Ουντέζε: «Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ εάν αντιληφθεί γρήγορα που βρίσκεται»

Από sdna.gr: Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ και της εθνικής Νιγηρίας, Ιφεάνι Ουντέζε μίλησε στο SDNA για τον διεθνή στόπερ, Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο».
Πηγή: sdna.gr
Ουντέζε: «Θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ εάν αντιληφθεί γρήγορα που βρίσκεται»

Ο Ιφεάνι Ουντέζε πριν από 23 χρόνια, έπειτα από εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς μεταπήδησε από την Καβάλα στον ΠΑΟΚ. Ο Σερβοέλληνας ήταν εκείνος που διέγνωσε το ταλέντο του φέρνοντας τον στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Ουντέζε γνώρισε την καταξίωση μέσω του «Δικεφάλου», αφού παρέμεινε για 6.5 χρόνια (σε δύο διαφορετικές θητείες) καταφέρνοντας να φορέσει το περιβραχιόνιο της ομάδας, αλλά και να πάρει μέρος στο Μουντιάλ του 2002 με τα χρώματα της εθνικής Νιγηρίας.

Με αφορμή την συμφωνία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον αρχηγό της εθνικής Νιγηρίας, Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, ο Ιφεάνι Ουντέζε κατέθεσε την άποψη του στο SDNA. «Θεωρώ πως ο Εκόνγκ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ας ελπίσουμε πρώτα πως πνευματικά θα είναι έτοιμος να προσφέρει.

Αγωνίστηκα για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και γνωρίζω τι απαιτήσεις υπάρχουν στον σύλλογο. Ο Εκόνγκ είναι ένας ικανός αμυντικός, με καλή τεχνική, έφεση στο ψηλό παιχνίδι, σωστή αντίληψη και μεγάλη εμπειρία, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και στην εθνική Νιγηρίας. Οι Νιγηριανοί πάντα τον πίστευαν και τον εμπιστεύονταν στην εθνική ομάδα.

Διαθέτει ικανότητες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να αντιληφθεί γρήγορα τις απαιτήσεις που υπάρχουν από εκείνον, ενώ θα πρέπει να ανταποκριθεί και στην πίεση που είναι δεδομένο πως θα αισθανθεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους και καλείται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να πετύχει. Είναι τυχερός που θα αγωνίζεται έχοντας αυτούς τους οπαδούς να τον υποστηρίζουν.

Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναγνωρίζει πάντα όσους δίνουν τα πάντα για την ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...