«Η ιδέα πίσω από το ΠΑΟΚτσήδικο τραγούδι!»

Η ασπρόμαυρη τρέλα, η ηλεκτρική κιθάρα και η ποντιακή λύρα «παντρεύτηκαν» αρμονικά και το αποτέλεσμα μίλησε στην «καρδιά» του ΠΑΟΚτση, με το γνωστό σύνθημα «Χιλιόμετρα κάναμε πάλι» να μετατρέπεται σε τραγούδι.
Πηγή: inpaok.com
«Η ιδέα πίσω από το ΠΑΟΚτσήδικο τραγούδι!»

Ο δημιουργός του εντυπωσιακού τραγουδιού «1926», και παθιασμένος φίλος του ΠΑΟΚ, Μάριος Λουπάσης, μίλησε στο INPAOK για την έμπνευση του, αλλά και για το πως κόλλησε το μικρόβιο του Δικεφάλου, με δεδομένο ότι κατάγεται από την Κρήτη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Όντας από την Κρήτη πως ο προέκυψε ο ΠΑΟΚ;

«Νομίζω ότι μικρός επέλεξα να είμαι ΠΑΟΚ γιατί ήθελα να πηγαίνω κόντρα σε όλους τους άλλους που τσακώνονταν για τις μεγάλες αθηναϊκές ομάδες,ήμουν περικυκλωμένος από ανθρώπους κάθε ηλικίας που τσακώνονταν για το ποιος θα πάρει το επόμενο «στημένο» πρωτάθλημα. Σε ηλικία 9-10 χρόνων όπου πλέον είχα κάποια συνείδηση επέλεξα αυτή την ομάδα και άρχισα από τότε να παρακολουθώ κάθε αγώνα ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ,έγραφα σε βιντεοκασέτα τους αγώνες για να τους ξαναδώ μετά!»

Πως σου ήρθε η ιδέα της δημιουργίας του τραγουδιού και γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο σύνθημα;

«Την ιδέα την έχω πολλά χρόνια.Είναι ένα σύνθημα που τον ρυθμό του τον συναντάς πολύ συχνά και στην κρητική μουσική. Πολλές φορές το άκουγα και φανταζόμουν από πίσω λαούτα και λύρες! Αποφάσισα να το φτιάξω επιτέλους και προσπάθησα να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα με σεβασμό προς όλους».

Είχε κάποιο συμβολισμό η επιλογή του συγκεκριμένου συνθήματος;

«Αρχικά όπως σου είπα αυτό το σύνθημα συχνά το άκουγα και μου θύμιζε κρητική μουσική,είναι ίσως το αγαπημένο μου σύνθημα γιατί μου θυμίζει ταξίδια και επίσης δεν προσβάλει κανέναν. Υπάρχουν συμβολισμοί αν παρακολουθήσεις το video που επιμελήθηκε ο πολύ καλός μου φίλος Αντώνης Τανισκίδης. Νύχτα,άσφαλτος,φωνές από το γήπεδο αλλά το πλάνο μας δείχνει ουρανό και στο τέλος ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ,ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ…».

Πόσο καιρό χρειάστηκε για να γίνει πράξη το όλο κόνσεπτ;

«Την ιδέα την είχα σχεδόν ολοκληρωμένη στο μυαλό μου γιατί την επεξεργαζόμουν πολύ καιρό και έτσι μέσα σε 10 ήμερες το ετοιμάσαμε.Είχα πάντα την διάθεση να μπερδέψω αυτές τις δύο μουσικές και αυτό το τραγούδι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία.Είναι εξαιρετική η προσέγγιση και το παίξιμο του Κώστα του Αγέρη που θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια που μου έκανε την τιμή και συνεργαστήκαμε σε αυτό το τραγούδι!Έβαλε όλη του την ψυχή και αυτό ακούγεται».

Να περιμένουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον;

«Δεν ξέρω τι θα φτιάξω στο μέλλον!Πάντως θα έχει αέρα Τούμπας!»

Θυμηθείτε το τραγούδι:

Διαβάστε ακόμη...