24ωρη αναβολή λόγω ισχυρής βροχόπτωσης! (1962)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 2/12/1962, ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
24ωρη αναβολή λόγω ισχυρής βροχόπτωσης! (1962)

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, ήταν πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι κορυφής την αθηναϊκή ομάδα, όμως ο Ιταλός διαιτητής Τζουζέπε Αντάμι είχε διαφορετική άποψη!

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 15:00 και λίγα λεπτά μετά τις 14:00, κάνοντας ο ρέφερι την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό, χώρο, διαπίστωσε πως η ισχυρή βροχόπτωση που προηγήθηκε αλλά και συνεχιζόταν, είχε δημιουργήσει λίμνες νερού, σε διάφορα σημεία του γηπέδου.

Οι άνθρωποι των δύο ομάδων που βρισκόταν από νωρίς στο γήπεδο, εξεπλάγησαν από την απόφαση του Ιταλού να αναβάλει το ματς, καθώς εκ πρώτης άποψης, το γήπεδο έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση!

Σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε όμως ο Τζουζέπε Αντάμι: «Αυτή τη στιγμή ίσως είναι κατάλληλο. Μετά το πρώτο 20λεπτο όμως η μπάλα δε θα παίζεται στις δύο περιοχές και θα είμαι υποχρεωμένος να διακόψω το ματς. Για να αποφύγω μια τέτοια λύση που θα ταλαιπωρούσε και τους παίκτες και τους φιλάθλους, θεώρησα τον αγωνιστικό χώρο ακατάλληλο και ανέβαλε την αναμέτρηση»

Όταν πάρθηκε η απόφαση αυτή, οι πόρτες του γηπέδου δεν είχαν ανοίξει ακόμη και ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από τις θύρες κατά χιλιάδες! Γύρω στις 14:30 η απόφαση έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα και οι φίλαθλοι αποχώρησαν χωρίς παρατράγουδα!

Το παιχνίδι έγινε τελικά την επόμενη μέρα, στις 3/12/1962, με διαιτητή τον ίδιο και την αθηναϊκή ομάδα να επικρατεί με 2-1, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...