Η «χαρτογράφηση» του ρόστερ, πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»

Από sdna.gr : Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας και το SDNA κάνει μία πρώτη... χαρτογράφηση του ρόστερ και των παικτών που έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία.
Πηγή: sdna.gr
Η «χαρτογράφηση» του ρόστερ, πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα που έχουν οι Θεσσαλονικείς, νιώθοντας -πλέον- ασφυκτική την πίεση του χρόνου για ενίσχυση δεδομένου πως σε μία εβδομάδα ακριβώς η αποστολή αναχωρεί για την Ολλανδία και σε ένα μήνα καλούνται να δώσουν την πρώτη «μάχη» της σεζόν απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Θυμίζουμε πως στην παρούσα φάση εκτός προπονήσεων βρίσκονται οι διεθνείς και συγκεκριμένα οι Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας δεδομένου πως έχουν εξασφαλίσει περαιτέρω άδεια μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές θα ενσωματωθούν στην αποστολή για να «πετάξουν» την ερχόμενη Δευτέρα (3/7) για το Τέχελεν της Ολλανδίας.

Διαφορετική περίπτωση φαντάζει ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή της Κροατίας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 και ως εκ τούτου θα ταξιδέψει αρκετές ημέρες αργότερα στην Ολλανδία.

Κάτι που σημαίνει πως επί του παρόντος οι τερματοφύλακες που έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι οι Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης και Μπαλωμένος. Το δεξί άκρο της άμυνας στελεχώνεται από τους Λύρατζη και Σάστρε ενώ στα αριστερά δεσπόζουν οι Ράφα Σοάρες και Τσαούσης. Δεν αποκλείεται να επιτευχθεί προσεχώς συμφωνία με τον Μπάμπα Ράχμαν και ο Γκανέζος να ενισχύσει τους ασπρόμαυρους στην Ολλανδία.

Με ερωτηματικό παραμένει ακόμη η υπόθεση ανανέωσης του Αντελίνο Βιεϊρίνια δεδομένου πως εκκρεμεί η επικοινωνία του αρχηγού με τον Ιβάν Σαββίδη για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σεζόν.

Στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Κάργας έχει λάβει άδεια από τον Δικέφαλο καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του ΠΑΟΚ και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Από την άλλη, «προαγωγή» από τη δεύτερη ομάδα έχει πάρει ο νεαρός στόπερ, Ραούλ Μορικέλι, ο οποίος ενσωματώνεται στους Κουλιεράκη, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Νάσμπεργκ, με τον ΠΑΟΚ να αναζητά και αμυντικό στη μεταγραφική αγορά.

Στα χαφ, εκεί όπου ο Δικέφαλος το... ψάχνει πολύ για ενίσχυση και εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση στη συγκεκριμένη θέση, φιγουράρουν οι Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Σβαμπ ενώ έχει επιστρέψει από τον δανεισμό του και ο Τσιγγάρας.

Μεσοεπιθετικά, το παζλ απαρτίζεται από τους Αντρίγια, Νάρεϊ, Κωνσταντέλια, Τάισον, Αντρέ Ρικάρντο, Μουργκ, Μπράντονιτς, με την επιστροφή των δανεικών Βρακά - Παναγιώτη Τζήμα αλλά και του Κανίς που αποτελεί το μοναδικό νέο πρόσωπο αυτών των ημερών. Δεδομένη η επιθυμία του ΠΑΟΚ για απόκτηση αριστερού εξτρέμ ενώ συζητιέται και για δεκάρι...

Στην κορυφή της επίθεσης, απών από τις προπονήσεις και την Ολλανδία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα είναι ο βενιαμίν Στέφανος Τζίμας λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική στη Μάλτα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να υπολογίζει μόνο τον Μπράντον Τόμας. Σαφές πως «καίει» η απόκτηση φορ, αποτελώντας την Νο1 εκκρεμότητα του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι αστερίσκοι σε άμυνα, χαφ και επίθεση, με τον χρόνο να κυλάει εις βάρος του Δικεφάλου και να έχει μπροστά του ουσιαστικά τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας για τον πρώτο «τελικό» της σεζόν στις 27 Ιουλίου με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ είναι... υποχρεωμένος να περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Conference League, δημιουργούν συνθήκες έντονης πίεσης.

Διαβάστε ακόμη...