Νίκησε τον Λεβαδειακό στο αντίο των Κοντρέρας - Βιεϊρίνια (2012)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 4/1/2012, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκησε τον Λεβαδειακό στο αντίο των Κοντρέρας - Βιεϊρίνια (2012)

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο κόσμος του Δικεφάλου αποχαιρέτησε τους Κοντρέρας και Βιεϊρίνια...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο ματς και αφού είχε μια δυο καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο με τους Γκαρσία - Γεωργιάδη άνοιξε το σκορ στο 21', όταν μετά από κάθετη πάσα του Αθανασιάδη στον Ίβιτς στην πλάτη της άμυνας, ο τελευταίος με έξυπνο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ χωρίς να κάνει την πολύ μεγάλη φάση έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού και ουσιαστικά απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους μόνο στο 43' όταν ο Φαβάλι σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αθανασιάδης κλείδωσε τη νίκη μετά από ωραία συνεργασία των Ίβιτς - Σαλπιγγίδη, με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Κλάους, που δεν έχασε την ευκαιρία και διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου.

Οι 10.000 περίπου θεατές βλέποντας το τρίποντο να έχει πάρει ασπρόμαυρο χρώμα, βρήκαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με την ομάδα του ελληνικού δημοσίου που θα ερχόταν την επόμενη Κυριακή στην πόλη για να αντιμετωπίσει τη Δόξα Δράμας!

Ο ρυθμός του αγώνα μετά το 60΄έπεσε αισθητά, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε και τρίτο γκολ στο 84' και πάλι με τον Κλάους. Προηγήθηκε κλέψιμο του Λαζάρ από τον Ζησόπουλο, πάσα του Ρουμάνου στον Αθανασιάδη και τα υπόλοιπα ήταν εύκολη υπόθεση...

Η φάση του αγώνα έγινε στο 90' όταν ο Σταφυλίδης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με γκολ του Ναπολεόνι σε 3-1, φάση στην οποία φέρει ευθύνη ο Γλύκος που έκανε έξοδο στη γωνία της μεγάλης περιοχής, αφήνοντας την εστία ανυπεράσπιστη.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε ένα εύκολο τρίποντο, χωρίς να παίξει σπουδαία μπάλα, όμως αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η νίκη αλλά και η παρουσία αρκετών νεαρών παικτών στην 11άδα.

Άψογος ο κόσμος στις εξέδρες, έδωσε δείγματα ενότητας και συσπείρωσης, σε ένα παιχνίδι για το οποίο υπήρχαν πολλές φήμες αναφορικά με τη στάση των οπαδών, λόγω των όσων προηγήθηκαν με τους Βιεϊρίνια και Κοντρέρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο (53' Σταφυλίδης), Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, Ίβιτς (67' Γιάννου), Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Λισγάρας, Μελισσάς (56' Ζαουί), Κουτσόπουλος, Φαβάλι, Κοιλιάρας (68' Ναπολεόνι), Κόρμπος (78' Πόποβιτς), Βασιλείου.

Ο Γιώργος Κατσικάς, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, μετά τη λήξη του αγώνα παραχώρησε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι και μίλησε για την άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού με 3-1.

Τα όσα είπε:
«Ήταν ένα καλό ξεκίνημα για μας και κερδίσαμε εύκολα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα με το Λεβαδειακό, μίλησε για τη ζωή στον ΠΑΟΚ, χωρίς τους Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, τονίζοντας πως έχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις που κάνει η διοίκηση για το σύλλογο και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να καλυφθούν τα κενά των αποχωρήσεων.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Καλή χρόνια. (Στα Ελληνικά)

Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα παρά τα προβλήματα και παρά το κενό αγώνων κερδίσαμε. Το να ξεκινάς με νίκη και 3 βαθμούς είναι πάντα καλό. Όπως και το να σκοράρεις 3 φορές.

Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο κατ εμέ. Μπήκαμε δυνατά και με καλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Ξαφνικά μετά από κάποια λεπτά σταματήσαμε την πίεση. Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω ήταν καλύτερο και η νίκη νομίζω αν δεν κάνω λάθος ήρθε φυσιολογικά. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε άλλες ερωτήσεις για μένα (γελώντας).

-Πώς είναι η ζωή στον ΠΑΟΚ χωρίς τους δύο παίκτες που έφυγαν;

"Σ αυτή τη σεζόν χάσαμε ήδη 6 παίκτες. Αλλά προτιμώ να μιλήσω για τους τρεις. Το Βιτόλο δεν τον ήξερα. Ήξερα τον Αρίας, τον Κοντρέρας και το Βιερίνια. Τρείς πραγματικά καλούς επαγγελματίες παίκτες.

