Από την πρόκριση στη Βασιλεία, στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Από paok24.com: Ο Πάολο Βάλερι, 2ης κατηγορίας της UEFA είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.
Πηγή: paok24.com
Από την πρόκριση στη Βασιλεία, στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο Ιταλός διαιτητής έχει μικρή αλλά σημαντική προϊστορία με τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος; Ήταν πρώτος διαιτητής στην αναμέτρηση της Βασιλείας με τον Δικέφαλο για τα προκριματικά του Champions League, το καλοκαίρι του 2018. Δεν απασχόλησε με τις αποφάσεις του, αλλά το τελικό 0-3 που ήρθε, ήταν το πρώτο διπλό κι η πρώτη πρόκριση των ασπρόμαυρων στο κορυφαία διασυλλογικό επίπεδο.

Όσον αφορά άλλες αναμετρήσεις ελληνικών ομάδων ήταν παρών και στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τη Μαρίτιμο, ενώ δεν έχει σφυρίξει ποτέ στην Super League. Το Βασιλεία – Σπόρτινγκ 3-0, στις 22 Νοεμβρίου του 2012, για τους ομίλους του Europa League ενώ το τελευταίο του σε επίπεδο CHL ήταν εκείνο των Ελβετών με τον ΠΑΟΚ.

Έχει εμπειρία από ντέρμπι, σφυρίζει τακτικά Serie A, ενώ τελευταίο του παιχνίδι ήταν η χθεσινή επικράτηση της Νάπολι με 0-4 στην έδρα της Σαμπτόρια, όπου ο Βάλερι έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες.

Είναι διαιτητής που κάνει σχετικά εύκολα χρήση της κίτρινης κάρτας. Σε 206 παιχνίδια στην Serie A έχει δείξει 1088 κίτρινες και 72 κόκκινες εκ των οποίων οι 28 απευθείας. Όσον αφορά τα πέναλτι δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα, έχοντας δείξει 78 φορές την άσπρη βούλα.

 

Διαβάστε ακόμη...