“Ο Φερέιρα αποκτά προπονητική εμπειρία στην… πλάτη του ΠΑΟΚ”

Από sfina.gr: Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό πριν από 46 χρόνια στην Νέα Φιλάδελφεια και το εύστοχο του πέναλτι που έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Κούλης Αποστολίδης.
Πηγή: sfina.gr
“Ο Φερέιρα αποκτά προπονητική εμπειρία στην… πλάτη του ΠΑΟΚ”

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου αποκάλυψε λεπτομέρειες εκείνου του ιστορικού αγώνα, ενώ σχολίασε και την πορεία της ομάδας φέτος χαρακτηρίζοντας ως... εξαιρετική επιτυχία αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει φέτος να πάρει Κύπελλο και 2η θέση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν πας να εκτελέσεις ένα πέναλτι σε διαδικασία δεν σκέφτεσαι κάτι. Σκέφτεσαι πριν την εκτέλεση και μετά, αλλά ποτέ εκείνη την ώρα. Ειδικά όταν παίζεις έναν τελικό στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό και κρίνεται ένας τίτλος. Μπορεί να πέρασαν 46 χρόνια, δόξα τον Θεό η μνήμη μου λειτουργεί και θυμάμαι καλά όλο τον αγώνα. Αυτό μετράει, αυτό έμεινε στην ιστορία. Ευτυχώς το έβαλα, γιατί τα πέναλτι εύκολα χάνονται. Πήραμε τότε το δεύτερο επίσημο τίτλο και η ικανοποίηση τότε ήταν πολύ μεγάλο. Με τον Ολυμπιακό πάντα είχαμε αγωνιστική κόντρα και για εμάς τότε ήταν ακόμα πιο σημαντικό που πήραμε τον τίτλο μέσα στην Αθήνα, στην Νέα Φιλαδέλφεια συγκεκριμένα. Το χαρήκαμε όλοι στην Θεσσαλονίκη, μην πω ότι το χάρηκε όλη η Ελλάδα.

Ο Τσαρπανάς έβαλε τις στολές στους σάκους και έβαλε τις κάλτσες με ρίγες οριζόντιες μαύρο και άσπρο, σαν δαχτυλίδια και όταν τις πήραμε στα αποδυτήρια έκανε ο Παρίδης έκανε... μανούρα και είπε «καλά ρε η οριζόντια ρίγα σε δείχνει πιο κοντό, είμαστε που είμαστε κοντοί να φαινόμαστε ακόμα περισσότερο;». Βοήθησε η κάλτσα που δεν άλλαξε και ο Παρίδης έβαλε μια γκολάρα!

Εγώ ζήτησα να εκτελέσω το τελευταίο πέναλτι. Με την λήξη του αγώνα ο Σάνον με έβαλε δεύτερο, αλλά στα γρήγορα τον παρακάλεσα να χτυπήσω εγώ το τελευταίο. Μου είχε εμπιστοσύνη και πήραμε το Κύπελλο. Ο Κούδας χτύπησε το τέταρτο πέναλτι και αστόχησε.

Οι τίτλοι είναι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Εμάς τους παλαιότερους μας κάνει να αναπολούμε, αλλά πέραν των όσων έγιναν παλαιότερα πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να προχωράμε.

Παντού είχε στάμνα ο Τσαρπανάς, ακόμα και στο εξωτερικό. Τσακώνονταν στο εξωτερικό γιατί δεν τον άφηναν να σπάει την στάμνα.

Το σήμερα είναι λίγο συννεφιασμένο, σε σχέση με πέρσι. Η ομάδα δεν είναι όπως την περασμένη σεζόν και δεν έχει να κάνει με την διακοπή. Θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να πάρουμε την 2η θέση και το Κύπελλο. Πρέπει από... χθες να έχουν πιάσει δουλειά στην ομάδα για να προγραμματίσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κυνηγάει τίτλους. Πρέπει να γίνει ανανέωση στην ομάδα, αλλά το FFP είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας γιατί χρειάζονται χρήματα για να κάνεις μεταγραφές. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι.

Για να είμαστε αντικειμενικοί με βάση την εικόνα της ομάδας φέτος, αν ο ΠΑΟΚ πάρει την 2η θέση και πάρει Κύπελλο, θα είναι εξαιρετική επιτυχία. Αν συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να είναι... εφησυχησαμός για την επόμενη σεζόν σε καμία περίπτωση. Όσο σημαντικό είναι να πετύχει τους στόχους του φέτος ο ΠΑΟΚ, είναι το ίδιο και η οργάνωση για την νέα σεζόν.

Η ομάδα είναι διαφορετική φέτος και πρώτα από όλα άλλαξε ο προπονητής. Με τα συν και τα πλην του ο Λουτσέσκου είναι επιτυχημένος χωρίς αμφιβολία. Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε δυο σοβαρούς τραυματισμούς του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο που στοίχισαν. Έφυγαν παίκτες που βοηθούσαν στον άξονα όπως ο Σάχοφ και ο Κάνιας, ο μόνος που ήρθε στο κέντρο ήταν ο Εσίτι. Η ομάδα άλλαξε πολύ σε έναν νευραλγικό χώρο όπως αυτός της μεσαίας γραμμής. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον ίδιο προπονητή και σχεδόν τον ίδιο κορμό, για αυτό εμφανίστηκε καλύτερος φέτος.

Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή μέσα σε 10 μήνες, αλλά προς το παρόν αποδείχθηκε πως δεν έχει την εμπειρία που πρέπει. Συμπεριφέρθηκε σαν άπειρος προπονητής ο Φερέιρα, ενώ είναι ένα καλό prospect για τον ΠΑΟΚ. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να τελειώσει την σεζόν κανονικά και στην συνέχεια με τον σχεδιασμό εκεί να δει η διοίκηση τι θα κάνει τότε. Όποιος και αν είναι προπονητής την νέα σεζόν, καλύτερα να αφιερώσει χρόνο και τρέξιμο στο να ψάξει πριν αγοράσει παίκτες. Φέτος... μαθαίνει στον ΠΑΟΚ ο Φέρειρα, αυτό φαίνεται. Μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά προς το παρόν μαθαίνει. Φαίνεται πως δεν έχει την εμπειρία να οδηγήσει μια ομάδα που πήρε το νταμπλ σε έναν ίδιο δρόμο.

Στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό θα είναι σημαντικό, ο ΠΑΟΚ να πετύχει ένα γκολ που θα του δώσει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα. Αν σκοράρει τότε πολύ δύσκολα θα αποκλειστεί από τον τελικό.

 

Διαβάστε ακόμη...