«Τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία!»

Από inpaok.com: Ο κορονοϊός είναι πλέον σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη με την Ιταλία να είναι αυτή που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλες της χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
Πηγή: inpaok.com
«Τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία!»

Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων ανεβαίνει συνεχώς, με τα νούμερα να... τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα.

Ο Εβγέν Σάκχοφ όταν το καλοκαίρι υπέγραφε στη Λέτσε φυσικά δεν περίμενε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του θητείας στη γειτονική χώρα.

Ο Ουκρανός πρώην μέσος του Δικεφάλου μίλησε στο INPAOK για τα όσα βιώνει ο ίδιος, αλλά και ο ιταλικός λαός καθημερινά λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο διεθνής χαφ περιγράφει ως τρομακτικό όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ αναφέρθηκε και στο πως επηρεάζει ο ιός το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα είπε στο INPAOK ο Εβγέν Σάκχοφ:

Εβγέν ζεις στην Ιταλία. Σε μία χώρα που πλήττεται από τον Κορονοϊό και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά. Πώς το βιώνεις εσύ όλο αυτό; Σαν πολίτης της χώρας αυτής;

«Η ζωή μας εδώ στην Ιταλία ξαφνικά έγινε πολύ περίεργη. Οι δρόμοι είναι άδειοι και όσοι κυκλοφορούν περπατούν βιαστικά φορώντας μάσκα. Επίσης, κανένας δεν έρχεται κοντά σε κανέναν. Έξω στο δρόμο θα δεις να κυκλοφορούν μόνο όσους πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Τα super market είναι πλέον άδεια. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, διότι εδώ στην Ιταλία υπάρχουν αρκετοί νεκροί και ο ιός εξαπλώνεται συνεχώς. Αυτό που μας τονίζουν είναι ότι είναι σημαντικό να μείνουμε σπίτια μας και να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής».

Αλήθεια όλο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία πόσο και πώς έχει επηρεάσει τις ποδοσφαιρικές ομάδες;

«Πάρα πολύ θα έλεγα! Οι περισσότερες ομάδες έχουν σταματήσει τις προπονήσεις πλέον. Όλοι καταλαβαίνουν πως στο ποδόσφαιρο διακυβεύονται πολλά, αλλά παραμένει ένα άθλημα και η υγεία είναι πάνω από αυτό. Όλες οι ομάδες έχουν κατανοήσει πως μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο από αυτές. Όλοι προσευχόμαστε και ελπίζουμε η κατάσταση να αλλάξει σύντομα. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία».

Φυσικά εσείς οι ποδοσφαιριστές υποβάλλεστε σε πολλές εξετάσεις μέσα στη σεζόν και δεν βρίσκεται στις ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά βλέπουμε παίκτες να προσβάλλονται από τον ιό. Φοβάστε τη μόλυνση; Γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει πως είτε ατομικά, είτε ολόκληρη η ομάδα θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να τον μεταδώσετε στα κοντινά σας πρόσωπα.

«Ναι είναι αλήθεια πως υποβαλλόμαστε αρκετές φορές το χρόνο σε εξετάσεις και ιατρικά τεστ. Δεν σου κρύβω πως στην αρχή πολλοί το πήραμε αψήφιστα. Δεν πιστεύαμε ότι θα μας αγγίξει. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι να έρθει στην Ιταλία. Όταν νιώσεις αυτή την άσχημη κατάσταση και καταλάβεις πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα φοβάσαι. Δεν σκέφτεσαι τόσο πολύ την καραντίνα και το ποδόσφαιρο, αλλά να μην κολλήσεις εσύ και το μεταδόσεις στους δικούς σου ανθρώπους».

Στην αρχή οι αγώνες έγιναν χωρίς κόσμο (όπως το Γιουβέντους-Ίντερ) και πλέον διακόπτονται συνεχώς πρωταθλήματα. Ποια η άποψη σου ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως άνθρωπος;

«Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι η υποστήριξη που παίρνεις από τον κόσμο όταν αγωνίζεσαι. Είδαμε το Γιουβέντους-Ίντερ που έγινε χωρίς κόσμο και δεν έμοιαζε με ντέρμπι. Είναι άλλο άθλημα το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην μπουν σε ρίσκο ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε ακόμη...