Τουρσουνίδης: «Εάν δεν ζήσεις τον ΠΑΟΚ, δεν θα καταλάβεις το μεγαλείο του»

Απο sdna.gr: Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας του Δικεφάλου του Βορρά, μιλάει στο SDNA για τα γενέθλια του συλλόγου και τα 97 χρόνια ζωής.
Πηγή: sdna.gr
Τουρσουνίδης: «Εάν δεν ζήσεις τον ΠΑΟΚ, δεν θα καταλάβεις το μεγαλείο του»

97 χρόνια ζωής. 97 χρόνια ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνος που έρχεται να προστεθεί στην ιστορία ενός συλλόγου, μοιάζει με τη γέννηση ενός νέου παιδιού. Διαχρονικά, προσφέρει ξεχωριστή χαρά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει σήμερα την επέτειο των γενεθλίων του και ο Γιώργος Τουρσουνίδης που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στη σύγχρονη ιστορία του κλαμπ, μιλάει στο SDNA για την 97χρονη διαδρομή του ΠΑΟΚ.

- Τι σημαίνει για σένα ο ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ είναι ολόκληρη η ζωή μου. Η οικογένεια μου, το δεύτερο σπίτι μου. Εκεί γαλουχήθηκα, εκεί μεγάλωσα και στο πέρασμα των χρόνων όλα περιστρέφονται γύρω από τον ΠΑΟΚ».

- «Σε ποιoν να πεις και να καταλάβει τι είναι ο ΠΑΟΚ για τον καθένα μας; Φτάνει που ξέρουμε εμείς...» αναφέρει στο μήνυμά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα σημερινά γενέθλια του συλλόγου.
«Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το συγκεκριμένο μήνυμα έχει πολύ μεγάλο νόημα. Μόνο εάν γαλουχηθείς και ζήσεις μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ μπορείς να καταλάβεις τι εστί ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ σημαίνει περηφάνεια και προσφυγιά. Αυτή η ομάδα έχει δώσει σε όλους όσους την έχουμε υπηρετήσει και την υποστηρίζουμε, ένα τρομερό ερέθισμα που εάν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις την οντότητα και το μεγαλείο της».

- Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν έπαιξες για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;
«Προσωπικά στάθηκα τυχερός γιατί ο πατέρας μου με έπαιρνε μικρό και με πήγαινε στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ παρακολουθώντας εκείνη την περίοδο τον τεράστιο Γιώργο Κούδα κι άλλα μεγάλα ινδάλματα εκείνης της εποχής.

Από την κερκίδα που χειροκροτούσα τους παίκτες, βρέθηκα μέσα στο γήπεδο να χειροκροτεί ο κόσμος εμένα. Αυτό ήταν ότι το καλύτερο μπορούσα να ζήσω. Αγαπάω τον ΠΑΟΚ και θα τον αγαπώ για πάντα».

Ο τίτλος που δεν ήρθε και η απίστευτη εμπειρία

- Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και πιο στενάχωρη στιγμή που έζησες στον ΠΑΟΚ;
«Πάντα σε μια πολύχρονη διαδρομή υπάρχουν ευχάριστες και δύσκολες στιγμές. Το πιο στενάχωρο για μένα που υπήρξα κι αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι πως επί των ημερών μου στην ομάδα δεν καταφέραμε να κερδίσουμε έναν τίτλο.

Από ευχάριστες στιγμές θα ξεχωρίσω την απίστευτη εμπειρία από την εξέδρα ως οπαδός, να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

- Το σχόλιο σου για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ.
«Ο ΠΑΟΚ είχε και θα έχει τεράστια ιστορία. Δεν θα σταματήσει ποτέ να μεγαλώνει. Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για αυτή την ομάδα που κάτω από δύσκολες συνθήκες και κόντρα σε όλους δυναμώνει και μεγαλώνει».

«Το νέο γήπεδο και το Τσάμπιονς Λιγκ»

- Το μεγάλο όνειρό σου για τον ΠΑΟΚ;
«Η δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου θα είναι ό,τι το καλύτερο. Δεν είναι όνειρο, αλλά κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί και το αξίζει η οντότητα αυτής της ομάδας. Από κει πέρα εύχομαι να δούμε τον ΠΑΟΚ και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

- Το μήνυμά σου στον κόσμο του ΠΑΟΚ;
«Στον κόσμο του ΠΑΟΚ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δυναμική και την συμπαράσταση που προσφέρει στην ομάδα. Πάντα είναι δίπλα της και την στηρίζει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας του και θα συνεχίσει να δίνει δυναμικό παρών στο πέρασμα των χρόνων».

Διαβάστε ακόμη...