«Έξυπνες και μελετημένες οι εκτελέσεις φάουλ του ποιοτικού Κούρτιτς»

Από sdna.gr : O άλλοτε «μίστερ – φάουλ» του ΠΑΟΚ σχολιάζει την τρομερή έφεση του Σλοβένου μέσου στα γκολ από στημένες φάσεις, καθώς και τις πιθανότητες πρόκρισης του «Δικεφάλου του Βορρά» στους «8» του Europa Conference League.
Πηγή: sdna.gr
«Έξυπνες και μελετημένες οι εκτελέσεις φάουλ του ποιοτικού Κούρτιτς»

Στην προ – Γιασμίν Κούρτιτς εποχή, υπήρχε ένας «μετρ» στα γκολ από εκτελέσεις φάουλ στον ΠΑΟΚ.

Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» να πετάγονται σαν ελατήριο απ΄τις θέσεις τους και να πανηγυρίζουν στα κερδισμένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή λες και επρόκειτο για πέναλτι!

Ο Κώστας Φραντζέσκος έγραψε τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ με τα «μαγικά» χτυπήματα φάουλ που έστελναν την μπάλα…συστημένη στις αντίπαλες εστίες, με τον Κούρτιτς να θυμίζει έντονα τον άλλοτε «μίστερ – φάουλ» της Τούμπας και να κινείται στα χνάρια του.


Ο παλαίμαχος Έλληνας πδοσφαιριστής και νυν τεχνικός στην ΑΕ Καραϊσκάκη, μιλώντας στο SDNA βγάζει το…καπέλο στον Σλοβένο μέσο του ΠΑΟΚ, τόσο για φοβερές εκτελέσεις – φάουλ, όσο και γενικότερα για τις συνολικές εμφανίσεις του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό και άκρως ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Το κάθε χτύπημα φάουλ που πραγματοποιεί είναι μελετημένο.

Είναι πολύ έξυπνος στις εκτελέσεις του και δεν είναι τυχαία η ικανότητά του στο σκοράρισμα μέσω των φάουλ.

Προφανώς κι δουλέψει πολύ για αυτό και διαβάζει τις φάσεις, έχοντας κάνει την σχετική προεργασία που φτάνει μέχρι και την μελέτη του αντίπαλου τερματοφύλακα και τον τρόπο που αντιδρά στις στημένες φάσεις.

Τα γκολ από χτυπήματα φάουλ δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτούν δουλειά και μελέτη.

Ο Κούρτιτς είναι ένας φοβερά χρήσιμος παίκτης για τον ΠΑΟΚ και προσφέρει πολλά στο χορτάρτι, πέρα από τα όμορφα γκολ που σημειώνει».

«Μπορεί να κερδίσει και στο Βέλγιο»

- Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους «8» του Europa Conference Leagueμετά τη νίκη (1-0) επί της Γάνδης στο πρώτο ματς στην Τούμπα:

«Όταν έχεις κερδίσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι τότε αυτομάτως αποκτάς προβάδισμα. Προσωπικά θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να κερδίσει και μέσα στο Βέλγιο και να πάρει την πρόκριση.



Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται καλύτερος στα εκτός έδρας ματς».

- Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να είναι μέχρι το φινάλε μέσα στο κυνήγι του πρωταθλήματος κάτι που τελικώς δεν συνέβη. Δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα στο ξεκίνημα της σεζόν και το πλήρωσε».

Διαβάστε ακόμη...