Νομίζω όλοι καταλαβαίνουν ότι στη διοίκηση κανείς δεν είναι χαρούμενος που οι τρεις έφυγαν (και ο εαυτός μου μέσα). Την ίδια ερώτηση μου έκανε η διοίκηση όταν με ρώτησαν τη γνώμη μου. Τους είπα, «γιατί με ρωτάτε»; Νιώθω το ίδιο με εσάς. Σίγουρα όλοι λυπημένοι, αλλά την ίδια στιγμή όλοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα. Οπότε τα αισθήματα μου είναι ακριβώς τα ίδια με τη διοίκηση.

Σ αυτή την περίοδο χάσαμε τρεις παίκτες. Καταλαβαίνετε όλοι πως θα πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση αλλά και κάποια πράγματα δεν πρέπει να συνεχιστούν. Μέσα του κανείς δεν θέλει τέτοιες καταστάσεις. Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο εντός γηπέδου και στην προπόνηση. Είναι και οικονομικά προβλήματα, ακαδημίες και αν χάνεις αυτούς τους παίκτες, το κάνεις γιατί έχεις πιο σημαντικές προτεραιότητες.

Θα ήθελα να σας πω την ίδια στιγμή ότι ζήτησα περισσότερες αλλαγές που αφορούν άλλους παίκτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις που έφυγαν και για όσα έκαναν και είμαι σίγουρος πως για πολύ καιρό κανείς δεν θα τους ξεχάσει.

Αν με ρωτάτε για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή στην ομάδα, λέω ναι , είναι πρόβλημα. Ο πρώτος που πρέπει να πληρώσει τη φυγή, είναι ο προπονητής, αλλά εμπιστεύομαι τη διοίκηση και την εξυπνάδα των φιλάθλων μας.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι πως η δουλειά μας θα γίνει περισσότερη και πιο έντονη για να χτίσουμε μια διαφορετική εικόνα του ΠΑΟΚ. Μέσω της δουλειάς με νέους παίκτες. Αυτό που μπορώ να κάνω, θα το κάνω, για να αποφύγουμε τα προβλήματα . Στο κάτω κάτω, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει όλους τους παίκτες. Ούτε η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ".

-Τι εννοείτε περί αλλαγής άλλων παικτών;

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σας. Αυτή είναι η απάντηση μου. Ξέρετε ότι δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω".

-Παραδεχόμενος ότι τα πράματα δυσκολεύουν, με την αλλαγή παιχτών, αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας;

"Ο στόχος μου είναι να δουλεύω καλά. Τίποτα άλλο. Δεν με απασχολεί το κύπελλο ή η Ευρώπη. Δεν με νοιάζει. Ακόμα κι αν τα θέλω όλα. Στόχος είναι η δουλειά. Και νομίζω ότι τώρα δουλεύουμε καλά. Και αποδίδουμε.

Νομίζω επίσης ότι κάνουμε καλή πορεία σε σχέση και με άλλες ομάδες . Παρά κάποια σκαμπανεβάσματα. Παράλληλα μειώσαμε και το μπάτζετ. Του χρόνου αν θέλουμε να παίζουμε Ευρώπη, πρέπει να έχουμε εγγυήσεις στο τραπέζι. Οπότε δεν αλλάζω τίποτα από τους στόχους μου. Δουλεύω για τον ΠΑΟΚ τη διοίκηση τον κόσμο και τους παίκτες".

-Θα γίνει μεταγραφή στη θέση του Βιεϊρίνια;

Απ: Μεταγραφή ξέρετε τι σημαίνει (λεφτά... ). Επίσης, δεν μ' αρέσουν οι δανεισμοί, δεν μ' αρέσει να δουλεύω για άλλους!"

-Έκλεισε ένας κύκλος αγώνων, όπου άλλους νέους, σήμερα τον Κατσικά. Είστε ικανοποιημένος; Πότε θα μονιμοποιηθούν;

"Είπα ήδη ότι θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ένας απ του στόχους μου. Πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές καλά ονόματα στη β εθνική Γαλλίας. Αλλά δεν θέλουμε μεταγραφές τζάμπα. Οπότε θα συνεχίσω να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες γιατί είναι μια καλή λύση για τον ΠΑΟΚ.

Ο ενθουσιασμός του Σταφυλίδη, το πνεύμα μαχητή που έχει, νομίζω ότι θα ικανοποιήσει την Τούμπα. Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω και το δεξί του πόδι.

Ο Γιάννου πάλι είναι έξυπνο παιδί και δεν ξέρω αν θα είναι τοπ επίπεδο, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι χρήσιμος. Και εδώ πρέπει να μιλήσω για τον Κλάους. Και οι δύο είναι καλοί παίκτες. Πρέπει να δουλέψω για να βρω θέση και για τους δύο.

