H ώρα της κρίσης για τα συμβόλαια που λήγουν

Απο paok24.com: Κρίσιμες αποφάεις για το καλοκαίρι του 2020 και του 2021
Πηγή: paok24.com
H ώρα της κρίσης για τα συμβόλαια που λήγουν

Από τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος, έως και τον Πέλκα και τον Λημνιό.

Μπορεί οι προπονήσεις να έχουν σταματήσει και το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί, αλλά το καλοκαίρι που έρχεται είναι ένα καλοκαίρι σημαντικών αποφάσεων για τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ των επόμενων ετών, όσο αφορά το ρόστερ της ομάδας και τα περιουσιακά του στοιχεία, που δεν είναι άλλα από πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, ώστε να απόφευχθούν περιπτώσεις όπως το περασμένο καλοκαίρι.

Στο ρόστερ των νταμπλούχων, μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται και έχουν συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια, υπάρχουν και βασικοί παίκτες της ομάδας που είτε το συμβόλαιο τους τελειώνει το καλοκαίρι του 2020 που έρχεται είτε αυτό του 2021 που ακολουθεί και έτσι θα πρέπει από αυτό το καλοκαίρι να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μην έχουμε και πάλι αντίστοιχες περιπτώσεις όπως του Φερνάντο Βαρέλα πέρσι, ή των Κάνιας και Σάκχοφ που εν τέλει αποχώρησαν από την ομάδα.

Στο πρώτο γκρουπ ως γνωστόν βρίσκονται οι Βιεϊρίνια, Μάτος και Μαουρίτσιο, μιας και ο Μίσιτς έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του από την Σπόρτιγνκ. Και οι τρεις έμπειροι παίκτες του ΠΑΟΚ που είχαν συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου την τελευταία τριετία, είναι στα πλάνα της ομάδας και για επόμενα χρόνια. Βέβαια, τα οικονομικά δεδομένα της νυν συμφωνίας τους με τον ΠΑΟΚ φυσικά και δεν θα μπορούν να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και την επόμενη 2ετία ή 3ετία που θα ήθελαν και οι ίδιοι οι παίκτες να παραμείνουν κάτοικοι ΠΑΟΚ. Πλέον Βιεϊρίνια και Μάτος είναι στα 34 τους, ενώ ο Μαουρίτσιο είναι 32. Άρα και οι ίδιοι παίκτες, ξέρουν ότι τα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια θα μειωθούν κατά πολύ, όπως είναι και το λογικό σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα για τους παίκτες που έχουν περάσει κατά πολύ τα 30 τους χρόνια.

Από εκεί και μετά εκτός από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020, υπάρχουν και αυτοί που το συμβόλαιο τους τελειώνει το καλοκαίρι του 2021. Βέρνμπλουμ, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Άκπομ, Πέλκας, Λημνιός και ο νεαρός Παπαδόπουλος έχουν συμβόλαιο έως το 2021 και έτσι το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούν να μείνουν ελεύθεροι και να διαπραγματευτούν μόνοι τους το επόμενο συμβόλαιο.

Εάν στις περιπτώσεις των Βέρνμπλουμ και Ελ Καντουρί οι αποφάσεις είναι εύκολες, υπάρχουν και οι άλλοι παίκτες που όπως ο Κρέσπο που είναι ένας εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, αλλά και οι Άκπομ, Πέλκας και Λημνιός που είναι παίκτες που μπορούν να φέρουν αρκετά χρήματα στον ΠΑΟΚ από μία μεταγραφή. Με άλλα λόγια αυτό το καλοκαίρι ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτούς τους παίκτες που θα πρέπει είτε να τους ανανεώσει είτε να τους πουλήσει μέσα στο καλοκαίρι. Για παράδειγμα, εάν το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν ανανεώσει ή πουλήσει τον Άκπομ, στην ηλικία που βρίσκεται ο Άγγλος στράικερ θα θεωρείται σχεδόν απίθανό να ανανεώσει όταν ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική περίοδος, όπως κάνουν πολλοί παίκτες που έχουν περάσει τα 30 τους χρόνια.

Με άλλα λόγια οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες αποφάσεων από τα στελέχη της ΠΑΕ που έχουν να κάνουν με τη στελέχωση του το ρόστερ. Άλλωστε τα λάθη των περιπτώσεων Βαρέλα, Κάνιας, Σάκχοφ που είτε ανανέωσαν είτε αποχώρησαν και κανένας δεν ήξερε την τελική κατάληξη μέχρι τα μέσα Ιουνίου, είτε οι περιπτώσεις των Κρέσπο και Μπίσεσβαρ που ανανέωσαν καθυστερημένα και οι περιπτώσεις τους έγιναν σίριαλ.

Διαβάστε ακόμη...