“Θα έμενα στον ΠΑΟΚ και με λιγότερα χρήματα”

Από paokday.gr: O Nίκος Μπουντούρης μίλησε στο PAOKDAY για όλα όσα θυμάται από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, τον Στογιάκοβιτς, τον Ίβκοβιτς και φροντίζει να ξεκαθαρίσει πως ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και με λιγότερα χρήματα.
Πηγή: paokday.gr
“Θα έμενα στον ΠΑΟΚ και με λιγότερα χρήματα”

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην μεταγραφή του Νίκου Γκάλη που ήθελε να κάνει ο Νίκος Βεζυρτζής, αλλά τελικά δεν έγινε και φροντίζει να θέσει κάποια ερωτήματα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του PAOKDAY,Στέλιο Παπαντωνίου:

Για αυτά που θυμάται από τότε που έπαιζε στον ΠΑΟΚ: "Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Ήμουν εννιά χρόνια στην ομάδα και έχασα μόνο τέσσερις αγώνες, γι' αυτό και είμαι ένας από αυτούς που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές. Ο ΠΑΟΚ για εμένα ήταν επιλογή! Εκείνη την περίοδο είχα πολλές προτάσεις από Ελληνικές ομάδες, αλλά επέλεξα να έρθω στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ που τότε είχε πολύ καλούς παίκτες σε μικρή ηλικία και υπήρχε η προοπτική να αναπτυχθεί. Με βάση το αποτέλεσμα δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Είχα την ευκαιρία να ζήσω τα πιο ωραία χρόνια του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Στα χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα παίξαμε σε πολλούς τελικούς και πήρα αρκετούς τίτλους. Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να συναγωνιστεί την Αθήνα που στον Ολυμπιακό ήταν ο Κόκκαλης και στον Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον τίτλο: " Σαν επίτευγμα από μόνο του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, καθώς είχε πολλά χρόνια να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Φυσικά θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει περισσότερους τίτλους αλλά τα πρώτα χρόνια είχαμε ένα πολύ δυνατό Άρη που είχε τους πολύ έμπειρους παίκτες Γκάλη, Γιαννάκη σε σχέση με τη νεανική ομάδα που είχαμε εμείς. Αργότερα μπήκε πολύ δυνατά ο Ολυμπιακός. Εμείς πηγαίναμε σε τελικούς, αλλά δεν είχαμε σταθερότητα διοικητική. Εκείνη την περίοδο από την διοίκηση είχαν περάσει Βεζυρζής, Οικονομίδης και Αλεξόπουλος. Φυσικά και οι τρεις έκαναν ότι μπορούσαν για το καλό της ομάδας, αλλά δεν μπορούσαν να κοντράρουν οικονομικά την Αθήνα".

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ μετά από εννιά χρόνια παρουσίας στην ομάδα: " Το έχω δηλώσει ξανά πως ήθελα να μείνω στην ομάδα και με λιγότερα λεφτά. Στην τελευταία μου χρονιά στον ΠΑΟΚ ήμουν ελεύθερος για να πάω σε ομάδα του εξωτερικού. Τότε είχε έρθει μια Ιταλική ομάδα από την Μπολόνια έδινε περίπου 300 χιλιάδες δολάρια και είχα πει τότε ότι εγώ μένω με λιγότερα. Απλά εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ και η διοίκηση του Λάκη Αλεξόπουλου, δεν με ήθελε. Γι' αυτό μετά με πούλησε στον Παναθηναϊκό με 60 εκ. δραχμές που τώρα είναι 200 χιλιάδες ευρώ."

Για το αν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του που είχε πιο φιλική σχέση: "Εμείς τότε δεν μπορούσες να μας πεις ότι ήμασταν κολλητοί για να κάνουμε παρέα. Υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και εμπιστοσύνη με όλους".

Για το αν αυτή η ομάδα θα μπορούσε να συνεχίσει: " Στην ηλικία μου ήταν ο Μαματζιόλας και ο Μπαλογιάννης. Πιο μικροί ήταν ο Ρετζιάς, ο Γιαννούλης και ο Στογιάκοβιτς που είναι πέντε χρόνια μικρότερη από εμένα. Μεγαλύτεροι 3-4 χρόνια ήταν ο Μπάνε και ο Τζέκος. Μιλάμε δηλαδή για μια ομάδα που ήταν σίγουρα για τρία με τέσσερα χρόνια ακόμη. Αν αυτή η ομάδα συνέχιζε και παίζαμε τα παιδιά που ήμασταν στην ίδια ηλικία και οι μικρότεροι μέχρι τα 34 με κάποιες προσθήκες ξένων παικτών θα μας προλάβαινε η επόμενη γενιά που είναι Βασιλειάδης, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος και ο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι στο προσκήνιο για 15 χρόνια. Απλά τότε δεν είχε τα χρήματα".

