"Ο Αυγενάκης εκφράζει μόνο τον Ολυμπιακό με αυτά που λέει"

Στον "αέρα" της εκπομπής "Τρόικα" στον Libero 107,4 μίλησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: paok24.com
"Ο Αυγενάκης εκφράζει μόνο τον Ολυμπιακό με αυτά που λέει"


"Νομίζω ότι όπως και στα υπόλοιπα κοινωνικά και καθημερινά θέματα, ήταν μία συνέντευξη που μας καλωσόρισε στην... κανονικότητα. Προσπαθούν να μας φέρουν σε γνώριμα λημέρια. Ο συγκεκριμένος, έχοντας θεσμικό ρόλο έχει να κάνει με τον αθλητισμό και φαίνεται ότι κι εκεί θέλουν να επαναφέρουν την κανονικότητα. Να επιστρέψουμε σε αυτά που γίνονταν 30-40 χρόνια πριν...

Σαν άνθρωπος του αθλητισμού, εμένα με ενδιαφέρει ο αθλητισμός και όχι ο οπαδισμός. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μία ομαλή ροή στον αθλητισμό. Δεν θα έπρεπε να γίνεται καν κουβέντα, όταν πρώτα θεσμικά και μετά πολιτικά, επιτρέπεται σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ να πάρει ένα μέσο που χορηγικά τροφοδοτεί άλλες ΠΑΕ.

Είναι μία πάρα πολύ ωραία παγίδα, στην οποία πέφτουμε όλοι μας. Προσβάλλουν τον κάθε οπαδό, που θέλει να ασχοληθεί και να δει αυτό το προϊόν. Το να είσαι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ένα κανάλι και χορηγεί τις άλλες ομάδες απευθείας, είναι κάτι διαφορετικό. Για μένα είναι μία άμεσα εξαρτημένη οικονομική σχέση που αρρωσταίνει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό", ανέφερε αρχικά ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις τελευταίες εκλογές και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με όσα είπε χθες στη συνέντευξη του ο Λευτέρης Αυγενάκης και τη... γνωστή ρητορική που ακολούθησε πιστά.

Στη συνέχεια, σχολίασε τα όσα είπε ο Υφυπουργός για το κομμάτι των Ομοσπονδιών:

"Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ και για το πως αντιλήφθηκε τον αθλητισμό. Επειδή υπάρχουν και θεσμικοί φορείς, οι τομές που προσπάθησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το όριο των συμμετοχών στο προεδρείο για την Ομοσπονδία, κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αστείες δηλώσες για την θητεία των Ομοσπονδιών είναι ένα ωραίο χτύπημα στην πλάτη.

Οι δικοί τους άνθρωποι έκριναν αντισυνταγματική τη διάταξη της προηγούμενης ρύθμισης. Αν η δικαιοσύνη ελέγχοταν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβρισκε εμπόδιο μπροστά του... Αν θέλει κάποιος να θεωρήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον ελεγχο και δεν μπόρεσε να περάσει ό,τι ήθελε, τότε εντάξει είναι μία άλλη κουβέντα...

Όταν μιλάμε για τον αθλητισμό, μιλάμε για ένα κοινωνικό αγαθό που θα είναι στην πρώτη γραμμή. Ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, έχει να κάνει με τη βία. Δεν γίνεται, εμένα με προσβάλλει σαν άνθρωπο του αθλητισμού, να μην γίνεται ούτε μία αναφορά σε αυτά που έγιναν στου Ρέντη μία εβδομάδα πριν από τον Υφυπουργό.

Ο επικεφαλής του αθλητισμού στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μην έχει ασχοληθεί με όσα έγιναν στου Ρέντη μία εβδομάδα πριν. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη για αυτό που έγινε; Για μένα, το θέμα έχει κάτσει πάρα πολύ επικίνδυνα. Επειδή είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και τον αγαπάω γιατί είναι σπίτι μου, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικά. Θα έπρεπε να φέρουμε εμείς την αλλαγή".

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, χθες απέφυγε να αναφερθεί στα όσα έγιναν μία εβδομάδα πριν στο παιχνίδι της Κ19 του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου, με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να σημειώνει πως:

"Οπαδικά θα ήθελα πάρα πολύ τα πρωταθλήματα να τα κατακτήσει και η δική μου ομάδα. Δεν μπορεί κανείς όμως να πει ότι τα πράγματα είναι ίδια, όπως ήταν τα τελευταία 30-40 χρόνια. Επί ΣΥΡΙΖΑ πήρε μία φορά πρωτάθλημα η ΑΕΚ και μία ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ έχασε κι ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Αν το ήθελε η πολιτεία, θα μπορούσε να δώσει εκείνο το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, αφού λέτε για τις... σχέσεις. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ διαφορετική σχέση.

Μιλάμε για πολιτικές εξαρτήσεις με τη ΝΔ. Αν ο πρόεδρος της ομάδας της δικής μου, είτε τις δικής σας, είτε των άλλων ήταν ύποπτος για ένα θέμα όπως το Noor1 θα ήμασταν κάθε μέρα "καρφωμένοι". Όσο βρίσκονται ανακριτές που μεταναστεύουν στο εξωτερικό και μάρτυρες που "χάνονται", δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Είναι μία μεγάλη κουβέντα αυτή. Για να έρθουμε στο θέμα μας, ευθύνη της πολιτείας θεσμικά είναι οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν, να εκφράζουν τους πάντες, να περνούν σε όλους αυτό το αίσθημα. Αν μπούμε στη ρίζα του θέματος, αυτός ο άνθρωπος με τις δηλώσεις που έκανε δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση το υπόλοιπο της Ελλάδας, εκτός του Ολυμπιακού.

Θεσμικά με αυτές τις απόψεις και με τον τρόπο που επιλεκτικά προσεγγίζει τα πράγματα αυτός ο άνθρωπος, δεν μπορεί να εκφράζει τον υπόλοιπο κόσμο. Για μένα, ο αθλητισμός όπως υπάρχει στην Ελλάδα, είναι μία αρρώστια. Μία μπίζνα, που τους επιτρέπουμε εμείς να τη βλέπουν έτσι. Οι ηγεμονικές σχέσεις που έχουν να κάνουν με αφεντικά ομάδων, δεν είναι κάτι που με εκφράζει".

Διαβάστε ακόμη...