To deja vu του Μίλικ με τον ΠΑΟΚ από το 2016

Από paok24.com: H νέα πρόκληση του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League δεν είναι άλλη από την γαλλική Μαρσέιγ, την ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος, την ομάδα του Σαμπάολι, την ομάδα των Παγιέτ, Ουντέρ και φυσικά του Αρκάντιους Μίλικ.
Πηγή: paok24.com
To deja vu του Μίλικ με τον ΠΑΟΚ από το 2016

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά έχει άριστη σχέση με αντίπαλα δίχτυα, ήταν εκείνος που έχασε το EURO 2020 από τον τραυματισμό του και άνοιξε τον δρόμο για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, φέτος μετρά 20 γκολ σε 31 συμμετοχές, ενώ στην καριέρα του έχουν ξοδευτεί 50 εκατ. ευρώ για τις μεταγραφές του από την Λεβερκούζεν στον Άγιαξ, από εκεί στην Νάπολι και από την Ιταλία στην Μαρσέιγ. Μάλιστα από τα 50 εκατ. ευρώ, τα 32 τα έδωσαν οι "παρτενοπέι" το καλοκαίρι του 2016 όταν και ο Μίλικ πήγε από τον Άγιαξ στην Νάπολι.

Ακόμα δεν ξέρουμε εάν ο Πολωνός "γκολεαδόρ" της Μαρσέιγ θα αγωνιστεί στο πρώτο ή και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, μιας και ο τραυματισμός του στο παιχνίδι της Εθνικής Πολωνίας φάνηκε παραπάνω σοβαρός από τις αρχικές εκτιμήσεις. Βέβαια τελευταία ρεπορτάζ από την Γαλλία, αναφέρουν ότι η θλάση του Μίλικ είναι ελαφριά και έτσι μπορεί να μπει στην αποστολή του Σαμπάολι ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Αυτή όμως δεν είνα η πρώτη φορά που ο Αρκάντιους Μίλικ περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Το καλοκαίρι του 2016, ο ΠΑΟΚ κληρώνεται για τα προκριματικά του Champions League με τον Άγιαξ (θα μου πείτε τι το πιο σύνηθες) και τότε ο Αίαντας είχε τον Πολωνό σαν βασικό επιθετικό, αλλά ταυτόχρονα τον είχε και στην βιτρίνα για την επόμενη μεγάλη του πώληση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τότε όλοι γύρω από το ρεπορτάζ του Άγιαξ και φυσικά του ΠΑΟΚ, περίμεναν την επόμενη κίνηση της Νάπολι για τον Μίλικ και αν η μεταγραφή θα έκλεισε πριν από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ που ήταν προγραμματισμένοι για τα τέλη του Απριλίου.

Ο πρώτος αγώνας ήταν στις 26 Ιουλίου στο Άμστερνταμ και ο δεύτερος στις 3 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά η μεταγραφή του Μίλικ ανακοινώθηκε την 1η Αυγούστου από την Νάπολι έναντι 32 εκατ. ευρώ και ο Άγιαξ κράτησε τον παίκτη εκτός αποστολής για να μην διακινδυνέψει την μελλοντική και πολυέξοδη μεταγραφή του.

Πλέον αυτό που απομένει είναι δούμε εάν τελικά ο εξαιρετικός Πολωνός στράικερ θα παίξει αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ ή πάλι χάσει τη συμμετοχή του στους αγώνες όπως το 2016. Πάντως το 2016, όταν και εν τέλει δεν αγωνίστηκε, ο Άγιαξ πέρασε τον ΠΑΟΚ με 1-1 στην Ολλανδία και 1-2 στην Τούμπα και πρωταγωνιστές τους Ντόλμπεργκ και Κλάασεν.

Διαβάστε ακόμη...