«Να αντιμετωπίσουμε τον ιό ενωμένοι!»

Από inpaok.com: Στο INPAOK μίλησε ο πρώην ακραίος της ομάδας βόλεϊ του Δικεφάλου, Ραμόν Μαρτίνεζ Γκιόν, όπου αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την Κίνα και την Σενζέν, τον καιρό που ο κορονοϊός έκανε τα... πρώτα του βήματα ως προς την εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο, ενώ έστειλε το μήνυμα για την αντιμετώπιση του... εχθρού.
Πηγή: inpaok.com
«Να αντιμετωπίσουμε τον ιό ενωμένοι!»

Αναλυτικά όσα είπε:

Αν οι πολίτες της Κίνας ήταν ενημερωμένοι για τον κορονοϊό όταν ξεκίνησε την εξάπλωσή του:

«Αγωνιζόμουν στην Σενζέν, η οποία είναι μία πόλη νότια της Κίνας, και δίπλα στο Χονγκ Κονγκ. Όταν ξεκίνησε, εξαπλώθηκε μόνο στο κέντρο μίας πόλης, την Γουχάν, ενώ στη συνέχεια η εμβέλειά του μεγάλωσε. Ο κόσμος ήταν ενημερωμένος από την αρχή για τον κορονοϊό, λαμβάνοντάς τον σοβαρά υπόψιν γρήγορα. Το ίδιο συνέβη και από την κυβέρνηση, που πήρε άμεσα τα μέτρα της ώστε να τον αντιμετωπίσει. Για παράδειγμα, κάθε φορά που πηγαίναμε στην προπόνηση, για να μπούμε στο κέντρο άθλησής μας, μετρούσαμε την θερμοκρασία του σώματός μας και αν έχουμε κάποιο από τα συμπτώματα. Ξέραμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά».

Για το γεγονός ότι στην Κίνα σταμάτησαν άμεσα τα πρωταθλήματα, μαζί με του βόλεϊ:

«Φυσικά, τα πράγματα στην Γουχάν ήταν πολύ σοβαρά, ενώ εκεί υπάρχει και η τοπική ομάδα η οποία δεν μπορούσε να ταξιδέψει πουθενά για παιχνίδι. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, δυστυχώς...».

Για την κατάσταση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου ζει και παίζει για την Αλ Αίν:

«Σύμφωνα με τις καταγραφές, εδώ υπάρχουν περίπου 100 κρούσματα επίσημα. Σίγουρα θα έρθουν και περισσότερα, αλλά η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη».

Ένα μήνυμα στον κόσμο για την πρόληψη και καταπολέμηση του κορονοϊού:

«Παρακαλώ, πάρτε το στα σοβαρά, δεν είναι μία απλή γρίπη. Στην χώρα μου, την Ολλανδία, έχει περίπου 2.500 κρούσματα, αλλά και 76 θανάτους, και πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα και να τα κλείσουν όλα για να μην συνεχιστεί αυτή η τραγική κατάσταση. Οπότε, πάρτε την κατάσταση στα σοβαρά, ώστε να αντιμετωπίσουμε αλλά και να νικήσουμε τον ιό ενωμένοι!»

Διαβάστε ακόμη...