Με ψυχή έφτασε στην ανατροπή! (2014)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 9/3/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με ψυχή έφτασε στην ανατροπή! (2014)

Ένας ψυχωμένος αλλά και πολύ καλά στημένος Δικέφαλος, πήρε μια δυνατή νίκη κόντρα στον ΟΣΦΠ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μπροστά σε 27.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλα, στην άμυνα, μπροστά τους ο Κάτσε, στα χαφ Λάζαρ, Νάτχο (στον άξονα), Σαλπιγγίδη, Λούκας στις πτέρυγες και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.


Ο Δικέφαλος μπήκε ψυχωμένα στο παιχνίδι και πιέζοντας τους φιλοξενούμενους είχε τις πρώτες καλές του στιγμές στο 5' με τον Λάζαρ και στο 11' με τον Κάτσε. Το πρώτο σουτ πήγε άουτ και το δεύτερο το μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.

Στο 20' σέντρα του Λούκας στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε τον Νάτχο που έπιασε πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ...

Στο 23' η Τούμπα πήρε φωτιά εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς του πολύ μικρού παίκτη που ακούει στο όνομα μανωλάς και κόντεψε να τινάξει το ματς στον αέρα, με τα καραγκιοζλίκια του υπό την ανοχή του Κάκου.

Στο 25' ο Λάζαρ αποχώρησε τραυματίας και μπήκε στη θέση του ο Κατσουράνης, χωρίς να αλλάξει το σύστημα, καθώς ο Κατσουράνης πέρασε στον άξονα δίπλα στον Νάτχο.

Ο ΠΑΟΚ απειλούσε παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Λούκας να βρίσκει στηρίγματα στον Τζαβέλλα που έπαιζε την πτέρυγα σε βοήθεια του Ισπανού.

Στο 29' εξαιρετική ανάπτυξη του Δικεφάλου, κατέληξε στον Αθανασιάδη που από πολύ καλή θέση σούταρε για να αποκρούσει ο Ρομπέρτο και ο Σαλπιγγίδης από πολύ πλάγια δεν μπόρεσε να σκοράρει.... Ήταν η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού.

Στο 33' στην πρώτη καλή επίθεση των φιλοξενούμενων ο Σάμαρης βρήκε την μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ένα γκολ που ήρθε μετά από ολιγωρία των αμυντικών χαφ (ήταν εκτός θέσης) και προσωρινά πάγωσε την Τούμπα.

Στο 35' ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα με τον Στέφανο Αθανασιάδη να εκτελεί τον Ρομπέρτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

Στο 39' ο Κάκος δεν βλέπει καθαρό πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Αθανασιάδη και λέει παίζετε. Αν η φάση ήταν στην άλλη περιοχή όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Κερκυραίος θα είχε άλλη άποψη...

Στο 43' δυνατό σουτ του Τζαβέλλα το απέκρουσε ο Ρομπέρτο που και πάλι έσωσε στον γάβρο. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια, πίεσε τον Ολυμπιακό κάνοντάς τον να μοιάζει με γειτονιά, αλλά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1...

Το σκορ του ημιχρόνου αδικεί την ομάδα μας που βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική του γάβρου, αλλά η αντίδρασή της ήταν άμεση και δυναμική!

Σε αντίθεση με το εκρηκτικό τελείωμα του 45λεπτου, ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη κουμπωμένος. Ο Κάκος και ο βοηθός του προς τη θύρα 2 τα έβλεπαν όλα κόκκινα παίζοντας το παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Στο 57' ο Ινσαουράλδε σε κοκορομαχία με τον Εντιγκά του έριξε ένα μπουκέτο που δεν το είδε ο Κάκος και ο Αργεντίνος γλίτωσε την κόκκινη. Αψυχολόγητη ενέργεια που θύμισε πάντως Πάμπλο Γκαρσία...

Σε γενικές γραμμές είδαμε ένα κακό πρώτο μισάωρο, με νεύρα και δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Με την πάροδο των λεπτών ο Δικέφαλος γινόταν πιο πιεστικός και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του πολύ καλού Ρομπέρτο.

Στο 80' μπήκε στο ματς ο Χούσεν στη θέση του Αθανασιάδη, αλλαγή προσώπων και όχι τακτικής, καθώς ο Αθανασιάδης έκανε πολλά χιλιόμετρα χωρίς την μπάλα και πήρε ανάσες. Τρία λεπτά αργότερα πέρασε ο Κίτσιου στη θέση του Βίτορ, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας.