Ο Γλύκος, έπαιξε τρία ματς πλην κυπέλλου. Είναι καλύτερα να κάνει λάθη όπως σήμερα, παρά στο 0-0. Αλλά ένας γκολκίπερ που τώρα ξεκινάει , πάντα κάνει λάθη. Υπάρχουν βέβαια όρια, αλλά όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε τους παίκτες και ότι θέλουν βοήθεια.

Ο Κατσικάς δυσκολεύτηκε να ξεκινήσει, αλλά έχει ποιότητα αρκετή σε πολλούς τομείς. Το πρόβλημα για μένα είναι να του δείξω πώς να χρησιμοποιεί την αντίληψη και τη νοημοσύνη του.

Ο Γεωργιάδης πρέπει να μάθει να είναι το πρώτο βιολί. Στην Τότεναμ έπαιξε εξαιρετικά. Πρέπει να καταλάβει κάποια πράματα μέσα τους για να τα διορθώσουν.

Κυρίως λοιπόν εξαρτάται απ το μυαλό τους".

-Μια ερώτηση για ένα προπονητή που χρησιμοποιεί νέους παίκτες: Ο Βιεϊρίνια που μπορεί να φτάσει;

"Αυτά που έκανε εδώ είναι πολύ καλά. Χαίρομαι που πήγε και στην εθνική Πορτογαλίας. Τώρα νομίζω στη Γερμανία η προσαρμογή μπορεί να είναι πιο εύκολη για αυτόν. Τακτικά είναι καλός, ίσως πρέπει να χάσει λίγο βάρος. Γιατί έτσι θα προσαρμοστεί ακόμα πιο εύκολα".

-Εκτός Βιερίνια και Γεωργιάδη δεν υπάρχει άλλη λύση για τη θέση του εξτρέμ. Ο Ρομπέρ δεν έχει παίξει πολύ. Πως θα το λύσετε;

"Στη διοίκηση είπα ότι έχουμε κάποιους νέους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, πρέπει να τους δώσουμε επαγγελματικά συμβόλαια. Και την ίδια στιγμή θα δουλέψουμε σκληρά για συγκεκριμένους παίκτες.

Δυο μέρες πριν ένας παίκτης επρόκειτο να είναι εδώ να τον δοκιμάσουμε αλλά για διάφορους λόγους δεν ήρθε. Ελπίζουμε να μπορέσει να έρθει και επίσης ελπίζουμε να καταφέρουμε να μιλήσουμε και για άλλους παίκτες.

Μπορώ επίσης να σας πω ότι υπάρχουν παίκτες που δεν είχαν ευκαιρίες ως τώρα, ίσως δοθούν δανεικοί να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν. Γιατί το επίπεδο του ΠΑΟΚ ίσως τώρα είναι λίγο ψηλά γι αυτούς. Κι έτσι να αδειάσει χώρος για να φέρουμε κάποιον παίκτη.

Δεν με ρωτήσατε για Σνάουτσνερ. Ο Μίρο είναι φανταστικός. Όταν είναι εδώ δίνει τα πάντα. Αλλά τι μπορώ να κάνω σε έξι μήνες (μέχρι τη λήξη συμβολαίου). Χρειαζόμαστε χώρο για νέους παίκτες. Όπως με Σταφυλλίδη. Για να δώσουν εξετάσεις. Αυτή είναι η φυσιολογική επαγγελματική ζωή. Σέβομαι τον Μίρο πολύ. Και ξέρω πως αν τον χρησιμοποιήσω στο επόμενο ματς θα είναι έτοιμος".

Εμφανώς συγκινημένος, μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τόνισε πως τώρα που φεύγει θα του λείψει ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε πως μια μέρα θα ξαναφορέσει το Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Πορτογάλος ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, πολιορκήθηκε τους οπαδούς που βρέθηκαν έξω από την Τούμπα για να τον αποχαιρετήσουν από κοντά, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Τα όσα δήλωσε:

"Θα μου λείψει η Θεσσαλονίκη, η ζωή μου εδώ, οι φίλοι που έκανα, αλλά περισσότερο απ' όλους θα μου λείψει ο ΠΑΟΚ και τα όσα έζησα στην Τούμπα. Φεύγω, αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψω και πάλι. Ο ΠΑΟΚ σημαίνει πολλά για μένα»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας, μίλησε για τη νίκη επί του Λεβαδειακού αλλά και για τις απώλειες των που αφήνουν οι αποχωρήσεις των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια.

Τα όσα είπε:

"Μπήκαμε με το δεξί στη νέα χρονιά κι αυτό είναι πολύ θετικό για μας. Σίγουρα όταν φεύγουν τέτοιου είδους παίκτες, αποτελεί μεγάλη απώλεια για την ομάδα.
Όμως πρέπει να συνεχίσουμε και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι θα προσπαθήσουμε για να καλύψουμε τα κενά κενά που θα αφήσουν πίσω τους οι δύο παίκτες".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...