πριν από μια εβδομάδα και μου είπε μόνο καλά πράγματα για τον σύλλογο και χάρηκα πολύ. Είναι ειλικρινής άνθρωπος και τον εμπιστεύομαι. Οπότε ήμουν έτοιμος για να έρθω, μετά τα λεγόμενα του».

Οι δύο τους μάλιστα συνδέονται με μια ιστορία, από τις πρώτες τους ημέρες στη Φενέρμπαχτσε. Τον Οκτώβρη του 2020 (ήταν διευρυμένη λόγω του Covid η μεταγραφική περίοδος), η Φενερμπαχτσέ αγόραζε από τον ΠΑΟΚ τον Δημήτρη Πέλκα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Αλί Σαμάτα από την Άστον Βίλα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός λίγο μετά τη μεταγραφή του ζήτησε από τους ανθρώπους του τουρκικού συλλόγου τη φανέλα με το νούμερο «10», την οποία ωστόσο είχε… προλάβει ο Τανζανός!

Μάλιστα, ο Πέλκας μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό τότε στα ΜΜΕ της Τουρκίας, σημειώνοντας:

«Θα φορέσω τη φανέλα με το νούμερο 14. Μου αρέσει αυτό το νούμερο. Δεν είναι πρόβλημα για μένα, γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο, όχι με αριθμούς».

Διαβάστε ακόμη...