Στο 84' καταγράφηκε σεισμική δόνηση στην Τούμπα! Ο Γιώργος Τζαβέλλας με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 2-1. Ανεπανάληπτες σκηνές στην Τούμπα...

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ δεν πιέσθηκε και πήρε το τρίποντο που τον κράτησε στην 2η θέση μαζί με τον Ατρόμητο... Τζαβέλλας, Σκόνδρας,

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αθανασιάδης, Λούκας και Ινσαουράλδε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ισαουράλδε, Βίτορ (83' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24΄Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Λούκας, Αθανασιάδης (81' Χούσεν).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Μασάντο, Φουστέρ (81' Πελέ), Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Βαλντές (72' Κάμπελ)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα είχε την κυριαρχία στον αγώνα, ζητώντας όμως βελτίωση στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

"Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι με δύο καλές ομάδες. Προσπαθήσαμε απέναντι στον σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή. Ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο πρώτο μέρος αλλά και σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Μετά το 65-70 πέσαμε λίγο αλλά κρατήσαμε την οργάνωσή μας. Δείξαμε θέληση, πετύχαμε το δεύτερο τέρμα και όλα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε. Είχαμε μεγάλο κίνητρο μετά τη βαριά ήττα στον Πειραιά. Είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο ίσως από τον αντίπαλο για να κερδίσουμε."

Πολύ καλή η εικόνα του πρώτου μέρους. Λόγω πάθους; "Σίγουρα και αυτό, αλλά και στην έδρα όπως και σε όλα τα γήπεδα θα πρέπει να δείχνουμε παραπάνω ορμή.

Το κάναμε σήμερα, το ευχαριστιέται ο κόσμος αλλά και οι παίκτες. Χρειαζόμαστε αρκετά ακόμα, ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Είδαμε ότι ο ΟΣΦΠ το έκανε καλύτερα από εμάς. Έχουμε τους κατάλληλους παίκτες και πρέπει να βελτιωθούμε. Από το πάθος και τη θέληση δεν υπάρχει παράπονο."

Είδαμε παίκτες να επιστρέφουν στις κανονικές τους θέσεις. "Όταν ξεκινάς ψάχνεις να δεις το πιο ορθολογικό. Σήμερα εκτός της απουσίας του Λίνο όλοι ήταν διαθέσιμοι και τοποθετήσαμε τους Βίτορ και Ελ Τσάκο στην άμυνα που είναι καλό δίδυμο. Μπορέσαμε και να βάλουμε τον Κατσουράνη στα χαφ. Έπρεπε να κυκλοφορήσουμε καλύτερα τη μπάλα όμως και να φτάσουμε σε πιο οργανωμένες επιθέσεις."

Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε λίγο για να επιτεθεί ξανά μετά το 80, χωρίς να προβείτε σε αλλαγές. Το σκεπτικό; "Νομίζω πως όπως και να 'χει είχαμε τον έλεγχο και ο ΟΣΦΠ δεν μας απείλησε. Προτίμησα να κάνω στο τέλος τις αλλαγές."

---------------------------------------------------------------

Ο Γιώργος Τζαβέλλας αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στο περιθώριο της βράβευσής του μίλησε για τη νίκη και το γκολ που σημείωσε.

Τα όσα είπε:

"Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι στην Τούμπα και το χάρηκα πολύ. Πιστεύω ότι σήμερα ανοίγουμε μία νέα σελίδα σε μία δύσκολη χρονιά. Περάσαμε δύσκολα τον τελευταίο καιρό συζητούσαμε όλη την εβδομάδα για αυτό.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα και κάναμε χαρούμενο τον κόσμο που μας στηρίζει. Είναι πρώτα απ' όλα οι τρεις βαθμοί. Αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά. Πρέπει στην συνέχεια να μαζέψουμε βαθμούς και να συνεχίσουμε".

Για το ότι σκόραρε με το δεξί: "Συμβαίνουν αυτά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το αφιερώνω στον κόσμο μας και στον πρόεδρο, καθώς και αυτοί πέρασαν δύσκολα τις προηγούμενες μέρες".

---------------------------------------------------------------

Ο Λούκας Πέρεθ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα τονίζοντας ότι με τη σημερινή νίκη ο Δικέφαλος αποδεικνύει πως μπορεί να κάτι καλό στο Κύπελλο αλλά πρέπει να δουλέψει σκληρά για τη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα:

"Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς στις προπονήσεις. Ήταν σημαντικό ότι δείξαμε αυτά που μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα. Δεν το βάλαμε κάτω και ανατρέψαμε τα δεδομένα. Στον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο".

