Η Volley League επιστρέφει στην… κανονικότητα

Από paok24.com:Μετά το σύστημα – παγκόσμια πρωτοτυπία της περασμένης σεζόν, η Volley League επιστρέφει από τη νέα αγωνιστική χρονιά στην κανονικότητα.
Πηγή: paok24.com
Η Volley League επιστρέφει στην… κανονικότητα

Τα... παραδοσιακά playoffs επιστρέφουν με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 να κοντράρονται στα ημιτελικά (1-4, 2-3) με στόχο τις 3 νίκες που θα δώσουν την πρόκριση στους τελικούς.

3 νίκες θα χρειαστεί και μια από τις δύο ομάδες που θα βρεθούν στους τελικούς για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια.

Το πρώτο σερβίς αναμένεται να γίνει στις 22 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Σκύδρα.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στην Α φάση θα αγωνιστούν οι 10 ομάδες. Θα γίνουν συνολικά 18 αγωνιστικές με το σύστημα ένας προς όλους. Οι 18 αγωνιστικές της Α φάσης θα είναι χωρισμένες σε δύο γύρους. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 18 αγώνες, 9 εντός έδρας, 9 εκτός έδρας.

* Στην Β φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μετά την 18η αγωνιστική.

* Οι 4 πρώτες ομάδες θα παίξουν σε πλέι οφ. Τόσο οι ημιτελικοί (1-4) όσο και οι τελικοί (1-2) που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα παιχτούν στις 3 νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας με την υψηλότερη βαθμολογία και θα ακολουθήσουν εναλλάξ αναμετρήσεις στην έδρα κάθε ομάδας.

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην 5η και στην 6η θέση μετά την 18η αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους για την 5η θέση που οδηγεί στο Βαλκανικό Κύπελλο ή υπό προϋποθέσεις στα Κύπελλα Ευρώπης.

*Οι ομάδες που θα πλασαριστούν στις θέσεις από 7η έως 10η θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα. Θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους από την Α΄φάση. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα μείνουν στην κατηγορία και δύο θα υποβιβαστούν στην Pre League.

Διαβάστε ακόμη...