«Toν ΠΑΟΚ πάντα τον πολεμούσαν!»

Ο γενικός αρχηγός των τμημάτων της πάλης, της άρσης βαρών και της πυγμαχίας του ΠΑΟΚ, Χάρης Μάλλιος, μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK, για την φετινή σεζόν, για την παύση των προπονήσεων λόγω του κορονοϊού, για την πρώτη του χρονιά ως γενικός αρχηγός, για το γυμναστήριο που πρέπει να στεγάσει τα τρία τμήματα του Δικεφάλου, για τον Κώστα Αμοιρίδη, για τον Κορονοϊό, αλλά και για τον… πόλεμο που δέχεται η ποδοσφαιρική ομάδα.
Πηγή: inpaok.com
«Toν ΠΑΟΚ πάντα τον πολεμούσαν!»

Αναλυτικά όσα δήλωσε αποκλειστικά στο INPAOK:

Για την φετινή σεζόν:

«Το τμήμα της πάλης μέχρι και τώρα που ξέσπασε ο Κορονοϊός, έχει συμμετάσχει σε τρία πρωταθλήματα, έχει κατακτήσει τις δύο πρώτες θέσεις σε άνδρες και εφήβους και έχει και μια δεύτερη θέση στους παίδες».

Για το πόσο επηρέασε η παύση των προπονήσεων λόγω του κορονοϊού:

«Καταρχάς εύχομαι όλο αυτό να τελειώσει με τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό, σίγουρα οδηγεί αρκετά πίσω το τμήμα, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά και όλα τα τμήματα όλων των αθλημάτων. Παρ’ αυτά νομίζω είμαστε ετοιμοπόλεμοι όταν τελειώσουν όλα αυτά, να συνεχίσουμε στους ρυθμούς που ήμασταν, εφόσον γίνουν τα εναπομείναντα πρωταθλήματα.

Το βασικότερο είναι πως ο ΠΑΟΚ της πάλης, βρίσκεται σε έναν πολύ καλό δρόμο που η συγκεκριμένη ομάδα που βγήκε δεύτερη στους παίδες και τα παιδιά των εφήβων που ουσιαστικά τελείωσε η γενιά τους, αφού από του χρόνου θα είναι στους άνδρες, δείχνουμε πως έχουμε μια ομάδα η οποία για τουλάχιστον δύο χρόνια μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες, αλλά και αυτό είναι ο οριστικός δικός μας αθλητικός ορίζοντας, έτσι όπως βρίσκεται και τη γυμνάζεται ο ΠΑΟΚ της πάλης. Δυστυχώς αργότερα και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα ριζοσπαστικά έχοντας ο ΠΑΟΚ ένα γυμναστήριο, θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία των ετών».

Για το γυμναστήριο που χρειάζονται τα τρία τμήματα του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε έναν δρόμο δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, κυνηγά το γήπεδο της Σταυρούπολης. Η διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ κάνει προσπάθειες, ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα και βέβαια κοιτάζοντας το γενικό συμφέρον του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Εννοώ ότι ακούγεται εύκολο να πάμε σε ένα γυμναστήριο το οποίο σίγουρα δεν λειτούργησε ποτέ και είναι ένας χώρος ο οποίος «κάθεται», αλλά και από την άλλη ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σίγουρος για το πως μπορεί αυτό το γυμναστήριο να έχει και τα έσοδά του, για να μπορεί να λειτουργεί σε συνέχεια και όχι να πούμε πως απλώς μπαίνουμε μέσα.

Άρα πιστεύω πως ορθώς περιμένουμε την καλύτερη δυνατή έκθεση, για να μπορούμε να ξέρουμε πως πάμε και τι κάνουμε. Περιμένουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί νομίζω είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στο… όνειρο».

Για την πρώτη του χρονιά ως γενικός αρχηγός σε πάλη, άρση βαρών και πυγμαχία:

«Για να είμαι ειλικρινής ήξερα την δυσκολία από την πρώτη στιγμή που το ζήτησα. Βέβαια δεν έχουν γίνει τα… τρελά βήματα. Το τμήμα της άρσης βαρών από την ημέρα που κάναμε την συνέντευξη τύπου, έχω να πω πως είμαι λίγο πιο κοντά, γιατί είναι ένα πιο μικρό και πιο ευέλικτο τμήμα στο πως να μπορέσει να λειτουργήσει και περιμένω με λίγο περισσότερη αγωνία τους αγώνες που θα είναι οι πρώτοι όπου θα είμαι γενικός αρχηγός στην ομάδα των παίδων στην Κρήτη σε ένα μήνα, εφόσον γίνουν οι αγώνες.

Το πρωτάθλημα αργεί ακόμα είναι στα τέλη του Δεκέμβρη που θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα ξανά κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Εκεί νομίζω πως μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα βήματα, γιατί δεν υπάρχουν ακαδημίες. Άρα θα κάνουμε μια προσπάθεια και αν τελεσθεί η μεταφορά όλων των βαρέων αθλημάτων στην Σταυρούπολη, να μπορέσουμε να κάνουμε τις ακαδημίες που ονειρευόμαστε για την άρση βαρών.

