«Βρέθηκα πολύ κοντά στην Γιουβέντους, δεν χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό»

Από sdna.gr:Ο Ιφεάνι Ουντέζε νοσταλγεί στο SDNA την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Τι λέει για την παραλίγο μεταγραφή του στην Γιουβέντους, το γκολ στην PSV Αϊντχόφεν που δεν μεταδόθηκε ποτέ, τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και η πρόβλεψη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sdna.gr
«Βρέθηκα πολύ κοντά στην Γιουβέντους, δεν χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό»

Ο Ιφεάνι Ουντέζε στην πρώτη δεκαετία του 2000 αποτέλεσε το «πουλέν» του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στην Καβάλα αφίχθη σε ηλικία μόλις 17 ετών (1997) και μέσα σε τρεις σεζόν κατέγραψε 65 συμμετοχές κάνοντας την διαφορά με τις εμφανίσεις του. Ο Σερβοέλληνας ήταν εκείνος που διέγνωσε το ταλέντο του φέρνοντας τον στον ΠΑΟΚ.

Ο Ουντέζε γνώρισε την καταξίωση μέσω του «Δικεφάλου» καταφέρνοντας να φορέσει το περιβραχιόνιο της ομάδας, αλλά και να πάρει μέρος στο Μουντιάλ του 2002 με τα χρώματα της εθνικής Νιγηρίας.

Mάλιστα, όπως αποκαλύπτει στο SDNA εκείνη την εποχή έφτασε ένα βήμα πριν από την μεταγραφή του στη Γιουβέντους!

Μετά την επιστροφή του από την Γουέστ Μπρομ (2003), όπου είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού η απόδοση δεν ήταν το ίδιο σταθερή με συνέπεια οι μετοχές του να πέσουν.

Το φινάλε ήταν άδοξο καθώς ο παλαίμαχος μπακ αναγκάστηκε το 2008 να εγκαταλείψει την καριέρα του σε ηλικία μόλις 28 ετών λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Ο Ουντέζε μάλιστα πρόλαβε μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να κλείσει στη Θεσσαλονίκη την καριέρα του.

- Πέρασες τα περισσότερα χρόνια της καριέρας σου στον ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει ο «Δικέφαλος» για σένα;

«Ο ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά για μένα, αφού μου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθώ στην Ελλάδα παίζοντας αρχικά στην Καβάλα. Μέσω του ΠΑΟΚ αγωνίστηκα στην Ευρώπη. Όποτε σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ θυμάμαι τους οπαδούς του συλλόγου που ήταν παντού. Ειδικά στα ματς στην Τούμπα μου μετέδιδαν την ενέργεια τους. Η υποστήριξη τους ήταν εκπληκτική και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

- Παρακολουθείς τα νέα της ομάδας;

«Φυσικά και παρακολουθώ όλα τα νέα του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα παρακολούθησα το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-1. Ένιωσα πολύ άσχημα γι' αυτό, γιατί όσο έπαιζα στην ομάδα δεν χάσαμε ποτέ από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας».

- Λίγα χρόνια μετά την αποχώρηση σου από τον ΠΑΟΚ, άλλαξαν πολλά πράγματα σε ότι αφορά την διοικητική δομή του συλλόγου. Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο;

«Έχω ακούσει πολλά για τον ιδιοκτήτη της ομάδας τον κ. Σαββίδη. Γνωρίζω πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ο οποίος κάνει το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ.

Νομίζω πως όλα αυτά τα χρόνια τα έχει πάει πολύ καλά με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσο όμως ο κόσμος έχει απαιτήσεις θα πρέπει συνεχώς να προσφέρει όσο περισσότερο μπορεί για το καλό της ομάδας που ξέρω πως αγαπά πάρα πολύ».

- Είναι αλήθεια πως είχες βρεθεί μια ανάσα από την Γιουβέντους;

«Ήμουν πολύ κοντά στο να υπογράψω στη Γιουβέντους το 2002. Αυτό συνέβη μετά το Κόπα Άφρικα του 2002 όταν παίξαμε ένα φιλικό με την Παραγουάη στο Λονδίνο, που έληξε 1-1. Θα ακολουθούσε το Μουντιάλ σε Ιαπωνία και Κορέα.

Μετά τον αγώνα ο τότε ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, έστειλε τους συνεργάτες του με το ιδιωτικό του τζετ για να με πάρει από την Αγγλία και να με πάει στην Ιταλία προκειμένου να υπογράψω.

Τους είπα πως θα θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον ΠΑΟΚ και αν τα βρουν τότε να μιλήσουν μαζί μου.

Ήμουν πολύ κοντά να μεταγραφώ στην Γιουβέντους, αλλά μάλλον η ιταλική ομάδα δεν ήταν έτοιμη να πληρώσει αυτά που ήθελε ο ΠΑΟΚ γι' αυτό και με πίεζαν να υπογράψω συμβόλαιο δίχως την έγκριση του ΠΑΟΚ».

- Πως θυμάσαι το εκπληκτικό γκολ που σημείωσες κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν;

«Ήταν φανταστικό γκολ. Ήταν από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου εκείνη την εποχή. Ήμουν θυμωμένος ωστόσο γιατί σε εκείνο το παιχνίδι υπήρχε πρόβλημα με τον προβολείς του γηπέδου, αλλά και την τηλεοπτική κάλυψη με συνέπεια να μην μεταδοθεί το τέρμα που πέτυχα.

Ευτυχώς κυκλοφόρησε η φάση του γκολ σε video στο διαδίκτυο και κάποιος οπαδός του ΠΑΟΚ μου το έστειλε. Μόλις το είδα έβαλα τα κλάματα. Αυτό το γκολ μου ξύπνησε πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό γκολ για μένα».

- Κρατάς επαφές με πρώην συμπαίκτες σου στον ΠΑΟΚ; Με ποιους έκανες παρέα;

«Είχα πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ με τους οποίους έκανα παρέα. Δεν είχα εχθρούς, όλοι οι συμπαίκτες μου, με αγαπούσαν, όπως και εγώ τους αγαπούσα.

Έκανα παρέα για παράδειγμα με τον Τάσο Κατσαμπή, αλλά και τους Χασιώτη, Σαλπιγγίδη, Εγκωμίτη και Σπάσιτς. Πολλοί φίλοι και όμορφες αναμνήσεις στην ομάδα».

- Απόψε ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι προβλέπεις;

«Αναμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί με τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Μαρσέλο. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να βρει ξανά την φόρμα του και να κερδίζει. Δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα χάσει.

Εκτιμώ πως εάν δεν καταφέρει να επικρατήσει θα κατακτήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση φέτος και στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τις αδυναμίες του και θέλουν ασφαλώς να προσφέρουν χαρά στους οπαδούς της ομάδας. Θεωρώ την ισοπαλία εφικτό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...