Playoffs και ισοβάθμιες: Τι ισχύει για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Από paok24.com: Μετά τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των Playoffs, ο ΠΑΟΚ έχει απόσταση τριών βαθμών από τον τρίτο Ολυμπιακό. Το σενάριο μιας πιθανής ισοβαθμίας ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι πιθανό και το PAOK24 ξεκαθαρίζει όλα όσα ισχύουν σε επίπεδο κριτηρίων.
Πηγή: paok24.com
Playoffs και ισοβάθμιες: Τι ισχύει για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).

3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Με βάση τα κριτήρια, τι ισχύει στο ζευγάρι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική

Σύνολο βαθμών ομάδων:

Ολυμπιακός 4

ΠΑΟΚ 4

Διαφορά τερμάτων:

Ολυμπιακός 4-3

ΠΑΟΚ 3-4

Αν ο ΠΑΟΚ είναι στο -3 από τον Ολυμπιακό πριν το μεταξύ τους παιχνίδι: Του αρκεί νίκη χωρίς να τον ενδιαφέρει το σκορ καθώς στη μεταξύ τους ισοβαθμία θα υπερτερεί στο πρώτο κριτήριο έχοντας 7 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει 4.

Αν ο ΠΑΟΚ είναι ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό πριν το μεταξύ τους παιχνίδι: Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ βολεύεται με την ισοπαλία και θα θέλει νίκη, καθώς στην ισοβαθμία με δυο μεταξύ τους αγώνες να είναι ισόπαλοι και την κάθε μια ομάδα να έχει από μια νίκη, ο ΠΑΟΚ θα μειονεκτεί στη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων καθώς ο Ολυμπιακός έχει πετύχει καλύτερη νίκη (3-1) από αυτή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ (2-1).

Αν ο ΠΑΟΚ είναι στο +3 από τον Ολυμπιακό πριν το μεταξύ τους παιχνίδι: Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφύγει την ήττα διότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τον κερδίσει στην Τούμπα και τον πιάσει στη βαθμολογία, θα πάρει την τρίτη θέση, έχοντας 7 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς, έναντι 4 του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...