Η πυγμαχία είχε ένα αποτέλεσμα που είναι πριν αναλάβω εγώ κατακτώντας την δεύτερη θέση στην ελίτ κατηγορία και έχουμε και την παρουσία τώρα στο προ Ολυμπιακό τουρνουά στο Λονδίνο με τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν. Υπάρχει μια βάση, εκεί απλώς είναι ένα τμήμα πιο μεγάλο πιο δύσκολες είναι οι καταστάσεις, «γνωριζόμαστε» ακόμη και αφού γνωριστούμε περισσότερο (σ.σ. γνωριμία συνεργασίας) αλλά όλα αυτά μέχρι να καταλάβει ο ένας τον άλλον και να λειτουργήσουμε συνολικά μαζί χρειάζεται και ένας απαραίτητος χρόνος.

Πιστεύω πως όλα αυτά και εφόσον λειτουργήσουν οι καταστάσεις καλύτερα μετά τα τελευταία γεγονότα με τον Κορονοϊό, πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν οριοθετηθεί οι στόχοι των τμημάτων της πυγμαχίας και της άρσης βαρών».

Για τον Κώστα Αμοιρίδη:

«Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο. Η παρουσία του κ. Αμοιρίδη είναι σημαντική σε πάρα πολλά θέματα για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, όσοι βρίσκονται γύρω από τον ΠΑΟΚ και τους μεγάλους χορηγούς όπως είναι ο κ. Αμοιρίδης, αλλά και τους μικρότερους, να τους κρατήσουμε με την σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξουμε γύρω από τα τμήματα.

Αυτό πολλές φορές δεν συμβαίνει όχι γιατί δεν υπάρχει θέληση, αλλά γιατί δεν υπάρχει η καλύτερη δυνατή οργάνωση από μέρους μας. Θεωρώ ότι η παρουσία ανθρώπων όπως του κ. Αμοιρίδη πρέπει να λειτουργεί θετικά για εμάς.

Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο, αλλά εγώ επιμένω να λέω πως η δική μας παρουσία είναι αυτή η οποία θα μεγαλώνει τα ονόματα, δίπλα στον κ. Αμοιρίδη, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται έναν Αμοιρίδη για να συνεχίσει να λειτουργεί καλύτερα, ειδικά στα μικρότερά του τμήματα».

Για τον Κορονοϊό και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες:

«Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι πως πρέπει να μείνουμε σπίτι για να έχουμε. Μένουμε για να προσέχουμε, μένουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε όνειρα αν και θεωρώ πως ο κόσμος θα είναι τελείως αλλαγμένος μετά από την συγκεκριμένη ιστορία. Μας βάζουν περισσότερους φόβους γύρω από την ζωή μας.

Είμαστε μια χώρα η οποία προέρχεται από 10ετή οικονομική κρίση και καταλαβαίνουμε ότι όταν μπαίνουνε νέοι φόβοι στην ίδια μας την ζωή, για την επόμενή μας μέρα. Η ελληνική κοινωνία πρέπει επιτέλους να αντιδράσει σωστά, ώστε να βαδίσει προς τους σωστούς δρόμους. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν στο κοντινό μέλλον».

Για όσα συμβαίνουν με την ποδοσφαιρική ομάδα και την… πολυϊδιοκτησία:

«Επειδή θέλω να θεωρούμαι ως ένας από τους παλιούς ΠΑΟΚτσήδες επειδή μεγαλώνουμε κιόλας. Θέλω να πω ότι τον ΠΑΟΚ πάντα τον πολεμάγανε, απλώς το καταλαβαίνεις τώρα ότι έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος ο πόλεμος που δέχεται γιατί έχει και λεφτά, έχει χρήματα, έχει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει επενδύσει γύρω από την ομάδα. Για μένα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο είναι κάτι το οποίο το περίμενα, αλλά έχω να πω στους εχθρούς του ΠΑΟΚ, ότι αυτό το νταμπλ έχει δώσει ακόμη περισσότερη ζωή σε αυτόν τον κόσμο.

Εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες έχουμε υπομείνει πολλά περισσότερα, δεν έχουμε γευτεί και τις μεγαλύτερες χαρές, οπότε τα τελευταία χρόνια από μόνα τους έχουν δείξει τον… δρόμο για το ποια πρέπει να είναι η δυναμική του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟΚτσή, αρκεί να μην οχλαγωγούμε στο γενικότερο σύνολο. Πρέπει να μπορέσουμε να δείξουμε, ότι ο ΠΑΟΚ αντιδρά σωστά.

Οι τίτλοι έρχονται και παρέρχονται η ομάδα παραμένει εδώ, παραμένει ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών και είμαστε οι πρώτοι ως οι παλιοί ΠΑΟΚτσήδες που θα παραμείνουμε στις… επάλξεις, για όλα αυτά που έρχονται εναντίον του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...