Ο Αυγενάκης στέλνει «μεμονωμένους» τους Παναθηναϊκούς στην Τούμπα!

Πρωτοφανής απόφαση Αυγενάκη που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση, αλλά επιτρέπει τη μεμονωμένη οπαδών του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.
Πηγή: sdna.gr
Ο Αυγενάκης στέλνει «μεμονωμένους» τους Παναθηναϊκούς στην Τούμπα!


Σε μία απόφαση που θα συζητηθεί προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι της Τούμπας.


Παρά το γεγονός ότι σε ντέρμπι (που δεν αφορά τελικό Κυπέλλου) έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια οπαδούς και των δύο ομάδων, αφού πάντα υπήρχε απαγόρευσης οργανωμένης αλλά ΚΑΙ μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, αυτή τη φορά υπήρξε διαφορετική στάση.

Στην απόφαση που έλαβε ο κ.Αυγενάκης, απαγορεύει μόνο την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων των “πρασίνων” στη Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να γίνεται αναφορά σε μεμονωμένους οπαδούς του Τριφυλλιού που πιθανώς θελήσουν να βρεθούν στην Τούμπα. Αντιθέτως με την απόφαση αυτή επιτρέπει τη μεμονωμένη μετακίνησή τους, την πιθανή συνύπαρξη δηλαδή φιλάθλων και των δύο ομάδων στο κυριακάτικο παιχνίδι, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, καθώς δεν γνωρίζει το τι μπορεί να επακολουθήσει. Όλα αυτά δε, όταν η Τούμπα βρίσκεται ήδη ένα βήμα πριν το sold out.

Σημειώνεται ότι σε κάθε απόφαση, όταν υπάρχει -ολοκληρωτική- απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, γίνεται αναφορά τόσο σε οργανωμένη, όσο και μεμονωμένη.

Με τα -συνεχώς αυξανόμενα- κρούσματα οπαδικής βίας που έχουμε δει βέβαια τον τελευταίο καιρό, κάθε άλλο παρά φαίνεται να διαφυλάσσεται η δημόσια τάξη και το ειρηνικό κλίμα στα γήπεδα, στο οποίο συνεχώς ευαγγελίζεται ότι στοχεύει ο Υφυπουργός.

Εκτός βέβαια κι αν όλο αυτό γίνεται για τα μάτια του κόσμου και μόνο...

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του κ.Αυγενάκη:

«Την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθώς και διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 9ης αγωνιστικής της Superleague 1, αγωνιστικής περιόδου 2019-20, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 3/11/2019 και ώρα 20:00, στο γήπεδο της Τούμπας, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξκης και ασφάλειας. »

Διαβάστε ακόμη...