H θέση του ΠΑΟΚ στο διαιτητικό της ΕΠΟ

Από inpaok.com: Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης για μη αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια.
Πηγή: inpaok.com
H θέση του ΠΑΟΚ στο διαιτητικό της ΕΠΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της Super League να μην αποβάλλει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία κατά τον ισχυρισμό τους παραβιάζει το άρθρο 35 του ΚΑΠ. Το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύει προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Aπό την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου, Λάμπρος Μπίρδας, τόνισε ότι η προσφυγή των «ασπρόμαυρων» δεν αφορά απόφαση αθλητικού οργάνου αλλά της ΕΕΑ.

«Ουδεμία προσφυγή μας έγινε κατά πράξης, απόφασης, ερμηνείας, απόφασης που να προέκυψε από όργανο του ποδοσφαίρου. Τι μας λέει η καταγγέλουσα; Στα μεν πειθαρχικά όργανα μας έλεγαν ότι οι τακτικοί δικαστές δεσμεύονται από το πόρισμα. Δεν θέλω να πω άλλα, ξέρουμε από ποιους στελεχώθηκε η Επιτροπή. Αμφισβητούμε και τη διαδικασία και το συμπέρασμα της ΕΕΑ. Στο ΣτΕ προσβάλαμε την πρόσληψη ενός μέλους της ΕΕΑ, του κ. Φαραντούρη. Το ΣτΕ κοινοποίησε τη δική μας προσφυγή μόνο σε αυτόν και ήρθε ο Ολυμπιακός και έκανε παρέμβαση.

Ουδεμία διαφορά που ανέκυψε από πειθαρχικά όργανα, προσβάλαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν προσβάλαμε ποτέ απόφαση από αθλητικό ποδοσφαιρικό όργανο. Να μας πουν αν μπορούμε να προσβάλουμε πουθενά, μία φορά να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση.

Δεν ανέκυψε διαφορά από εδώ, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που ζητάει το 35. Ξέρετε πόσες προσφυγές μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ αν ακολουθήσει την τακτική του εδώ προσφεύγοντος;» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας.

Διαβάστε ακόμη...