«Καμπανάκι» ενόψει Κυπέλλου: 17 γκολ δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στα PlayOffs

Από sdna.gr: Ένα άκρως ανησυχητικό στατιστικό προκύπτει από τη διαδικασία των PlayOffs για τον ΠΑΟΚ καθώς δέχθηκε 17 γκολ σε ορίζοντα 10 παιχνιδιών - Μόλις 15 σε 26 αγωνιστικές της Super League!
Πηγή: sdna.gr
«Καμπανάκι» ενόψει Κυπέλλου: 17 γκολ δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στα PlayOffs

Αρκετά οδυνηρή αποδείχθηκε η διαδικασία των PlayOffs για τον ΠΑΟΚ, γκρεμίζοντας από νωρίς ό,τι έχτισε με πολύ κόπο, ξεπερνώντας μεσούσης της σεζόν τον εαυτό του. Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και έχει μπροστά του μία τελευταία ζαριά μέσω Κυπέλλου για να διευκολύνει τη ζωή του ενόψει καλοκαιριού...

Με φόντο όμως τον τελικό του Κυπέλλου, υπάρχουν πολλά «καμπανάκια» που ηχούν στα αυτιά των ασπρόμαυρων. Και στα μετόπισθεν έχει σημάνει συναγερμός καθώς σε ορίζοντα 10 αγωνιστικών, δέχθηκαν 17 γκολ. Στατιστικό άκρως ανησυχητικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στην κανονική διάρκεια των 26 αγωνιστικών της Super League είχε δεχτεί μόλις 15! Η διαφορά είναι χαοτική με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε μόλις μία περίπτωση, αυτή με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Και στα εννέα παιχνίδια, παραβιάστηκε η εστία του ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα ντέρμπι με τις ομάδες της Αθήνας ο απολογισμός ήταν αρνητικός και άκρως απογοητευτικός με μόλις έναν βαθμό (!) στα έξι παιχνίδια με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Προφανώς στη διαδικασία των PlayOffs, ο Δικέφαλος κινήθηκε με πολλές αλχημείες στα μετόπισθεν (σ.σ. έχοντας ακόμη και τον Κεντζιόρα ως δεξί στόπερ), απώλεσε τη «σταθερά» που είχε στην αμυντική γραμμή του και εκ του αποτελέσματος «λύγισε» από τις απουσίες και τα προβλήματα τραυματισμών. Η αρχή έγινε με την απουσία του Ίνγκασον στο «Κλ.Βικελίδης» στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος και έκτοτε οι Θεσσαλονικείς πορεύθηκαν με ένα γεμάτο απουσιολόγιο...

Και επειδή η άμυνα ξεκινά από την επίθεση, πέρα από τα ατομικά λάθη των ασπρόμαυρων που σημάδεψαν αρκετά παιχνίδια των PlayOffs, η συμπαγής και σφιχτή ομάδα είναι από τα βασικά ζητούμενα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ως προς το πλάνο που θα παρουσιάσει στις 24 Μαΐου στον τελικό, απέναντι σε μία ομάδα που «σκοτώνει» επιθετικά.

Και μιλώντας για την επιθετική γραμμή, που ούτως ή άλλως μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε συζήτηση που αφορά τον ΠΑΟΚ, σε 10 ματς των PlayOffs, οι ασπρόμαυροι σκόραραν 14 φορές, ενώ στους 26 αγώνες της κανονικής διάρκειας βρήκαν 43 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα. Μία ακόμη «χτυπητή» διαφορά των πεπραγμένων του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια και στα PlayOffs.

Διαβάστε ακόμη...