Απίστευτο αυτό που νιώσαμε στην Τούμπα»

Από theopinion.gr:Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε κυπελλούχος βόλεϊ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις και νικώντας κατά σειρά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε ημιτελικό και τελικό με 3-1, στο final 4 της Καλαμάτας.
Πηγή: theopinion.gr
Απίστευτο αυτό που νιώσαμε στην Τούμπα»

Ο Ολλανδός ακραίος του Δικεφάλου, Χάις Γιόρνα, μίλησε στο TheOpinion για την μεγάλη επιτυχία των «ασπρόμαυρων», χαρακτηρίζοντας ως κλειδί της κατάκτησης του τροπαίου την ομαδικότητα και το... mentality που έδειξε το σύνολο του Μιλενκόσκι στα δύο ντέρμπι.

Ξεκινώντας την κουβέντα, ο Χάις Γιόρνα αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ με τη κατάκτηση του κυπέλλου, λέγοντας ότι:

«Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε αρχικά τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ δύσκολο ματς, και αν περνούσαμε, όπως και κάναμε, θα παίζαμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είχαμε τρομερή αυτοπεποίθηση στα παιχνίδια, μας βοήθησε το γεγονός ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στα Play Off, όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας μας.

Παίξαμε καλά στο πρώτο σετ του ημιτελικού, αλλά το χάσαμε στα... σημεία, όμως το γεγονός ότι είχαμε ηρεμία και πίστη μας βοήθησε πολύ ώστε να γυρίσουμε το ματς. Το ίδιο συνέβη και με τον Ολυμπιακό, αν και το πρώτο μας σετ ήταν κακό, στη συνέχεια διορθώσαμε τα λάθη μας, παλέψαμε και γυρίσαμε το ματς, παίρνοντας το πολυπόθητο τρόπαιο.

Νομίζω ότι αυτό ξεχωρίζει την ομάδα μας, είναι ότι είμαστε μία... μαχητική μηχανή, έχουμε όλοι το ίδιο mindset στο γήπεδο, δεν υπάρχουν εγωϊσμοί, παίζουμε σαν ένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παλεύουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί αλλά και χάνουμε μαζί. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Άρα το κλειδί είναι η ομαδικότητα και το μέταλλο που υπάρχει;: «Ναι, είναι θέμα όλης της ομάδας, δεν βασιζόμαστε μόνο σε ένα παίκτη, αλλά στο σύνολο, είμαστε μία αλυσίδα που δεν σπάει εύκολα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο. Έχουμε διορθώσει σε μεγάλο βαθμό τις αδυναμίες μας από την αρχή της χρονιάς και τώρα αυτό βγαίνει και στα παιχνίδια μας. Αυτό φαίνεται έως τώρα και στην ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟ που είμαστε 2-0, όσο και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Στο ντέρμπι του ποδοσφαιρικού τμήματος με την ΑΕΚ, βρεθήκατε στην Τούμπα και αποθεωθήκατε από τον κόσμο. Πώς ένιωσες εκείνη την ώρα;: «Ήταν μία απίθανη εμπειρία, το πιο ωραίο συναίσθημα είναι να βλέπεις τον κόσμο να είναι χαρούμενος με κάτι που κατάφερες εσύ. Όλοι ήταν τόσο χαρούμενοι και περήφανοι που κερδίσαμε το κύπελλο και είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι τρομερό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, ο κόσμος στηρίζει όλα τα αθλήματα και χαίρεται γι' αυτά.

Ήταν ξεχωριστό αυτό που ζήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί τους, τους περιμένουμε την Τετάρτη για το μεγάλο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για εμάς η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική και τους θέλουμε δίπλα μας!».

Τέλος, ο Ολλανδός μίλησε για το τρίτο ματς της ημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟ, σημειώνοντας: «Είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια, πλέον οι ομάδες μετά το κύπελλο θα μας... βλέπουν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει εδώ ξέροντας ότι δεν έχει κάτι να χάσει, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και συμπαίκτες μας. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα τα δώσουμε όλα για το μεγάλο αυτό ματς.

Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, παίζουμε κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά».

Διαβάστε ακόμη...