«Αυτό μου είπε ο Παγέ…»

Από paok24.com : Στο PAOK24 μίλησε ο Μπερτράν Ρομπέρ ενόψει του ιστορικού αγώνα του Δικεφάλου κόντρα στην Μαρσέιγ. Ο Γάλλος βετεράνος – πλέον- ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τόνισε την σημαντικότητα του Παγέ στο παιχνίδι των Γάλλων, την ατμόσφαιρα που περιμένει να ζήσει από κοντά στην Τούμπα και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ενώ αποκάλυψε και μία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ντιμιτρί Παγέ ενόψει του παιχνιδιού της Τούμπας.
Πηγή: paok24.com
«Αυτό μου είπε ο Παγέ…»

Αναλυτικά:

Για την εικόνα του πρώτου αγώνα:

«Αυτό που είδα στο παιχνίδι του «Βελοντρόμ» είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε τις στιγμές της, όμως όλα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και θα μπορούσαμε μέχρι και να ισοφαρίσουμε σε 2-2. Για μένα αν σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο ημίχρονο έληξε με 2-0, το αποτέλεσμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα είναι καλό».

Μπορεί να προκριθεί ο ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές ελπίδες και λόγω των απουσιών της Μαρσέιγ αλλά και λόγω του κόσμου του που όλοι ξέρουμε τι ατμόσφαιρα δημιουργεί στην Τούμπα. Αν παίξει με μυαλό και όχι να προσπαθεί να επιτεθεί άναρχα για να βρει κάποιο γρήγορο γκολ. Πρέπει να προσπαθήσει να παίξει όπως στο δεύτερο 45λεπτο του πρώτου αγώνα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τον Παγέ. Αν καταφέρουν να τον «κλείσουν», να μην μείνει στιγμή ελεύθερος, τότε θα βάλει δύσκολα στην Μαρσέιγ ο ΠΑΟΚ».

Έχεις ζήσει την ατμόσφαιρα της γεμάτης Τούμπας, πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει η κερκίδα τους παίχτες της Μαρσέιγ αλλά και τους παίχτες του Δικεφάλου;

«Αρχικά για τους παίχτες του ΠΑΟΚ θα πω ότι δεν πρέπει να αγχωθούν καθόλου. Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ξέρω ότι ο κόσμος θέλει πάντα η ομάδα να νικάει. Είμαι όμως σίγουρος ότι ακόμη κι αν η ομάδα χάνει αλλά δουν ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν το 100% στο χορτάρι τότε θα είναι δίπλα τους. Όσον αφορά την Μαρσέιγ έχουν σίγουρα κάποιους έμπειρους παίχτες όπως ο Παγέ, ο Μανταντά και ο Κολάσινατς, όμως έχουν και αρκετούς νεαρούς παίχτες που σίγουρα μπορούν να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα».

Θα είσαι στο γήπεδο;

«Ναι, φυσικά!»

Έχεις επαφές με παίχτες της Μαρσέιγ;

«Ναι έχω μιλήσει με τον Παγέ. Είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία, έχει παίξει μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα του. Κατάλαβα ότι στενοχωρήθηκε πολύ στο πρώτο παιχνίδι γιατί περίμεναν να κερδίσουν εύκολα με τρία ή τέσσερα γκολ, ενώ τώρα θα έχουν και απουσίες σημαντικών παιχτών στην Τούμπα».

Ενώ στο τέλος της κουβέντας ο Ρομπέρ πρόσθεσε:

«Ζω στην Ελλάδα, έπαιξα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, θέλω πάρα πολύ να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, όμως είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εύχομαι στους παίχτες να «ζήσουν» αυτό το παιχνίδι, γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Η πρόκριση θα ήταν ένα ωραίο δώρο από τους παίχτες προς τον κόσμο, που είναι συνέχεια δίπλα στην ομάδα και αξίζουν να ζήσουν κάτι μοναδικό».

Διαβάστε ακόμη...