Δέδας: «Αυτός είναι ο Έλβαρ Φρίντρικσον»

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισλανδού πλεϊμέικερ, Έλβαρ Φρίντρικσον, και ο μέχρι πρότινος προπονητής του στην Ρίτας Βίλνιους, Γιώργος Δέδας, φιλοξενήθηκε στο City 106,1 και παρουσίασε τη νέα μεταγραφή του Δικεφάλου.
Πηγή: paok24.com
Δέδας: «Αυτός είναι ο Έλβαρ Φρίντρικσον»

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για τον Έλβαρ Φρίντρικσον:

«Εγώ έχω μόνο καλά λόγια να πω για τον Έλβαρ. Το παιδί έπαιξε εκπληκτικά. Μας βοήθησε πάρα πολύ με τα παιχνίδια που έκανε. Έκανε εκπληκτικά νούμερα στο BCL, με 11,5 πόντους και 4,5 ασίστ σε 20 λεπτά, μαζί και με τον Φόρστερ. Στην διαφορά των πόντων χάσαμε το Final-8. Μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό ενός αγώνα, είναι γρήγορος με την μπάλα, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και σημαντικός για τα αποδυτήρια. Καλός χαρακτήρας, ευγενικός και έβαζε το εγώ του κάτω από την ομάδα».

Για τον αν μίλησε με τον Τακιανό:

«Γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια με τον Φώτη. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Φυσικά και μιλήσαμε για τον Έλβαρ, του είπα αυτά που είπα και σε εσάς. Ίσως και λίγα παραπάνω μπασκετικά που εντάξει μπορεί να μην ενδιαφέρουν τον κόσμο τόσες λεπτομέρειες».

Γιατί έφυγε από την Ρίτας:

«Εύλογη ερώτηση. Αλλάζουμε κάποια πράγματα στην ομάδα φέτος. Μιλήσαμε μαζί του τον ρωτήσαμε αν θέλει να μείνει ίσως με λίγο μειωμένο χρόνο. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να πάει σε μια ομάδα για να ηγηθεί αυτής. Θέλει να πρωταγωνιστήσει. Τα βάλαμε κάτω, τα συζητήσαμε και αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας».

Διαβάστε ακόμη...