Για τις διαφορές Στέφενς και Γεωργιάδη: "Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο προπονητών και του τρόπου που δουλεύουν".

Για αυτά που είπε ο Ιβάν Σαββίδης στους παίκτες μετά τον αγώνα: "Μας είπε ότι είναι μία σημαντική νίκη, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά παιχνίδια, για τα οποία πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Για τη συνέχεια στις κόντρες με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο: "Μπορούμε κάτι μεγάλο που αξίζει στην ομάδα. Ότι κερδίσαμε σήμερα δε σημαίνει ότι περάσαμε στο Κύπελλο. Χρειάζεται δουλειά, να σεβαστούμε τον αντίπαλο".

---------------------------------------------------------------

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη που έδωσε στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Κατ' αρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε σήμερα στην Τούμπα. Ήταν κοντά μας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να έρθει εδώ και να πάρει μία νίκη ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το πρωτάθλημα".

Για το αν έπαιξε ρόλο η άμεση ισοφάριση: "Σίγουρα όταν φέρνεις το ματς στα ίσα, έχεις άλλη ψυχολογία και μετά ήμασταν πιο πιεστικοί και είχαμε περισσότερες τελικές".

Για την αλλαγή προπονητή: "Επηρεάζει λίγο την κατάσταση, όμως ο τωρινός προπονητής ήταν με τον προηγούμενο, τον ξέραμε και είχαμε δουλέψει μαζί του και πέρυσι, οπότε ήταν πιο εύκολο για μας να κάνουμε ό,τι μας ζήτησε μέσα στο γήπεδο".

Για τη συνέχεια: "Έχουμε τη συνέχεια, το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε να πάρουμε βαθμούς και αν παρουσιαστούμε όπως σήμερα στο γήπεδο δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

Για τα ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: "Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, θα τα δούμε όταν έρθει η στιγμή".

Για το τι έπαιξε ρόλο σ' ένα τέτοιο παιχνίδι: "Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο τα συστήματα, παίζει η καρδιά και το πάθος. Πιστεύω πως εμείς τα είχαμε σε μεγάλο βαθμό και τα δύο και δείξαμε πόσο θέλαμε τη νίκη από την αρχή. Αυτό λέγαμε όλη την εβδομάδα".

Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη: "Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ο αντίπαλος θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, αλλά εμείς είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει να πάμε την Κυριακή και να κάνουμε το καθήκον μας".

---------------------------------------------------------------

Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο για την αναμέτρηση, την απομάκρυνση του Στέφενς και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να φέρει έναν τίτλο στην πόλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα: "Ηταν μια νίκη χαρακτήρα και την θέλαμε για να πιστέψει ξανά πάλι ο κόσμος σ αυτή την ομάδα. Παίξαμε αντρικό ποδόσφαιρο, ως ένα σημείο ο διαιτητής ήταν αιτία του νευρικού αγώνα. Οι απογοητεύσεις μου θα σταματήσουν όταν έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες".

Για το πόσο επιθυμεί έναν τίτλο: "Δεν το σκέφτομαι απλά το θέλω και το πιστεύω. Στα αποδυτήρια στους παίκτες είπα ότι μπορούν να κερδίσουν. Εχουμε άλλα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μετά θα σκεφτούμε το παρακάτω. Θα κάνω τα πάντα για να φέρω στη Θεσσαλονίκη μία κούπα".

Για το διαζύγιο με τον Στέφενς: "Είναι πραγματικά κρίμα που ο κ. Στέφενς μπέρδεψε την δικιά μας προοπτική και το δικό μας όραμα. Πρέπει να πούμε ότι εμείς χάναμε τα παιχνίδια δεν μας κέρδιζαν. Ήταν αστείες ήττες και εγώ τις θεώρησα ντροπιαστικές για τον ΠΑΟΚ".

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όχι για τους βαθμούς αλλά για το αντρικό παιχνίδι. Ήταν εύκολο να γίνω οπαδός του ΠΑΟΚ. Το 1984 μου έκαναν δώρο μία φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω απλά να είμαι χορηγός-ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ.

Θέλω να επισκεφτώ την θύρα 4 και να παρακολουθήσω το ματς με τους οπαδούς μας. Θέλω να βιώσω αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν βρήκα την φόρμουλα ακόμη, επειδή δεν ξέρω πως θα είναι. Πραγματικά το έχω στο μυαλό μου. Κι αυτό επειδή η ενέργεια που έρχεται από εκεί στην δικιά μου αίθουσα θολώνει το μυαλό μου".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...