Πρωτάθλημα στο “Παλατάκι” και φέτος! Το βόλει του ΠΑΟΚ στο +4 και μια ανάσα από τον τίτλο!

Μετά τη νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες του στη Volley League.
Πηγή: sfina.gr
Πρωτάθλημα στο “Παλατάκι” και φέτος! Το βόλει του ΠΑΟΚ στο +4 και μια ανάσα από τον τίτλο!

Ο Φοίνικας Σύρου επιβλήθηκε με 3-0 σετ του τριφυλλιού σε εξ’ αναβολής ντέρμπι για την 11η αγωνιστική και έθεσε νέα δεδομένα στη μάχη για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση με 34 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν στους 30 βαθμούς ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Μίλωνα σε εξ΄αναβολής ματς για τη 12η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός. Οι «αιώνιοι» θα λύσουν τις διαφορές τους τη 14η αγωνιστική, τελευταία της πρώτης φάσης.

Την ήττα του Μίλωνα εκμεταλλεύθηκε η Κηφισιά. Η ομάδα των βορείων προαστίων επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Φίλιππου Βέροιας σε εξ’αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική και ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

Η βαθμολογία Η επόμενη αγωνιστική (14η) – Τελευταία της πρώτης φάσης

ΟΦΗ – Μίλωνας
Κηφισιά – Φοίνικας Σύρου
Φίλιππος Βέροιας – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

  

* Όλα τα ματς θα γίνουν Σάββατο (19/2) με κοινή ώρα έναρξης 20:00

Το σύστημα διεξαγωγής στη δεύτερη φάση

Οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων όλοι προς όλους. Θα γίνουν συνολικά 10 αγωνιστικές. Από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους διαιρεμένη διά δύο. (π.χ. Εάν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της κανονικής περιόδου υπάρχει διαφορά 6 βαθμών στη Β φάση θα μπουν με 3 βαθμούς διαφορά. Εάν η διαφορά αφορά σε μονό αριθμό, δηλαδή, 9 βαθμούς τότε μετά τη διαίρεση θα προκύψει πηλίκό 4,5 που θα γίνει 5 καθώς πριμοδοτείται ο πρωτοπόρος). κ.ο.κ.

Η 7η και η 8η ομάδα θα παίξουν μεταξύ τους για την παραμονή στις 4 νίκες. Η ομάδα που θα συμπληρώσει 4 νίκες θα πάρει την 7η θέση και η 8η ομάδα θα παίξει μπαράζ με την 3η ομάδα της Pre League 2021-22.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021-22 οι δύο πρώτες ομάδες της Pre League θα ανέβουν στην Volley League και το πρωτάθλημα 2022-23 θα γίνει με 10 ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...