Το δυνατό χαρτί του ΠΑΟΚ για τις ανανεώσεις

Από paok24.com : Πώς η αναστολή της χρονιάς και η πιθανή αναβολή της φέρνει τις αποφάσεις για το μέλλον του ρόστερ νωρίτερα.
Πηγή: paok24.com
Το δυνατό χαρτί του ΠΑΟΚ για τις ανανεώσεις

Με αφορμή την απόφαση της Άουε να στείλει πίσω τον Μιχόγιεβιτς, αλλά και την πρόθεση του Ροντρίγκο Ρέι να παραμείνει στην Αργεντινή και να μην επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος θα πρέπει να οργανώσει την επόμενη χρονιά, όπως έχει ήδη ξεκινήσει μετά και τις εντολές τις οικογένειας Σαββίδη σε τεχνικό διευθυντή και προπονητή.

Εκτός λοιπόν από τους δανεικούς που δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι και αν θα επιστρέψουν, τις περιπτώσεις των Κάτσε και Ουάρντα να κυνηγήσουν και πάλι τη θέση τους στον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος έχει να δει μπροστά του και τα νυν συμβόλαια των παικτών του ρόστερ που είτε λήγουν τον Ιούνιο του 2020, είτε του 2021.

Εξ αρχής τα πρώτα δύο θέματα του ΠΑΟΚ είναι αυτά των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο. Ο πρώτος σαν φυσικός αρχηγός της ομάδας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δεν θα φύγει από τον ΠΑΟΚ. Οι σχέσεις της οικογένειας με τον Πορτογάλο είναι τέτοιες που θα φέρουν την συμφωνία, όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2017, όταν παρά τις ενστάσεις του Λούμπος Μίχελ, ο Πορτογάλος έγινε κάτοικος Τούμπας και όλα τα υπόλοιπα έμειναν στην ιστορία. Από την άλλη μεριά ο Μαουρίτσο θα ήταν χρήσιμο να παραμείνει, αλλά οι υψηλές αμοιβές του σε σχέση με την ηλικία και τον περσινό του τραυματισμό κάνουν το συμβόλαιο του απαγορευμένο για τη νέα εποχή. Τώρα όμως με την κρίση στο ποδόσφαιρο ο Βραζιλιάνος τα χρήματα που θα ζητά δεν μπορεί να τα βρει με την ίδια ευκολία ούτε στην Ασιατική, ούτε στην Αραβική αγορά.

Οι υποθέσεις των Μάτος, Βέρνμπλουμ και Ελ Καντουρί έχουν άλλες ιδιαιτερότητες. Εξ αρχής ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να απαλλαγεί από τον Σουηδό και το συμβόλαιό του, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να βρει κάποια ομάδα να του δώσει τα χρήματα, ενώ πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί ομάδα και για τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Τέλος και η υπόθεση του Μάτος είναι και αυτή διαφορετική. Ο Βραζιλιάνος πλέον δεν έχει μάνατζερ και με αυτή του την κίνηση, θέλησε ουσιαστικά να κλείσει ο ίδιος την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, μιας και στόχος του είναι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια.

Τέλος το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό "στοίχημα" είναι οι τρεις παίκτες που το συμβόλαιό τους τελειώνει. Πέλκας, Λημνιός και Άκπομ έχουν συμβόλαιο έως το 2021. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ή θα πρέπει να βρει ομάδα για τους πουλήσει ή θα τους ανανεώσει το συμβόλαιο για να μπορέσει να βγει στην αγορά για την πώλησή τους με πολύ καλύτερους όρους, από όσους θα μπορούσε έναν χρόνο πριν τη λήξη των συμβολαίων τους.

Αυτό όμως που είναι το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί για τον ΠΑΟΚ, είναι το αβέβαιο μέλλον για πολλούς και η σιγουριά του ΠΑΟΚ στις πληρωμές όλα αυτά τα χρόνια. Μία εγγύηση του ΠΑΟΚ στα χρήματα που θα προτείνει στους παίκτες του είναι ιδίως σημαντική, από την προσπάθεια οποιουδήποτε παίκτη να ψάξει να βρει την τύχη του σε άλλα πρωταθλήματα και σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Άλλωστε το παράδειγμα των χρημάτων που ακόμα αναμένονται από την "πλούσια" Αλ Ιτιχάντ στην μεταγραφή του Πρίγιοβιτς είναι αρκετά νωπό για να ψάξει οποιοσδήποτε ένα "χρυσό" συμβόλαιο σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη...