Σάντος με… χίλια!

Ξεχωριστή σημασία έχει για τον Φερνάντο Σάντος το σημερινό παιχνίδι με την Σερβία στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του Κατάρ.
Πηγή: paok24.com
Σάντος με… χίλια!

Και αυτό γιατί η αναμέτρηση αυτή είναι η 1.000η στην προπονητική καριέρα του Πορτογάλου προπονητή, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα futebol365.pt.

Στο αφιέρωμα της πορτογαλικής ιστοσελίδας, υπογραμμίζεται φυσικά πως με τον Φερνάντο Σάντος η Εθνική Πορτογαλίας κατέκτησε τα πρώτα τρόπαια της ιστορίας της, το Euro του 2016 και το UEFA Nations League της σεζόν 2018-19, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην καριέρα του, η οποία ξεκίνησε από την Εστορίλ το 1988 και συνεχίστηκε σε Εστρέλα, Πόρτο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ και Εθνική Ελλάδας, πριν "μετακομίσει" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του το 2014.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Φερνάντο Σάντος κάθισε 114 φορές (59 νίκες, 23 ισοπαλίες, 32 ήττες) και λίγο έλειψε να στεφθεί Πρωταθλητής τη σεζόν 2009-10 αλλά υπήρξε η... παρέμβαση του Σπάθα, ενώ ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ο Φερνάντο Σάντος την οδήγησε στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2014, στο οποίο έχασε την πρόκριση στους "8" από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι.

Σε ότι αφορά τη συλλογή του, εκτός από το Euro 2016 και το Nations League που έχει κατακτήσει με την Πορτογαλία, ο Φερνάντο Σάντος έχει ένα Πρωτάθλημα Πορτογαλίας με την Πόρτο (1998/99), δύο Κύπελλα Πορτογαλίας (Πόρτο) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (ΑΕΚ), καθώς και δύο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, εκ νέου με την Πόρτο.

Διαβάστε ακόμη...