Amber Alert! Χάνονται πέναλτι στο Καραϊσκάκη

Από inpaok.com:Amber Alert έχει σημάνει στις ελληνικές, αφού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχουν χαθεί... πέναλτι και αναζητούνται!
Πηγή: inpaok.com
Amber Alert! Χάνονται πέναλτι στο Καραϊσκάκη

Αν υπάρχει μια ομάδα στην φετινή Super League που συντηρεί την κουβέντα αναφορικά με την διαιτησία, ανοίγοντας μάλιστα και θέμα κατάργησης του VAR, αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» σχεδόν μετά από κάθε αγωνιστική τους υποχρέωση κάνουν «επιθέσεις» σε ΕΠΟ, ΠΑΟΚ και ΚΕΔ, δια στόματος, κυρίως, του επίτιμου προέδρου τους, Σάββα Θεοδωρίδη.

Αλήθεια, πόσο έχει αδικηθεί ο Ολυμπιακός τις πρώτες 17 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος;

Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν «θόρυβο» για την διαιτησία, όχι γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι αδικούνται, αλλά για να εξασφαλίσουν την εύνοια στο επόμενο παιχνίδι, προσθέτοντας «βάρος» στους διαιτητές με το bullying που τους ασκούν.

Μόλις χθες (5/1), ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε σε ήττα, στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επειδή ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους δεν είδε πέναλτι υπέρ των πράσινων, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Η επικοινωνιακή γραμμή των «ερυθρόλευκων» εκτίθεται ξεκάθαρα, αφού αν εξετάσει κανείς τα γεγονότα, σχεδόν όλα τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη της φετινής σεζόν, είναι... υπέρ τους.

Η κανονικότητα του Γεώργιος Καραϊσκάκης φάνηκε από την αρχή της σεζόν, αφού μόλις την πρώτη αγωνιστική ο Μπαράλες «γκρεμίστηκε» στο 81′ από τον Ελ Αραμπί, ο Κουμπαράκης πήγε στο VAR αλλά λόγω... τεχνικής δυσλειτουργίας, δεν κατάφερε να δει την ξεκάθαρη παράβαση και να καταλογίσει το πέναλτι, με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.Έξι αγωνιστικές αργότερα, και πάλι στο «Καραϊσκάκης», ο Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ ανατράπηκε από τον Σεμέδο μέσα στην περιοχή στο 33′, ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν είδε παράβαση σε κανονικό χρόνο και το πιο περίεργο είναι ότι ούτε ο VAR Γιώργος Τζοβάρας, τον κάλεσε να ελέγξει εκ νέου την φάση.Τελικά ο ΟΣΦΠ πήρε τους τρεις βαθμούς επικρατώντας δύσκολα με 2-1.

Μόλις χθες ο Παναθηναϊκός (αν και επίσημα κράτησε... χαμηλούς τόνους, προκαλώντας απορίες), είδε τον Γκεστράνιους να κλείνει τα μάτια σε ξεκάθαρο πέναλτι στον Μακέντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και στο 54΄ο Μπα πατάει το πόδι του Μακέντα μέσα την περιοχή, ο Σιδηρόπουλος αυτή την φορά καλεί τον Γκεστράνιους στο VAR, αυτός βλέπει την φάση και διατάσσει την... συνέχεια του παιχνιδιού!

Σημαντική σημείωση: Το σκορ ήταν στο 0-0. Ο Ολυμπιακός αφού βγήκε «αλώβητος» από αυτές, σκόραρε με τον Ελ Αραμπί και πήρε τους τρεις βαθμούς, όπως και στα παραπάνω δυο παιχνίδια.

Συγκεντρωτικά, σε τρία παιχνίδια που κρίθηκαν στο γκολ ο Ολυμπιακός είδε διαιτητές και VAR να μην καταλογίζουν την εσχάτη των ποινών, με αποτέλεσμα να πάρει το μάξιμουμ των εννέα βαθμών.

Αλήθεια, πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, αν τα πέναλτι δινόντουσαν; Το πιθανότερο είναι να υπήρχε άλλη ομάδα στην κορυφή...

Διαβάστε ακόμη...