Βόρμουτ: «Σπουδαίο φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Για το αυριανό (02/07, 16:30) φιλικό με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής της Γκρόνινγκεν, Φρανκ Βόρμουτ.
Πηγή: sdna.gr
Βόρμουτ: «Σπουδαίο φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ»


Ο Γερμανός κόουτς της ολλανδικής ομάδας σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της αυριανής αντιπάλου του Δικεφάλου αναφέρθηκε στο πως προσεγγίζει το φιλικό και στο τι περιμένει να δει από τους παίκτες του.

Για την Γκρόνινγκεν θα είναι το πρώτο παιχνίδι με επαγγελματική ομάδα, αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού την περασμένη εβδομάδα έπαιξε απέναντι στην ερασιτεχνική Λόπερσουμ.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ολλανδικής ομάδας, που περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Βόρμουτ, θα αγωνιστεί (όπως και ο ΠΑΟΚ) με δυο διαφορετικές ενδεκάδες στα δυο 45 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων αυτής της εβδομάδας, επικεντρωθήκαμε κυρίως στο να ασκήσουμε πίεση αμέσως όταν χάναμε την μπάλα. Στα γερμανικά το ονομάζουμε «Gegenpressing». Αυτό θέλω να δω απέναντι στον ΠΑΟΚ, τα υπόλοιπα είναι λιγότερο σημαντικά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα ότι αν χάσουμε την μπάλα θέλουμε αμέσως να ξαναπάρουμε την μπάλα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο ως ομάδα με την ίδια σκέψη το συντομότερο δυνατό. Να σκέφτομαι σαν ένα άτομο με έντεκα παίκτες στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Βόρμουτ.

Τη δεύτερη πλήρη εβδομάδα της προπαρασκευαστικής περιόδου, ο Βόρμουτ υποδέχτηκε τους τέσσερις παίκτες που έκαναν μεγαλύτερες διακοπές λόγω διεθνών υποχρεώσεων στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ο Ντάνιελ φαν Καμμ και Πάουλος Άμπραχαμ επέστρεψαν πριν από λίγες μέρες στις προπονήσεις πριν από λίγες μέρες, όπως και οι Τόμας Σούσλοφ και Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν. «Είναι ωραίο να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε ακόμη πιο ξεκάθαρα. Ο Σουσλόφ και ο Στραντ Λάρσεν μόλις επέστρεψαν, μπήκαν στο γήπεδο για πρώτη φορά και δεν θα παίξουν ακόμα με τον ΠΑΟΚ», πρόσθεσε ο Γερμανός κόουτς.

Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ ο Φρανκ Βόρμουτ τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Μου αρέσει να παίζω ενάντια σε μεγάλες ομάδες γιατί αυτό σημαίνει βελτίωση και αντίσταση στα δύσκολα. Είναι ένα σπουδαίο φιλικό αυτό με τον ΠΑΟΚ. Μετά μπορείς να δεις αμέσως πού είναι τα σημεία που πονάς και πώς η ομάδα μας χειρίζεται καταστάσεις υπό πίεση. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός αντίπαλος από την Λόπερσουμ που παίξαμε την περασμένη εβδομάδα, αν και τους αξίζει ένα κομπλιμέντο. Δεν θέλαμε να τους δώσουμε αέρα και να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Κόντρα στον ΠΑΟΚ θα έχουμε νέες προκλήσεις».

Διαβάστε ακόμη...