Καλμαζίδης στο SDNA: «Να μην... πάρουν τα μυαλά μας αέρα, έχουμε κι άλλους στόχους!»

Από sdna.gr: Ο Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε στο SDNA για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να χαρεί προσωρινά, αλλά δεν πρέπει να πάρει... αέρα, γιατί συνεχίζεται η προσπάθεια.
Πηγή: sdna.gr
Καλμαζίδης στο SDNA: «Να μην... πάρουν τα μυαλά μας αέρα, έχουμε κι άλλους στόχους!»

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος, επικρατώντας του Φοίνικα Σύρου (3-0), στον μεγάλο τελικό του Final-4 της Γλυφάδας, βάζοντας το τρόπαιο στις αποσκευές του, για 3η διαδοχική χρονιά.

Για τον Γιάννη Καλμαζίδη, η κατάκτηση του θεσμού που ήρθε μετά από μια δύσκολη περίοδο, αποτελεί δικαίωση, καθώς όπως αναφέρει στο SDNA, οι «ασπρόμαυροι» αλλά και ο ίδιος δούλεψαν ανελλιπώς, από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν:

«Νιώθω απερίγραπτη χαρά, παλεύαμε πολύ καιρό για να φτάσουμε σε κάποιος στόχους. Ξεκινήσαμε από τον Αύγουστο. Όταν φτάνεις δουλεύοντας, να εφαρμόζεις κάποια πράγματα που έχεις στο μυαλό σου, στο γήπεδο, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Ειδικά όταν μπορείς να φτάσεις στο ανώτερο σκαλί. Δεν έχω πολλά λόγια, είναι μια βραδιά με πάρα πού χαρά».

«Δεν έχω λόγια, ήταν συλλογική προσπάθεια»

«Σίγουρα είναι μια ικανοποίηση. Δεν σημαίνει όμως ότι κάθε φορά που θα είναι έτσι, θα παίρνουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Θέλει πάρα πολύ προσπάθεια, και από εμένα, και το προπονητικό τιμ ολόκληρο, και από τους αθλητές και από τη διοίκηση. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που όλοι έχουμε το κομμάτι μας σε αυτό».

Αναφορικά με τον τρόπο που επήλθε η νίκη-τίτλος, και στο πως περίμενε το παιχνίδι κόντρα στον φορμαρισμένο Φοίνικα, ο Ελληνοσουηδός τεχνικός αρκέστηκε να πει πως γνώριζε πως ο Δικέφαλος θα παρουσιαζόταν καλύτερος από τους Νησιώτες στον τελικό και είναι ευχαριστημένος που οι «ασπρόμαυροι» απέδωσαν με αυτό τον τρόπο.

«Δεν σκεφτόμασταν πως ακριβώς θα πήγαιναν τα σετ. Περίμενα ότι θα παίζαμε καλύτερα από τον Φοίνικα. Τώρα άλλες φορές βγαίνει από τη πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και θέληση, άλλες φορές όχι. Είμαστε χαρούμενοι όμως που καταφέραμε να κρατήσουμε ένα υψηλό στάνταρ στην απόδοση μας και φτάσαμε και στην κατάκτηση».

«Να μην... πετάμε στα σύννεφα, έχουμε άλλους δύο στόχους»

Χαρά, πανηγυρισμοί και συναισθήματα ανταμοιβής, όλα αυτά προσωρινά γιατί από Δευτέρα πρώτο λόγο έχει η επιστροφή στη δουλειά.

Τέλος, ο έμπειρος προπονητής αφήνει τους παίκτες του να ζήσουν το επίτευγμα τους, ωστόσο επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, καθώς πρέπει να ανακάμψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ στο πρόγραμμα βρίσκεται και το League Cup.

«Θα χαρούμε λίγο και από Δευτέρα ξεκινάει ξανά η δουλειά, μέσα τα κεφάλια. Να μην πετάμε στα σύννεφα, έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο League Cup. Η κατάκτηση του τροπαίου μας δίνει μια ώθηση και ένα boost σίγουρα. Αλλά να μην... πάρουν τα μυαλά μας αέρα».

Διαβάστε ακόμη...