Η μεταγραφή του Lucas Perez στον ΠΑΟΚ (2013)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 6/7/2013, με μια λιτή ανακοίνωσή της η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έκανε γνωστή τη συμφωνία με τον Lucas Perez...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η μεταγραφή του Lucas Perez στον ΠΑΟΚ (2013)

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με την Karpaty Lviv για την απόκτηση του Lucas Perez. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται αύριο στην Αυστρία για να υπογράψει το τριετές του συμβόλαιο και να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας".

Ο Λούκας Πέρεθ, ενσωματώθηκε με την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Leoben της Αυστρίας, την επόμενη μέρα (7/7/2013) και είχε μια πρώτη γνωριμία με τον Στέφενς και τους συμπαίκτες του.

Το πρωινό αυτό της 7ης Ιουλίου, προκλήθηκε αναστάτωση με αφορμή δημοσίευμα που ερχόταν από την Ουκρανία και έκανε λόγο για δανεισμό και όχι πώληση του Λούκας στον ΠΑΟΚ.

Τις ώρες που ακολούθησαν διευκρινίστηκαν κάποια πράματα και λύθηκαν απορίες.

Η Καρπάτι λοιπόν έδωσε τον Λούκας στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια μπήκε σε ισχύ το συμβόλαιο του παίκτη με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον πρόσθεσε στο ρόστερ του με κανονικό συμβόλαιο για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Έτσι είχε το θέμα και όπως έγινε γνωστό ο Δικέφαλος πλήρωσε στους Ουκρανούς το ποσό των 700.000€.

Η Καρπάτι διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 30%, νούμερο που ασφαλώς ήταν μεγάλο και τα χρόνια που ακολούθησαν της απέφεραν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στα ταμεία της.

Ο Lucas έμεινε για μια διετία στον ΠΑΟΚ (6/7/2013 - 12/8/2015) και στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια, σημειώνοντας 11 γκολ και έχοντας 11 ασίστ.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, από τη οποία μεταπήδησε το 2016 στην Άρσεναλ, μια μεταγραφή που έφερε στα ταμεία του ΠΑΟΚ κοντά στα 6,5 εκατομμύρια €, μιας και ο Δικέφαλος είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...