«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τώρα προέχει η υγείας μας όχι οι αγώνες...»

Ο Καναδός ακραίος του ΠΑΟΚ, Στίβεν Μάρσαλ, μίλησε στο SDNA για το πως βιώνει ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της έξαρσης του Κορωνοϊού.
Πηγή: sdna.gr
«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τώρα προέχει η υγείας μας όχι οι αγώνες...»


Ο Κορωνοϊός συνεχίζει να την επέλασή του παγκοσμίως και οι αθλητές προσπαθούν κι αυτοί όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος να εναρμονιστούν στην διόλου εύκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ, Στίβεν Μάρσαλ μίλησε στο SDNA και μοιράστηκε τις δικές σκέψεις του για το πως βιώνει ο ίδιος την κατάσταση αυτή μακριά από τους οικείους του.

- Πως βιώνεις την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι λόγω της έξαρσης του ιού και των μέτρων που έλαβε η ελληνική Κυβέρνηση;

«Είναι μία δύσκολη κατάσταση, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίζω να διατηρώ την προσωπική μου υγιεινή και να πλένω τα χέρια μου πολύ περισσότερο. Επίσης προσέχω με ποιους έρχομαι σε επαφή και κυρίως δεν βγαίνω από το σπίτι μου».

- Σκοπεύεις να επιστρέψεις στον Καναδά λόγω της παύσης των προπονήσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων;

«Προς το παρόν περιμένω να δω τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, δεν έχω λάβει καμία απόφαση, ενώ δεν ξέρω κι αν μπορώ να επιστρέψω λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα αεροδρόμια».

- Σε περίπτωση που η διακοπή κρατήσει παραπάνω από δύο εβδομάδες, πιστεύεις ότι θα επηρεαστεί η ομάδα από αυτό το «νεκρό» διάστημα;

«Όσο περισσότερο κρατήσει η διακοπή, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση για όλες τις ομάδες, αφού έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις. Νομίζω ότι εάν το πρωτάθλημα αναβληθεί για περισσότερο καιρό, πρέπει να «εξεταστεί» σοβαρά η οριστική ματαίωσή του».

- Πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα μέλη της οικογένειας σου που βρίσκονται μακριά από σένα;

«Ανησυχούν για εμένα. Μιλάμε όμως γνωρίζουν πως είμαι ασφαλής και αυτό τους καθησυχάζει».

- Με τους συμπαίκτες σου τι συζητάτε για την ραγδαία εξάπλωση του ιού;

«Το συζητούσαμε όλη την ώρα, σκεφτόμασταν τι θα γίνει με τα παιχνίδια αλλά και το πρωτάθλημα. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, είναι τα πάντα άγνωστα για όλους μας, οπότε πρέπει να περιμένουμε».

- Πιστεύεις ότι η απόφαση της αναβολής του final four Κυπέλλου ήταν σωστή;

«Σίγουρα ήταν η πιο σωστή απόφαση, προτεραιότητα έχει η υγεία μας! Δεν νομίζω πως είναι σωστό να διακινδυνεύεις με «πράγματα» που εξαπλώνονται και μπορεί να προκαλέσουν θάνατο, μόνο και μόνο για να παιχτούν μερικοί αγώνες».

- Ποιες είναι οι σκέψεις των άλλων ξένων παικτών της ομάδας;

«Η κύρια συζήτηση αφορά τα ταξίδια μας. Αν έχει έρθει η ώρα για εμάς να πάμε σπίτι. Έχουν υπάρξει απαγορεύσεις ταξιδιών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και μπορεί να γίνει δύσκολη η επιστροφή».

Διαβάστε ακόμη...