“Ο Γκαρσία νιώθει και ξέρει τον ΠΑΟΚ”

Από paokday.gr: Ο Σπύρος Μηλιωρίδης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στο PAOKDAY για όλους και για όλα και φρόντισε να αποκαλύψει άγνωστες ιστορίες και να καταθέσει την γνώμη του για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πηγή: paokday.gr
“Ο Γκαρσία νιώθει και ξέρει τον ΠΑΟΚ”

Αναλυτικά τα όσα είπε στον δημοσιογράφο του PAOKDAY, Στέλιο Παπαντωνίου:

Για το φετινό ΠΑΟK: " Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι σχεδιάστηκε από έναν προπονητή και έναν τεχνικό διευθυντή να παίξει με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνδιου και μέσα στην σεζόν έγινε η αλλαγή στην άκρη του πάγκου με τον Γκαρσία που θέλει η ομάδα παίζει διαφορετικά. Ήρθε ένας προπονητής που νιώθει και ξέρει τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως με τις προσθήκες που θα κάνει τον Ιανουάριο η ομάδα θα αγωνίζεται πολύ καλύτερα".

Για τον Γκαρσία: " To Πάμπλο τον γνωρίζω από την πρώτη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν αυτός που τον πήρε από το αεροδρόμιο, όταν ήρθε στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά. Όταν ήρθε στην ομάδα ο Γκαρσία ήρθε με πολλές περγαμηνές, χωρίς ωστόσο να ξέρει ποιος είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία μέσα στο γήπεδο είναι θηρίο, αλλά έξω από αυτό είναι πάρα πολύ ήρεμος σαν άνθρωπος".

Για το παρασκήνιο της μεταγραφής του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ: "Εκείνο το καλοκαίρι ήμασταν στην Ολλανδία και ψάχναμε αμυντικό χαφ. Έρχεται ο Πάμπλο Κοντρέρας και λέει στον Βρύζα πάρτε τον Πάμπλο Γκαρσία είναι πολύ καλός, τον ξέρω από τότε που παίζαμε μαζί στην Οσασούνα. Εκείνη την περίοδο ο Γκαρσία δεν είχε ομάδα και επικοινώνησε μαζί του ο Κοντρέρας, όπου του εξήγησε τα πάντα για τον ΠΑΟΚ.

Μετά την κουβέντα τους αποφάσισε να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Όταν ήρθε και είδε την υποδοχή του κόσμου έδειχνε από την πρώτη στιγμή έναν άλλον ζήλο για την ομάδα,. Με τα χρόνια δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το είδατε όλοι πως δέθηκε με την ομάδα".

Η άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστές Κονσεϊσάο και Γκαρσία: "Εκείνη την περίοδο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήταν ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Μια τεράστια προσωπικότητα και όπως βλέπει όλος ο κόσμος έχει γίνει και ένας πάρα πολύ καλός προπονητής στην Πόρτο και έχει μεγάλη εξέλιξη. Είχαμε ένα παιχνίδι με την Ξάνθη και είχαμε κερδίσει. Τότε έληγε το συμβόλαιο του Λίνο και ο Γκαρσία είχε βγει και είχε κάνει δηλώσεις οτι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Λίνο, γιατί χρειάζεται στην ομάδα.

Ο Κονσεϊσάο είχε έναν φίλο στην Θέρμη που του διάβαζε όλες τις εφημερίδες, γιατί ήξερε Πορτογαλικά. Μόλις πηγαίνει στο γραφείο παίρνει τηλέφωνο τον Γκαρσία να πάει απο εκεί για να του μιλήσει. Ο Γκαρσία πήγε στο γραφείο του Κονσεϊσάο μαζί με τον μάνατζερ του (Καγιόγλου) που είχε τον ρόλο του μεταφραστή. Σε εκείνη την συνάντηση ο Κονσεϊσάο εξέφρασε στον Γκαρσία σε έντονο ύφος τη δυσσαρέσκια του για τις δηλώσεις που έκανε για την ανανέωση του συμβολαίου του Λίνο ,καθώς όπως υποστήριζε δεν ήταν δικιά του αρμοδιότητα. Για να μην πολυλογώ και κουβέντα στην κουβέντα έβγαλαν τα σακάκια και ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια".

Για τον Κονσεϊσάο: "Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν ο πραγματικό αρχηγός στα αποδυτήρια. Η ομάδα είχε να γνωρίσει αρχηγό πριν την εποχή Κονσεϊσάο από τότε που ήταν αρχηγός ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά και έχανε μάζευε όλους τους παίκτες στο σπίτι του και μιλούσαν γι' αυτό που φταίει για να το λύσουν".

Για την διαφωνία Σάντος- Μπακαγιόκο και την λύση του θέματος από τον Κονσεϊσάο: " Όταν κάποια στιγμή υπήρξε μια διαφωνία του Σάντος με τον Μπακαγιόκο με παρέμβαση του Κονσεϊσάο λύθηκε το θέμα. Την επόμενη αγωνιστική παίζαμε στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο όπου στα τελευταία λεπτά μπήκε ο Μπακαγιόκο και έβαλε δύο γκολ και τελικά πήραμε τη νίκη με ανατροπή 1-2″.

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την ΕΠΟ: " To μόνο σίγουρο είναι πως με το Ζαγοράκη στην θέση του προέδρου της ΕΠΟ σίγουρα το καρπούζι θα κοπεί στα τέσσερα για τους Big4. Δηλαδή δεν θα ευνοηθεί και δεν θα αδικηθεί κανένας.Γι' αυτό κι ολας ο Ολυμπιακός είναι υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής από την στιγμή που δεν μπορεί να κερδίσει την ΕΠΟ. Βέβαια δεν γνωρίζω αν ο ίδιος ο Ζαγοράκης θέλει να ασχοληθεί".

Για την κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: " Όταν ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει την ΕΠΟ κοιτάει να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά των άλλων. Εδώ πρέπει να πούμε πως αν ο κύριος Ιβάν Σαββίδης ήταν στην Ελλάδα αυτά που βλέπουμε και ακούμε δεν θα γινόταν. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός τον Μελισσανίδη δεν τον ακουμπάει, γιατί τον φοβούνται. Και τον Σαββίδη φοβούνται, αλλά όταν είσαι εδώ σε φοβούνται ακόμη περισσότερο από το να είσαι μακριά".

Για τους ανθρώπους που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν από ΠΑΟΚ, από ποδόσφαιρο και να γνωρίζουν το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Αυτή την στιγμή η ομάδα χρειάζεται νέους ανθρώπους που είναι γρήγορη στην σκέψη, γρήγορη στο προσκήνιο και γρήγορη στο παρασκήνιο".

Για την υποθεση Σιαμπάνη: "Η υπόθεση αυτή είναι μια φούσκα, δεν υπάρχει τίποτα και θα το δείτε πως στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα. Είναι μια σκευωρία που γυρίζει μπούμεραγκ. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που κυνηγάει την συγκεκριμένη ιστορία και την πάει μέχρι τέλους. Συνήθως ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση την δικιά μου. Όταν έπρεπε να κάνουμε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση κρατούσαμε χαμηλούς τόνους για να μην ρίξουμε λάδι στην φωτιά και στο τέλος έγινα κατηγορούμενος από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Ολυμπιακός..

Για του που βρίσκεται η δικιά του υπόθεση: " Απομένει ακόμη ένα δικαστήριο που κατά την γνώμη μου είναι τυπική διαδικασία για να τελειώσει αυτή ιστορία."

Διαβάστε ακόμη...