Για τον Στογιάκοβιτς: " O Πέτζα είναι 5-6 χρόνια μικρότερος από εμένα.Ήρθε στον ΠΑΟΚ νέο παιδί, με ύψος 2.05 και τρομερή νοοτροπία που οφείλεται σε αυτόν και στην οικογένεια του. Ήταν ένα παίκτης πολύ δουλευταράς. Του έτυχε κάποια στιγμή να σπάσει πολύ άσχημα το πόδι του και δεν σταμάτησε. Δούλεψε σκληρά και συνέχισε. Ήταν απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό που ήθελε να κάνει. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι πολύ καλό παιδί".

Για τον Ιβκοβιτς: " O Ίβκοβιτς ήρθε στην τρίτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει τίτλους με την εθνική Γιουγκοσλαβίας. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ. Έκανε τομές σε όλη του την καριέρα σε όποια ομάδα και αν πήγε. Βοηθούσε νέα παιδιά και προσπαθούσε να βγάλει νέους παίκτες. Ο ρόλος τους στην δική μου καριέρα ήταν κομβικός. Θεωρώ πως ήταν από τους καλύτερους προπονητές που είχα, αν όχι ο καλύτερος και νομίζω πως βοήθησε τον ΠΑΟΚ να αλλάξει επίπεδο. Είναι ένας κόουτς σκληρός,δίκαιος και μεγάλη προσωπικότητα".

Για την μεταγραφή του Γκάλη στον ΠΑΟΚ που τελικά δεν έγινε: " Για το συγκεκριμένο θέμα γίνεται μεγάλη συζήτηση όμως θα πρέπει να σκεφτούμε κάποια πράγματα πριν απαντήσουμε. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να τον πληρώσει; Θα μπορούσε να συνυπάρξει με τον Μπάνε; "

Για τoν ημιτελικό με την Μπένετον: "Χάσαμε την ευκαιρία σε εκείνο τον ημιτελικό. Ήταν μια σκληρή ομάδα που θα μπορεί και να μας ταίριαζε. Σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο μπορούν να συμβούν όλα. Εμείς είχαμε μια πολύ σταθερή πορεία όλο τον χρόνο, αλλά έτυχε σε εκείνο το παιχνίδι να γίνουν πολλά στραβά".

Για την επαγγελματική του δραστηριότητα στο μπάσκετ σήμερα: " Ta τελευταία δέκα χρόνια έχω πάρει την απόφαση συνειδητά να ασχοληθώ με την ανάπτυξη. Είμαι υπεύθυνος αθλητικών συλλόγων και σύμβουλος αθλητικών εταιρειών. Συνεργάζομαι εγώ και η εταιρεία μου με ιδιωτικά σχολεία , όπου έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μετά το τέλος της σχολικής ημέρας να ασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το μπάσκετ, είναι κάτι σαν ακαδημίες. Τα καλοκαίρι διοργανώνω αθλητικά κάμπ στην αρχαία Ολυμπία, σε μια κατασκήνωση που λέγεται Ολυμπια καμπ, όπου συμμετέχουν 400 παιδιά. Ασχολούμαι και με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με την βοήθεια του Κλιφ Λέβινγκστον που μου σύστησε έναν φίλο του, τον Μάρκ Κουκ, που είναι πιστοποιημένος σκάουτερ του NCAA και προπονητής για αγόρια και κορίτσια. Μαζί με τον Μαρκ έχουμε καταφέρει να βοηθήσουμε περίπου 10-15 παιδιά να πάνε στην Αμερική και να σπουδάσουν δωρεάν λόγω του μπάσκετ".

Για το αν σκέφτεται να επεκταθεί στο μέλλον στην B.Eλλάδα: "Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να επεκτείνω τις δραστηριότητες μου στην Β.Ελλάδα. Για παράδειγμα τώρα στο Βόλο ξεκινάμε μια συνεργασία με ένα ιδιωτικό σχολείο που ονομάζεται Προμηθέας και υπό την αιγίδα του το καλοκαίρι θα κάνουμε training camp. Αυτό στο μέλλον θα μπορούσε να είναι κάτι που θα αφορά και παιδιά από την Β. Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμη...