Πεπραγμένα πρώτης 7άδας αγώνων με αριθμούς

Απο basketplus.gr: Η 15ήμερη διακοπή λόγω των "παραθύρων" της Εθνικής ομάδας προσφέρει μια καλή ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για έναν μίνι απολογισμό πεπραγμένων εντός παρκέ. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αυτών μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση στην προσπάθεια βελτίωσης στην επανέναρξη της σεζόν και ειδικά με αρχή το ματς στην Πάτρα.
Πηγή: basketplus.gr
Πεπραγμένα πρώτης 7άδας αγώνων με αριθμούς

Δύο οι αστερίσκοι που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Είχε σοβαρά προβλήματα απουσιών από την αρχή της σεζόν (και κόντρα στον Απόλλωνα το Σάββατο θα παίξει χωρίς Κάρτερ, πιθανότατα χωρίς Γκρίφιν και με τον Τζόουνς ανέτοιμο λόγω καραντίνας covid) και αντιμετώπισε τις τοπ ομάδες της περσινής σεζόν συν τον Ολυμπιακό. Πρόγραμμα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Προμηθέα, Λαύριο, Περιστέρι και τον τοπικό αντίπαλο Ηρακλή... Ωστόσο η εικόνα της πρεμιέρας με το Λαύριο και ο τρόπος της ήττας από το Περιστέρι έχουν πληγώσει σε μεγάλο βαθμό το κλαμπ.

Έτσι με βάση και τα παραπάνω η ανάλυση των αριθμών είναι ικανή να δώσει μια στάνταρ εικόνα της ομάδας σε αυτές τις πρώτες 7 αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ είναι η προτελευταία ομάδα στην Λίγκα φέτος σε προσπάθειες δίποντων (32 μ.ο.) και τρίποντων (24.1 μ.ο.). Μόνο η ΑΕΚ και η Λάρισα εκτελούν σε μέσο όρο λιγότερα δίποντα και τρίποντα αντίστοιχα απότι η ομάδα του Λυκογιάννη (ίδια επίδοση με Περιστέρι σε προσπάθειες τριπόντων). Ωστόσο με 32% στα τρίποντα ο ΠΑΟΚ είναι η 5η πιο εύστοχη ομάδα φέτος (ικανοποιητικό και το +50% στα δίποντα). Ο Δικέφαλος είναι όμως και η τελευταία ομάδα σε εύστοχα δίποντα ανά αγώνα (16.7)...

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες βολές ανά αγώνα (22.5), αλλά και η τελευταία σε ριμπάουντ (30.1). Είναι ακόμα μαζί με την Λάρισα 9ος σε ασίστ (14 μ.ο.), ενώ χαμηλά είναι και στα κλεψίματα (11ος με 5.5 ανά αγώνα). Επίσης μαζί με τον Ηρακλή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση των ομάδων με τα περισσότερα λάθη (13.8 μ.ο.).

Διαθέτει τέλος την 8η καλύτερη επίθεση, την χειρότερη άμυνα με 81 πόντους παθητικό ανά αγώνα και μαζί με την Λάρισα το χειρότερο συντελεστή που αφορά ήττες εντός και νίκες εκτός (-3).

Διαβάστε ακόμη...