Πελεκίδης: «Πάντα έτοιμοι να διεκδικήσουμε τίτλους, μπροστά το... mentality στα κρίσιμα»

Απο sdna.gr: Η αγκαλιά του κόσμου στη γυναικεία ομάδα χάντμπολ, τα επερχόμενα ματς - γιορτή στο EHF European Women's Cup αλλά και η νοοτροπία του νταμπλούχου ΠΑΟΚ που «μιλάει» τις κρίσιμες ώρες, σχολιάστηκαν από τον Δημήτρη Πελεκίδη στο SDNA.
Πηγή: sdna.gr
Πελεκίδης: «Πάντα έτοιμοι να διεκδικήσουμε τίτλους, μπροστά το... mentality στα κρίσιμα»

Άλλη μια χρονιά με φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους για το γυναικείο τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην προσπάθεια... οχύρωσης των κεκτημένων του σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Οι «ασπρόμαυρες» πήραν ένα σημαντικό διπλό στην Άρτα επικρατώντας της Αναγέννησης ανεβαίνοντας στη 2η θέση μαζί με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, με τον Δημήτρη Πελεκίδη να σχολιάζει αρχικά στο SDNA τα σημεία που κρίθηκε το αποτέλεσμα αλλά και τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

«Ήταν ένα ματς που ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο εξαρχής, γιατί αντιμετωπίζαμε και μια ομάδα με εμπειρία αλλά και μια ομάδα που βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα και αγώνα με τον αγώνα. Ήταν και ένα παιχνίδι εκτός έδρας, που πάντα είναι πιο επικίνδυνα. Ενώ ξεκινήσαμε καλά το ματς στην πορεία βγάλαμε ένα εκνευρισμό, ειδικά το διάστημα που παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Εκεί που ήμασταν μπροστά, βρεθήκαμε να είμαστε με ένα γκολ πίσω στο σκορ. Η αλήθεια είναι πως στο ημίχρονο αδειάσαμε το κεφάλι μας, αλλάξαμε την άμυνά μας για να μπορέσουμε να πιέσουμε και να πάρουμε περισσότερες μπάλες και να τρέξουμε στο ενδιάμεσο. Αυτό φάνηκε και από το σκορ του β' ημιχρόνου που δεχθήκαμε μόνο 8 γκολ, οπότε βελτιώθηκε το αμυντικό μας κομμάτι.

Η ανυπομονησία μας πολλές φορές είναι αυτή που μας δημιουργεί θέματα. Δεν έχουμε ιδιαίτερη υπομονή και έτσι έγινε και στην Άρτα, αλλά το διάστημα που χρειάστηκε και μετά το 45' νομίζω ήμασταν αρκετά καλοί και επί την ουσία η άμυνά μας, μας έδωσε την ώθηση».

Στην εκτός έδρας δοκιμασία στην Άρτα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μόνος του, έχοντας τον κόσμο της ομάδας να δίνει βροντερό παρών στο γήπεδο, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη στήριξη του στο τμήμα.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στη σημασία των γεμάτων κερκίδων που όπως τόνισε μπορούν να γυρίσουν παιχνίδια, καλώντας τους φιλάθλους του Δικεφάλου να είναι δίπλα στην ομάδα σε κάθε ματς, δίνοντας ακόμα περισσότερο ώθηση και ενέργεια.

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πάνω από 100 άτομα. Μας έδωσαν έξτρα ώθηση και πήραμε τη νίκη. Νομίζω ότι είναι ό,τι πιο όμορφο και το πιο ωραίο συναίσθημα για έναν αθλητή να παίζει σε ένα γήπεδο που έχει δικούς του οπαδούς οι οποίοι τον υποστηρίζουν και των φωνάζουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σου δίνει έξτρα ενέργεια και είναι ζητούμενο, το χρειαζόμαστε σε όλα τα ματς. Αυτό γιατί ακόμα και σε ένα ματς που δεν θα είσαι πολύ καλός, αν έχει τη στήριξη και την ενέργεια του κόσμου μπορεί να πάρεις την απαραίτητη ώθηση για να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Είναι κάτι που το θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά σε αυτά που είναι ντέρμπι και ενδεχομένως σε αυτά που κρίνουν τίτλους».

Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «32» του EHF European Women's Cup, έχοντας μπροστά του ένα πολωνικό εμπόδιο. Ο πρώτος αγώνας κόντρα στην KPR Gminy Kobierzyce θα διεξαχθεί στην Πολωνία το Σάββατο (3/12), με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Καταρχάς είναι δυο ματς - γιορτή για εμάς, όταν παίζεις σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου πρόκειται για δύο αγώνες που ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας σε όλα τα κομμάτια», δήλωσε αναφορικά με την επικείμενη αναμέτρηση ο έμπειρος προπονητής για να συνεχίσει:

«Αντιμετωπίζουμε σίγουρα μια ομάδα από ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο από το δικό μας. Είναι ένας σύλλογος που φέτος κάνει πρωταθλητισμό, είναι 3η στην κατηγορία αυτή τη στιγμή και κοντράρει στα ίσα τις παραδοσιακές δυνάμεις. Είμαστε σίγουρα το αουτσάιντερ αλλά αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση που το θέλουμε πολύ. Οπότε η ομάδα θα προετοιμαστεί και αυτή την εβδομάδα γι' αυτό το ματς και θα πάμε να παίξουμε δύο αγώνες για να πάρουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και αν αυτό είναι η πρόκριση, θα είναι βέβαια ευχής έργο».

«Ξέρουμε τι να κάνουμε στις κρίσιμες στιγμές, πάντα στόχος μας το νταμπλ»

Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ που παραμένουν οι ίδιοι χρονιά με χρονιά, αλλά και στη νοοτροπία που διατηρούν οι «ασπρόμαυρες» και βγαίνει σε καθοριστικές στιγμές που όπως τόνισε... «ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

«Εξαρχής ο στόχος μας είναι το νταμπλ. Βέβαια αυτό είναι πάντοτε στη θεωρία, γιατί όλα τα αποδεικνύεις στο γήπεδο μέσα και ξέρουμε ότι κάθε χρόνο αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο γιατί και οι ομάδες περισσότερες έχουν βελτιωθεί και πάντα θέλουν να κερδίζουν αυτόν τον οποίο είναι πρώτος. Φέτος το έργο μας είναι πιο δύσκολο, έχουμε δύο ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα, τη Νέα Ιωνία και την Πυλαία οπότε θεωρώ ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα έως τέλους, όπως και το Κύπελλο. Εκεί είναι νοκ άουτ τα ματς οπότε είναι ο θάνατος σου, η ζωή μου. Κερδίζω ένα ματς προχωράω, χάνω ένα και βγαίνω εκτός στόχων.

Το θέμα είναι ότι η ομάδα είναι σε αυτή τη διαδικασία τη τελευταία πενταετία, τουλάχιστον τα χρόνια που είμαι εγώ στο σύλλογο. Υπάρχει μεγάλη θέληση, τα κορίτσια ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει η εμπειρία και στις ώρες τις κρίσιμες, όταν χρειάζεται, βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό και το metality που είναι το σημαντικότερο. Είναι πάντοτε έτοιμες να διεκδικήσουν και να πάρουν αυτά τα τρόπαια που είναι και το ζητούμενο»

Διαβάστε ακόμη...