Ορφανός στη SFINA.GR: «Να στηρίξει ο ΠΑΟΚ τον Γκαρσία»

Από sfina.gr:Ο Κώστας Ορφανός μιλάει αποκλειστικά στη Sfina.GR για τα όσα έφταιξαν στην κακή πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, το αν πρέπει να στηριχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία για τη νέα σεζόν και το μεγάλο ντέρμπι (18/4, 19:30) των «ασπρόμαυρων» στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1.
Πηγή: sfina.gr
Ορφανός στη SFINA.GR: «Να στηρίξει ο ΠΑΟΚ τον Γκαρσία»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, στη Sfina.GR:

– Πως κρίνετε τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα;

«Ήταν μια πορεία η οποία δεν ήταν καλή και στενοχώρησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Με τον τρόπο που εξελίχθηκε θα τη χαρακτήριζα απογοητευτική. Σίγουρα έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο για να φτάσουμε μέχρι εδώ».

– Τι έφταιξε κατά τη γνώμη σας;

«Καταρχήν πιστεύω πως το άλλοθι με το γεγονός της οικονομικής εξυγίανσης, ήταν αυτό που δημιούργησε την ασφάλεια σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Απ' ότι φάνηκε αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν προς το συμφέρον της ομάδας. Όποιες κινήσεις έγιναν με τις μεταγραφές δεν βοήθησαν καθόλου. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον Τσόλακ, τον Νινούα και τον Περέιρα. Γενικότερα οι κινήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου. Υπάρχει ένας τρόπος διοίκησης που δεν τον γνωρίζω για να αποδώσω ευθύνες. Ωστόσο οι αποφάσεις που πάρθηκαν τη φετινή χρονιά, ήταν κατώτερες για μια ομάδα η οποία έχει δημιουργήσει την προσδοκία στον κόσμο της ότι πρέπει να είναι μόνιμα πρωταγωνίστρια».

– Πως κρίνετε την απόφαση του Όλαφ Ρέμπε να αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν;

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι ο Ρέμπε ένιωθε ότι δεν είχε στηρίγματα πουθενά. Με αυτή την λογική κανένας δεν μπορεί να δουλέψει με υγεία και προσδοκίες για να πετύχει. Έχω κάποιες πληροφορίες γι' αυτό που λέω και νομίζω πως αυτός ήταν ο λόγος που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει. Διάβασα όσα είπε ο κύριος Γκαγκάτσης που είπε ότι ψάχνει τον καλύτερο δυνατό αντικαταστάτη. Άρα υπάρχει κενό αυτή τη στιγμή και δημιουργεί προβλήματα».

– Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός;

«Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο ντέρμπι παρά τις όποιες συνθήκες. Πολύ περισσότερο όταν ο ΠΑΟΚ βαθμολογικά χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής. Θα έρθει για να αποδείξει ότι ήταν η καλύτερη ομάδα και να υπερασπιστεί τη διαφορά που έχει από τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον σε όλο το 90λεπτο».

– Με ποιο τρόπο πρέπει ο ΠΑΟΚ να αποφασίσει για τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι;

«Εάν υπήρχε αυτή τη στιγμή τεχνικός διευθυντής, ποιος θα έκανε τις προτάσεις για το ποιος πρέπει να μείνει και ποιος πρέπει να φύγει; Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει μία συνυπευθυνότητα και για μένα προφανώς ο όποιος τεχνικός διευθυντής θα ρωτούσε τον προπονητή τι χρειάζεται η ομάδα. Από εκεί και μετά αν παρενέβαινε ο Ιβάν Σαββίδης και έλεγε «θα σας στείλω δώρο και έναν παίκτη σε κάποια θέση», αυτό είναι ένα άλλο πράγμα και δε δείχνει σωστή λειτουργία ομάδας.

Για μένα ο τεχνικός διευθυντής ο οποίος αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις όποιες προτάσεις από τον προπονητή υπάρχουν για το τι χρειάζεται η ομάδα, είναι το σωστό μοντέλο. Υπάρχουν ομάδες στις οποίες δεν ασχολείται ο προπονητής και αποφασίζει μόνο ο τεχνικός διευθυντής. Αυτό είναι ένα διαφορετικό μοντέλο στο οποίο εμείς σαν ΠΑΟΚ δεν έχουμε φτάσει ακόμη. Άρα πιστεύω ότι ο προπονητής θα εισηγηθεί τι είναι εκείνο που λείπει στην ομάδα και τι όχι.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο αποδομήθηκε η ομάδα από παίκτες οι οποίοι πήραν το νταμπλ ήταν λανθασμένος και αυτό φάνηκε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ομάδα κάποιοι παίκτες που ήταν συντελεστές των επιτυχιών του ΠΑΟΚ, τους οποίους ο κόσμος δεν πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ενδεικτικά θα πω για τον Κρέσπο που δεν είναι αυτός που περίμεναν και δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω των τραυματισμών που πέρασε. Και για τον Βιεϊρίνια που είναι σε μία ηλικία που δεν μπορεί να παίξει 40 παιχνίδια το χρόνο σε υψηλό επίπεδο αλλά μπορεί να παίζει μέχρι 20 τέτοια παιχνίδια».

– Πιστεύετε ότι πρέπει να στηριχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία;

«Θα είμαι ξεκάθαρος και θα πω ότι ο προπονητής πρέπει να στηρίζεται από την ομάδα μέχρι την ήμερα που θα αποφασίσει να τον απομακρύνει. Προφανώς έχει τις ευθύνες του για το αποτέλεσμα. Εφόσον έχει λόγο και επιχειρεί να διορθώσει τα λάθη και δεν τα καταφέρνει, τότε έχει και την ευθύνη. Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ πάρει το Κύπελλο και βγει στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, δε θα φύγει ο Γκαρσία από την ομάδα».

Συνέντευξη: Αντώνης Δεπόλας

Διαβάστε ακόμη...